Chci se naučit šít
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Miselka89 trochu si to představuješ jako Hurvínek válku. CO chceš šít? Oblečení, doplňky…? Víš něco o strojích, o látkách, o legislativě? Chce to hodně praxe, znalostí. Šít cokoliv na zakázku není tak jednoduché jak to vypadá. Jestli myslíš, že si koupíš stroj z Lidlu a za měsíc budeš prodávat a navíc tě to uživí, tak sundej růžové brýle. Nejdřív si ujasni, jakým směrem se chceš vydat, pak si nastuduj, jak na to, musíš být originální s přiměřenou cenou. Budeš si muset spočítat, kolik bude výrobec stát, aby ti to porkylo veškeré náklady (látky, galanterie, opotřebení stroje, energie, daně, sociální, zdravotní) a ještě aby ti z prodejní ceny něco zbylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miselka89 a abych odpověděla na tvou otázku. Nejdřív se nauč šít rovně a hodně to trénuj, pak se nauč šít rovně i se zavázanýma očima-to je tak třetina úspěchu při podnikání v šití. A odpověď: polštářek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za názory a rady. Neříkám, že bych začala vydělávat hned.. Třeba za krok za 2… Třeba mi to ani nepůjde. ????Jen chci něco vymyslet, nějaký přivýdělek a hlavně abych byla ze synem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miselka89 No a navíc, na čem se chceš naučit šít? To, co si myslíš, že je šicí stroj, není šicí stroj. Být tebou, tak začnu tím, že se zastavím u někoho, kdo šije a podívám se, co vlastně všechno k tomu potřebuje a zkusím si něco cvičně sešít a podívám se, jak to dotyčná dělá. S největší pravděpodobností ti bude stačit pár minut k tomu, abys na svůj záměr zapomněla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miselka89 být se synem?? Pokud se šitím chceš živit, tak věř, že abys vydělala, budeš pracovat minimálně 10h denně, na syna nebudeš mít čas, protože lidi chtějí mít zakázku hovotou „dřív než si objednali“ a nejlépe zadarmo…šití na zakázku je velmi náročná disciplína a bez jakékoliv průpravy-školy, kurzu, praxe-ti to rozhodně nedoporučuju. Věř, že mamin, co si koupili stroj v marketu, nakoupili hromadu látek a měly vidinu rychlého zbohatnutí, tak taky brzo zkrachovaly. Pokud bys například chtěla šít pro děti, tak veškerý použitý materiál musí mít atesty pro děti do 3 let-a tím myslím nejen látky, ale i nitě, patentky, šňůry atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 Tak pokud si koupí stroj v marketu a nějaké látky, tak obšije rodinu a je klid. Co znám holky, které dělají zakázku, tak fakt si laik vůbec nedokáže představit, jaké množství typů oblečení, materiálů a výmyslů zákazníků zpracovávají, zakladatelky argument, že nechce mít oděvní výrobu je směšný, protože i zakázkářky mají 3 - 4 stroje + žehlení, lis, výřez… a zakázka jsou z velké části plesové šaty, saka apod., s čímž si nikdo po ušití polštářku nebo absolvování kurzu neporadí. Nehledě na to, že holky makají od rána do večera
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily já vím, o čem je řeč
já bych spíš doporučila, aby si zakladatelka došla na nějaký kurz a teprve potom, pokud jí to půjde a bude bavit, tak bych investovala do stroje. Proč vyhazovat peníze za levný šunt, radši bych koupila kvalitní a se zárukou servisu, což se o Singeru z Lidlu rozhodně říct nedá…jinak ano, šití na zakázku čehokoliv je náročné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učený z nebe nespadl...
@Miselka89 za jak dlouho budete umět šít? To je otázka..Každý je zručný jinak.Chce to hodně trénovat, zkoušet, začínat na malých věcech, postupně přidávat na složitosti i rozmanitosti materiálu. Vím o čem mluvím tak trošku. Šiju necelé dva roky, kdyžtak nakukněte do mého alba..
Začla bych Tím uplně nejdůležitějším. Vybrat si dobrý stroj, směr co by jste chtěla šít..Dekorace, hračky, oblečení..apod
.Ono od prvního výrobku až k tomu, na který se dá dívat a bez chyb je cesta dlouhá! Já jsem na preciznost, přesnost, musí všechno lahodit oku. Hlavně, sundat růžové brýle..než začnete přivydělávat bude za tím kus práce, času, elánu..Hodně návodů je v knihách, chodit do knihovny, kupovat časopisy o šití, DIy na youtube, skupinu o šití..nechat si poradit, zkoušet. Začínat doporučuji na rovných věcech. Polštářky, potahy, prostírání, utěrky, tašky, kapsáře..postupně přidávat..Načíst si o materiálech, údržbě, co čím a jakou jehlou šít..
DObré je nakreslit si čáry na papír, šneky a kruhy, šít zpočátku bez nití, jen jehlou, odstupy na patku na látce, prošívání v kraji, a pod..o dost lepší se zabývat tímto, než pak nemít natrénováno a kazit materiál a párat..
.Tak za mě asi tak! Učený z nebe nespadl. Šiju v mých očích chvíli a myslím si, že se na to dá dívat. Nebát se a zkusit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to brnkačka
@Shari81
ono to totiž není vůbec brnkačka se naučit.Každý si hned představuje výdělek,ale cesta k tomu dlouhá,pokud chce být člověk.fér.Prodávat kvalitu,preciznost,záruku
.nepřijít o své já a nepodlehnout době,tzn.být
rychlokvaška.Už jsem viděla
co za hrůzu dokáží lidé nabízet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem
Umět šít je mým snem už dlouho, ale až nyní jsem se rozhodla, že to zkusím. V žádném případě u mě nejde o šití s vidinou výdělku. Spíš bych chtěla umět zkrátit záclony a závěsy, dětem zašít díry na kalhotách a případně se naučit časem i jiné věci, pro radost
Když vidím tolik krásných látek a posléze výrobků z nich, jsem z unešená. Takže dnes jsem se konečně rozhoupala a přihlásila do kurzu pro začátečníky - Rebelion ateliér v Brně. Nemáte někdo zkušenost? Šicí stroj jsem maximálně viděla, tak doufám, že mě to tam naučí (a klidně budu chodit furt do začátečníků, dokud mi to nebude jasné). Zdar a přeji všem hodně štěstí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bosanozka jj, holt někteří si myslí, že koupí stroj v Tescu/Lidlu a za týden budou prodávat
taky jsem bohužel měla tu čest vidět šité a prodávané a chtělo se mi plakat ![]()
@Sibarita přeji hodně štěstí a ať Vás to baví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náhodou u nás jedna maminka šila při studiu na gymplu, teď šíje pro děti ve velkém a šíje i pro školky a tábory. A je dobrá a má krásné věci, chodíme k ní nakupovat a nemůžeme se nabazit nových vzorů na oblečení. Ono hlavě neni šití jako sítí, zkrátit záclony, zavesy, kalhoty a usit pro děti trička, tepláky, cepice není zase až tak složité. Lze se to naucit i sám zkousenim. Těžké jsou třeba plesové šaty, svatební sako, to už je u me paní švadlena. Koukala jsem jen mamce pod ruce, jak jsem byla malá a teď co potřebuji, to si opravím sama nebo ušijí dětem jednodušší kostým na maškarní a na obyčejné Singer z lidlu. Lepší se ucit sit než sedět na zadku.
- Citovat
- Upravit