Chci se naučit šít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
1.2.19 11:31

@Sibarita Byla jste na tom kurzu? Pomohlo to? Taky se chci naučit šít, ale samotné mi to moc nejde. Nevím, jak nastavit stroj, aby šil, jak chci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.2.19 14:36
@milktea píše:
@Sibarita Byla jste na tom kurzu? Pomohlo to? Taky se chci naučit šít, ale samotné mi to moc nejde. Nevím, jak nastavit stroj, aby šil, jak chci :)

Mechanik. Jestli jsi úplný amatér a nevyznáš se v šití ani ve strojích, tak jediná vhodná rada je: Hlavně do toho nehrab!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.2.19 15:13

@milktea pokud jde o nastaveni stehu, jako aby sil rovnym stehem a provazoval hezky v latce…
Tak zaklad je kvalitni jehla, kvalitni nite, polyesterove, jinak muzes stelovat jak chces.
Kup v galanterii Amann treba, jehly maji ruzne typy, tloustky, podle toho co sijes.
Jehly kup universal a strech (na uplety).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.2.19 15:20

@milktea pust si par videi na yt, je to vlastne takovy kurz zdarma, pokud nemas v okoli nekoho,kdo by ti to ukazal.
 https://youtu.be/9WU5XFLhbyI

https://youtu.be/oBcjVYgDClo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
1.2.19 15:58

@Káťa19 moc díky :) Mám asi staré nitě (po mamce) a je mi líto je vyhodit. Říkala jsem si, že to asi nevadí, ale nejde mi nastavit napětí tak, aby se nepodšívalo/nenadšívalo (že mi vylézá spodní nebo horní niť), takže to může být tím?
Na YT jsem se dívala, tak paní vysvětluje to napětí nitě, ale i tak mi to nejde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
1.2.19 16:01

@Tiger-lily už se stalo, za něco jsem dole (jak je spodní niť) zatáhla (chtěla jsem vyndat špulku) a vypalo mi to celé do klína :oops: naštěstí jsem to dala dohromady podle nějakých obrázků, ale zapotila jsem se :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
1.2.19 16:54
@milktea píše:
@Káťa19 moc díky :) Mám asi staré nitě (po mamce) a je mi líto je vyhodit. Říkala jsem si, že to asi nevadí, ale nejde mi nastavit napětí tak, aby se nepodšívalo/nenadšívalo (že mi vylézá spodní nebo horní niť), takže to může být tím?
Na YT jsem se dívala, tak paní vysvětluje to napětí nitě, ale i tak mi to nejde :(

S nekvalitníma nebo starýma nitěma nic neušiješ. Dej tam pořádnou niť, zkontroluj, jestli nemáš ohlou jehlu a znovu navlíkni vrchní i spodní niť. Taky se podívej, jestli nemáš bordel kolem člunku. Hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
1.2.19 17:03

@baimoli moc díky :) mám nový stroj, ale ty nitě jsou staré, nikdy mě nenapadlo, že mají taky nějakou životnost :) takže musím vyrazit do galanterky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.2.19 17:51

@milktea A šije to? Jestli ti to vyletělo zespodu, tak je potřeba nastavit napětí spodní nitě. S těmi starými nitěmi buď v klidu, polyester je trvanlivý, určitě nitě během několika let nezmění svoje vlastnosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
1.2.19 22:11

@milktea Kurz jsem zaplatila, ale nevysly mi časově prvni dve lekce a ani jsem tam nakonec nesla. Moje blbost. Ted uz pri pate lekci bych se tezko chytala. Takze pokud bude nekdo shanet aktivniho nadsence, ktery rad sponzoruje ruzne kurzy, hlasim se :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.2.19 19:33

@Sibarita to je blbý, třeba by ti náhradou dali možnost chodit na jiný kurz, předpokládám, že ho vypíšou zase?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
2.2.19 19:34

@Tiger-lily šije, napětí spodní nitě jsem upravila dle návodu, ale mám za to, že moje nitě jsou bavlněné, jsou ještě na papírové velké špulce. Vyměnila jsem je za novější, tak to teď jdu zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat