Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
jasný no k její rodičům jsme byli domluveny..
Ber to tak, že běžně nikdo nepředstavuje každý týden nového partnera, stejně tak se nikdo běžně nestěhuje každý týden k někomu dalšímu…ikdyž možné to je, ale není to obvyklé..
proto bylo zbytečné, že sis dělal takové naděje, přitom jste spolu neměli nic vážného..
@minoe píše:
Takže ne
No ono je velký rozdíl o něčem mluvit (plánovat) nebo něco provádět..
Ale jak pak máme věřit vašim slovům, k čemu je pak komunikace mezi mužem a ženou, přece se vždycky říká, musíte si promluvit…jsem z toho smutný
to se pak nesmíte divit, že preventivně nevěříme a také si necháváme otevřená zadní (spíš teda přední) dvířka ![]()
@minoe píše:
Ber to tak, že běžně nikdo nepředstavuje každý týden nového partnera, stejně tak se nikdo běžně nestěhuje každý týden k někomu dalšímu…ikdyž možné to je, ale není to obvyklé..
proto bylo zbytečné, že sis dělal takové naděje, přitom jste spolu neměli nic vážného..
jak to, že neměli, vždyť o tom spolu mluvili, přece by mu ona neříkala, co si třeba nemyslí, nebo tak necítí??? ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
k čemu je pak komunikace mezi mužem a ženou
komunikace je první krok, druhý krok jsou činy ![]()
@minoe píše:
komunikace je první krok, druhý krok jsou činy
ja myslím, že dotčený muž už bude pro příště poučenější, raději ne svatba, když už tak předmanželská smlouva, atd. atd. i svatba jsou jen taková slova, že navždy spolu, ale neměl by věřit těm slovům ![]()
ale neměl by věřit těm slovům
věřit slovům lze, když dotyčný koná, to co říká..
@minoe píše:
věřit slovům lze, když dotyčný koná, to co říká..
ale u svatby se také nekoná, jen tak říká, zejména od ženy není svatba žádný čin, jen je to pro ní výhoda, prostě říkáš správně, neženit se a jen pozorovat, zda žena opravdu koná - hezké chování, sex, navařeno, uklizeno, to jsou opravdová konání ![]()
@minoe nevím jak tomu říkat ale rozhodne z me strany to býlo myšleno vážně i několikrát ona tvrdila a vlastně sama presvedcovala ze to tak mysli ze to tak chce. Většinu rozhovoru o budoucnosti bylo z její hlavy a pokaždé to výtahovala ona. Každopádně dávala mi naděje do poslední hodiny, jel jsem za ni ze si pro mluvíme a nakonec mi vpalíla ze už to proste tak nechce ze si je vědoma co říkala včera ale ze dnes cítí a ví ze chce být jinde nebo spíše s jiným. To jsem nějak prekousl a vlastně i pochopil proste to tak chce ale nechápu ze potom všem co jsme si pro sebe udělali jak já pro ni tak ona pro mě ze se najednou otočí proto mě i když se nic nestalo. Každopádně už je to proste pryč žádný kontakt není (řekla ze se nechce scházet a komunikovat spolu) tak vlastně ani není co řešit.
jen pozorovat, zda žena opravdu koná
stejně tak i muži.. nicméně to je takový základ v životě, ne? tj. vnímat, jaké jsou činy, ne jen slova.. někdo ti bude říkat, že je mu s tebou fajn, ale nechce s tebou být
pak je to jasné..
@Anonymní píše:
@minoe nevím jak tomu říkat ale rozhodne z me strany to býlo myšleno vážně i několikrát ona tvrdila a vlastně sama presvedcovala ze to tak mysli ze to tak chce. Většinu rozhovoru o budoucnosti bylo z její hlavy a pokaždé to výtahovala ona. Každopádně dávala mi naděje do poslední hodiny, jel jsem za ni ze si pro mluvíme a nakonec mi vpalíla ze už to proste tak nechce ze si je vědoma co říkala včera ale ze dnes cítí a ví ze chce být jinde nebo spíše s jiným. To jsem nějak prekousl a vlastně i pochopil proste to tak chce ale nechápu ze potom všem co jsme si pro sebe udělali jak já pro ni tak ona pro mě ze se najednou otočí proto mě i když se nic nestalo. Každopádně už je to proste pryč žádný kontakt není (řekla ze se nechce scházet a komunikovat spolu) tak vlastně ani není co řešit.
to není nic překvapujícího, dobré poučení do budoucna, že pro velký segment žen jsou slova jen taková pára, která vychází z úst a že věřit se má činům, ale činy nejsou představování rodičům, dovolený, svatby atd. ![]()
@Anonymní píše:
ale nechápu ze potom všem co jsme si pro sebe udělali
stále ti říkám, že je to málo a aby to bylo dost, tak bydlíte například spolu ![]()
ale činy nejsou představování rodičům..
njn jsou případy, kdy rodiče jsou už tak staří, že zapomenou, že před pár dny jim byl představen někdo jiný jako ten vyvolený pro jejich dceru ![]()
@minoe problem byl v tom ze s ni to nebylo lehké kvůli problémům s ex se bála všeho nového jako stěhování a další věci tak jsem ji chtěl nechat čas. Poté se o tom začlo v bavit nabídla mi to sama a jen co se to začlo víc řešit tak se objevil jiný a vlastn mi jen poděkoval a ze zjistila župě nejí k ničemu a ze překonala ten strach co mela v sobě a sla dal ![]()
@Anonymní píše:
a další věci tak jsem ji chtěl nechat čas…
to je všechno hezké.. nicméně až když se nastěhujete k sobě tak teprve žijete spolu a teprve tehdy začíná opravdu vážnější období..
@minoe Ono úž jen to plánování a domlouvani všech těch věci podle mě už jsou dost vážná rozhodnutí a člověk nedělá jen tak a neřeší to. Její rodina celá o mě věděla pořad jim o mě říkala a vlastně už mělo přijít jen to osobní seznámeni. Jak říkám neřeším to ze odešla ať si jde, už jsem to jednou zažil, přežil a mám se lip ale jde o to proč tu celou situaci ještě jen vyhrotit úplně do extrému. Nic špatného jsem ji neudelal a až na to ze nebyla rozhodnuta nebo ze se zamilovala jinde tak ani ona mě ne i když tohle ji ani vyčítat nemůže a přesto to dohnala až k úplnému přerušení kontaktu i když ona to nikd tak nechtěla ![]()