Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje kamarádka to měla přesně tak jako ty a malou nakonec přestala kojit, protože byla šíleně vyčerpaná. Pamatuju si, že to byla sice prvních 14dní hrůza, ale nakonec to zvládla. Jinak ti přeji pevné nervy pokud se rozhodneš přestat kojit
.
Budu muset…
akorát si pak budu muset nějak rozhodit na celý den, jak ji budu krmit…
Nejspíš - ráno po vstávání kolem 7mé snídani - jogurtík - dopol okolo 9-9.30h ovocná přesnídávka - okolo 12h obídek - masozeleninový příkrm - 15h - svačinka - asi jogurtík nebo nějaké ovoce na kousky - po 17h - nevím co
- večer před spaním kašička
Prosím poraďte, doupravte
Budu vám moc vděčná! ![]()
@jullls píše:
Budu muset…![]()
akorát si pak budu muset nějak rozhodit na celý den, jak ji budu krmit…
Nejspíš - ráno po vstávání kolem 7mé snídani - jogurtík - dopol okolo 9-9.30h ovocná přesnídávka - okolo 12h obídek - masozeleninový příkrm - 15h - svačinka - asi jogurtík nebo nějaké ovoce na kousky - po 17h - nevím co- večer před spaním kašičkaProsím poraďte, doupravte
Budu vám moc vděčná!
Ráno bych jí dala mlíko z flašky, dobré jsou od toho HAMI. Aspoň do toho roku, aby to mlíko měla.
@tadynek16 píše:
Ráno bych jí dala mlíko z flašky, dobré jsou od toho HAMI. Aspoň do toho roku, aby to mlíko měla.
Od hami? Oki oki, musím ho nakoupit ![]()
@jullls píše:
Od hami? Oki oki, musím ho nakoupit
Já jsem třeba kupovala to HAMI, ale chce to vyzkošet co bude tvoji malinké pasovat.
Taky bych ráno dala mléko a já dávám malému okolo té páté pečivo. A zrovna Hami bych jako ideální mléko neviděla, to kup raději sunar, pokud bude malé sedět, tak super. jinak hodně si chválí babylove a babydream mléka, v 9 měsících bych ho bez problémů zkusila.
Po tý 17 hod. bych dala UM a večer pak tu kaši. Malá je teda mladší, ale kaše od Sunaru jsou moc dobrý (ne ty ovocný). A neměla v noci třeba jenom žízeň? Malá vypije tak 50ml vody ale včera vytahla 150ml ![]()
Ja teda takovou zkusenost s nocnim kojenim nemam. Mlade se mi budilo tak 2× za noc maximalne.
Zaroven chci rict, ze nejsem zadny propagator kojeni za kazdou cenu ![]()
ALE co nejdriv zkusit snizit to nocni buzeni - kojeni? Pokud nepije, tak je jasne, ze se budi jen ze zvyku. Proste nedat prso, ale uspat jinak. K prsu bych dala tak 1-2× za noc a pak az rano. Pres den bych kojila normalne ![]()
At se rozhodnes jakkoli, drzim palec, at to s malou zvladnete co nejlepe!! ![]()
Všem moc děkuji
Budu muset koupit buď Sunar nebo ten Baby..
Zkusím to. Jen dnes se budila takhle šíleně, jinak tak každé dvě hodiny, ucucne si a chrápe.
@jullls píše:
Všem moc děkujiBudu muset koupit buď Sunar nebo ten Baby..
Zkusím to. Jen dnes se budila takhle šíleně, jinak tak každé dvě hodiny, ucucne si a chrápe.
tak to bych teda nedala vstávat každé 2 hod.
Měla jsem to samé, ne tak časté kojení, ale několikrát za noc ano. Zlepšilo se to, až jsem začala na noc dávat sunar a teď už nekojím, už je i dost stará a zezačátku jsem dávala i sunar v noci - měla jsem ho nachystaný v termosce. Byla to varianta, kterou mi poradila kamarádka místo té, že bych jí nedala nic a nechala jen vyplakat, na to jsem neměla sílu a snad se k tomu ani neuchýlím. Tak ať se to u vás zlepší, to nevyspání je nejhorší..
A jak často jí kojíš přes den? UM bych určitě jejího do jídelníčku zařadila. U nás jsme to měli asi takhle: ráno um, dopol svačina jogurt (případně pečivo na prochajdě) než šel spát tak um (už byl unavený a cpát do něj jídlo lžičkou byl nadlidský výkon
) po spaní zeleninka, odpol svačina ovoce, večer kaše nebo zelenina a než šel spát tak um, ze začátku jsem dávala um i v noci budil se jednou kolem čtvrté. Odstavil se tak nějak sám kolem 11 měsíce. To poledn mlíčko jsem zrušila až tak v roce a půl. Hodně sil ať to zvládnete. A usnout večer se dá i u flašky, co s nočním vstáváním neporadím, naštěstí to jsem řešit moc nemusela.
Doporučuju knížku Dětský spánek v otázkách a odpovědích.. já taky myslela že budu muset nechat kojení ale v poho jsme to s touhle knížkou zvládli a kojím do teď 13m sice jen ráno a večer ale rušit jsem ho nemusela ![]()
Ježiš pomóóc
Jsem grogy
dnes jsme vstávali za noc 12×, mám celé bolavé prso.. malé je 9.měs. a vždy když se vzbudí, vyžaduje prso, jen si ucucne a zase spí, usnu a najednou opět stojí v rohu postýlky a hejká.. Asi s kojením skončím, i když to bude masakr, protože je naučená usínat u prsa.