Může mít dvouleté dítě strach

2506
7.8.12 21:45

může mít dvouleté dítě strach

Můj dvouletý syn už od půl osmé nespí, pořád křičí. Doteď chodil pěkně spát sám, spal celou noc a bez problémů. Nevím jestli ho třeba nebolí zoubky, ale už jsem mu dala i ibalgin. Pořád ukazuje na stěnu a říká fua, tak si říkám, jestli tam nemůže mít z něčeho strach, ale zdá se mi, že je na to ještě malej. Co myslíte??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
7.8.12 21:48

Není na to malej, takové věci jsou bohužel normální,, neviděl tam třeba pavouka, komára, stín?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.12 21:50

Řekla bych že strach mít může. Malej měl něco podobného. Když projelo kolem baráku auto a udělalo světlem stín na zdi, tak také začal vyvádět. Pomohlo ho přestěhovat do jiného pokoje, kde nebyl s tímto problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
7.8.12 21:51

Starch může mít už dávno. Nikdy se ti neleklo mimino při prudkém hlasitém zvuku a nespustilo následný řev? To je strach. Pokud tvůj syn něco ukazuje a bojí se u toho, zřejmě něco vidí. Stín? Ducha? To už je na kařdém, čemu věří. Já osobně si z dětsí pamauju velmi živě, co všechno jsem viděla. A i kdyby to byla jen fantazie, pro mě to v tu chvíli bylo velmi reálné a tedy i strach byl opravdový. U syna jeho subjektivní pocit strachu nijak nesnižuju, respektuju to a snažím se mu ho pomoct zpracovat, rozhodně se ho nesnažím lámat. Člověk nikdy neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
7.8.12 21:52

@jizvíková to já nevím, já tam s ním nejsem. On i trošku slintak, tak bych se přikláněla k těm zubům, ale trošku mě to děsí když řve a semtam ukazuje na zeď. Možná tam fakt něco viděl.. Co s tím teď? Já se bojím, že když tam s ním zůstanu, tak si na to zvykne a budu tam každý den. Mám takovou španou zkušenost se sestrou, které je 5 let a mamka s ní pořád usíná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
7.8.12 21:53

Já myslím, že strach mít může. Našemu jsou čerstvě 2 roky a pořád říká bubu a chodí do komory, kde je kotel. Jinak my taky bojujeme, chodil jak jehňátko a teď řve, v noci se budí jekotem, pořád křičí au au bolí, bolí a přitom přes den mu nic není a i se u této věty zasměje jak šibal. Takže to asi zkouší, no ale první noc jsem měla cuky jet na pohotovost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
7.8.12 21:53

@Litania to auta jak projedou mu nevadí, to má rád.. teď je tam přítel, tak snad už usne a zítra to bude v pohodě. On už ale plakal i včera ale pak usnul po chvilce, dneska to trvá déle a plaká víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
7.8.12 21:54

Určitě může. Já jako dítě viděla spoustu věcí a strašně jsem se bála. Dodnes si to živě pamatuji a často mě proto uspávala máma pohádkou, nebo se mnou posílala spát o 6let starší sestru.(ta měla tedy radost :jazyk: )Možná by pomohlo nechávat svítit menší světlo, nebo přestěhovat postel na jinou stranu atd ;)

Příspěvek upraven 07.08.12 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
7.8.12 21:54

Čeho se bojíš? Že si zvykne na to, že pokud se bojí, máma mu pomůže?

Myslím, že mámy poznaj, kdy si dítě vynucuje pozornost (a i to považuju za naprosto oprávněný nárok) a kdy má fakt problém, se kterým si samo neporadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
7.8.12 21:55

@1024 on se právě vždycky zavřel do nejtemnější místnosti a byl spokojený, nebo do šuflíku se celý zavře a strach nemá :mrgreen: ale z toho co říkáš, tak taky řve jenom večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.12 21:55

@Hesovi nemá tam třeba nějaký obrázek nebo také ty dekorační obrázky? Také by to mohlo být ono.. Nebo nějaý ten komár či pavouk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
7.8.12 21:57

@TýnkaK samozřejmě, že kdyby se bál, tak bych s tím něco dělala, ale to já právě nevím jestli se bojí! já nejsem žádná tyranka. On k té zdi v pohodě dojde.. právě, že mi nepříjde, že by to byl úplně strach, proto si myslím, že to bude něco jiného, ale nechci tohle vyloučit.. On měl 2 roky předevčírem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.8.12 21:58

Když se bojí, tak tam buď nebo ho nech výjimečně usnout jinde, klidně ho nech chvilku dělat něco jiného, já jsem hodně přísná, co se týče spaní, ale když mají noční můry, tak udělám cokoliv, aby se kluci uklidnili, v nejhorším případě se spolu podíváme na pohádku a pak odnesu spát do postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
7.8.12 21:58

@Litania no má obrázek nad sebou, to ví, že ho medvídek s iáčkem hlídají :) na té zdi co ukazuje visí takové ty pytlíky na hračky z ikei

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.8.12 21:59

Bat se urcite muze, dcera nema jeste dva a taky se boji spousty veci…urcite tam neco je. Muste zjistit co to to fua je a nejak to odstanit, nebo tak.

Ja bych za nim sla a hledala fua. Pripadne vysvetli, ze fua je hodnej a ze mu neublizi…nebo treba dat pro fua k postylce nejaky ham, nebo tak nejak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí