Časté buzení 15měsíční holčičky

12
5.8.12 21:32

časté buzení 15 měsíční holčičky

Ahoj maminky,

prosím vás o vaše rady a zkušenosti…
poslední měsíc možná dva se mi Esterka budí i 3× za noc, většinou stačí dát napít a spinká dál, někdy ale usíná i hodinu, další problém je, že vstává v 5 a když mám štěstí tak v 6, chodí spinkat v 7, max v půl 8, možná je to tím, že chodí spínkat brzy, ale to je prostě její režim už odmalinka, většinou večeří kaši a někdy jen mléko a třeba housku se sýrem, o kaší už ale moc nestojí, nevím si s tím rady, ale už bych se zase ráda vyspala :-D tchýně říká, že je to jen takové období a že se to zase změní, možná to tak skutečně je..jaké jsou vaše zkušenosti nebo máte snad některá z vás řešení :lol: :lol: :lol: díky za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.8.12 21:46

Nerostou jí nějaké vypečenější zuby? Stoličky, špičáky? To se děti mohou budit víc.
Navíc teď bylo teplo, pokud jí většinou stačí se jen napít, zkusila bych jí dát flašku s pitím do postýlky a učila, aby si ji našla sama a napila se, pak je možnost, že se napije a bude spát i bez tebe. (ale pozor, na flašku v posteli si zvykne, takže zvaž, zda se ti pak chce odbourávat flašku s pitím v posteli, až budeš chtít na noc odplínkovat. My jsme teď museli omezit pití v posteli, když jsme staršího odplínovávali a on bez flašky zkrátka neusne, takže občas mrčí, že chce šťávičku a celkově víc pití a ne jen to, co mu uštědřím, ale žádný velký drámo)

Ale jinak toho asi moc nenaděláš, nechat dítě řvát a nedat mu napít, to snad ani nejde, když má žízeň, to by hraničilo snad s týráním. Jen bych dodržovala, že nerozsvěcet, nemluvit, snažit se fakt jen dát napít a honem vypadnout. Když mi druhorozený někdy po probuzení na dudlíka nechtěl hned zase lehnout, tak jsem ho položila, i přes řev zavřela a šla se vyčurat, v 99% než jsem se vyčurala, tak přestal ječet a usnul ;) (a ve zhruba 1% jsem dřepěla u postýlky, držela za ručičku, pak musela vyndat z postýlky, hopsal mi hodinu po hlavě, až jsem se unavená naprdla, vrátila ho zpět, zavřela a on okamžitě usnul :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
5.8.12 21:49

Zkus jí večerní spánek o hodinu posunout.. místo v 7 ji uložit v 8. Nevím, jestli to bude mít nějaký vliv, ale četla jsem o tom v knížce Každé dítě může dobře spát - tu mimochodem vřele doporučuji :) Myslím, že se dá stáhnout i na ulozto.cz. Náš malej už taky odmítá nějaký čas večer kaši, tak jsem to vyřešila tím, že přidávám do mléka jednu odměrku rýžové krupičky, protože když jsem dávala na noc jen mléko, budil se mi ráno taky dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
5.8.12 22:43

Radu nemam ale jdu te podporit at vis, ze v tom nejsi sama.Mam doma dvouletaka a jeste v 17 mesicich se budil nekolikrat za noc..Vetsinou stacilo polozit, dat dudlika a zase spal, nekdy se mu nechtelo spat. V takovem pripade jsem polozila, rekla ssss a odesla..Opakovala nekolikrat, kdyz jsme si byla jista, ze vse ma, jen nemuze spat, otocila jsem se a predstirala spanek..Vetsinou na me chvilku volal, pak lehl a hral si nebo se jinak uspaval.Ted uz teda spi celou noc ale jak zacali ty vedra, budi se mi na piti.To mu samozrejme dam napit a spi dal..Jinak minuly rok jsme vstavali v 5 cely leto, letos nam to prodlouzil na 6 ranni, obcas o pul 7,kdyz se rozhodne me rozmazlit. V lete s tim problem nemam, mam alespon delsi den.Spat chodi v 8 nebo pul 9 max..Vysvetlovani ze mam dovolenou, ze muzem spat dyl nezabira :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.12 23:30

My máme taky 15-timěsíčního a tky se posledni dobou pořád budí. Ale po předchozíchd ětech už vím, že je to opravdu jen období. V osmnácti letech se už vyspíme, to budou určitě spát celou noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
6.8.12 08:18

@Potnička Cauky nas malej 16 mesicu ma, a taky se budi, spi jinak celou noc, ale taky se me nekdy stane ze se budi tak 3× za noc…Ale nas malej se budi kvuli piti a nebo ze nema dudyna, nekdy si ho najde sam a nekdy ne no…Ja uz si zvykla na toto..Tadeasek chodi taky haji okolo 7 hodiny, nez usne tak to taky nekdy trva ale nekdy usne hned zalezi jak je unaven, a rano se me budi okolo 7 nekdy v 8 jak kdy, taky je takhle zvykly od malinka…Obcas se taky stane ze v 5 je vzhuru dam mu napit reknu haji a at spinka, a on nam jeste usne do pul 8 treba …Ja uz jsem i zvykla na takovy rezim, a problemy nejaky mi to nedela..Ja si myslim a rikam si ze to prejde, muj muz taky se prej budil na piti tak to malej ma asi po nem, ale jinak spi celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NikiRusicova
6.8.12 11:20

Urcite v tom nejsi sama. Nekteri jsou na tom i hur :mrgreen: Nase mala ma take 15mesicu, buzeni 2-3×za noc je u nas normalni, jednu dobu spala krasne, ale pak se zacaly klubat stolicky dole a to byl konec.Uz jsou venku, ale prozmenu rostou spicaky a ctverky nahore zaraz, takze zadna sranda :lol: Od ctvrtka ma uplne rozhozeny rezim. Chodila take spinkat kolem sedme.Ted kdyz mi usne v sedm, tak v deset je vzhuru, nakojim, uspavam co mi sily staci, ale vzdycky, kdyz ji dam do postylky, tak je se spanim konec.Pak je vzhuru tak do jedne rano. Vcera mela teploty, takze sla spat dopo i odpo a vecer nejak ne a ne spat, zabrala az v jedenact. Nevim cemu to mam pricitat, jestli tem zubum Dneska uz teplotu nema a jinak nic ji neni, jen ridci stolice.Mam tohle doma jenom ja nebo taky nekomu deti takhle stavkuji? :roll:

• Citovat
  • Upravit
1800
18.8.12 12:25
@NikiRusicova píše:
Urcite v tom nejsi sama. Nekteri jsou na tom i hur :mrgreen: Nase mala ma take 15mesicu, buzeni 2-3×za noc je u nas normalni, jednu dobu spala krasne, ale pak se zacaly klubat stolicky dole a to byl konec.Uz jsou venku, ale prozmenu rostou spicaky a ctverky nahore zaraz, takze zadna sranda :lol: Od ctvrtka ma uplne rozhozeny rezim. Chodila take spinkat kolem sedme.Ted kdyz mi usne v sedm, tak v deset je vzhuru, nakojim, uspavam co mi sily staci, ale vzdycky, kdyz ji dam do postylky, tak je se spanim konec.Pak je vzhuru tak do jedne rano. Vcera mela teploty, takze sla spat dopo i odpo a vecer nejak ne a ne spat, zabrala az v jedenact. Nevim cemu to mam pricitat, jestli tem zubum Dneska uz teplotu nema a jinak nic ji neni, jen ridci stolice.Mam tohle doma jenom ja nebo taky nekomu deti takhle stavkuji? :roll:
:hug:
Terce je 15měsíců, má 13zubů, další se klubou…
Včera i předevčírem se budila a usínala po cca 5ti minutách…
Od pondělí měla 3dny horečky a kašel, takže jsem jí srážela teplotu sirupem..a teď do toho zuby, tak se bojím, aby si nezvykla na Nurofen…vydrží totiž i dvě hodiny fňukat a vstávat v postýlce, pak dám Nurofen sirup a spí :roll: do 6h…
Chtěla bych zkusit nějaké placebo…něco na způsob glukózy co dávají v nemocnicích, ale zase se bojím, aby se jí tím nezkazily zuby :?
Nemáte s něčím zkušenost?
Potřebuji se vyspat :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.12 11:05

noční nespavec

Ahoj, mám skoro 15 měsíční dceru a nechce v noci spát. Velice špatně spí. Budí se často, houká, ječí, piští, chce si hrát. Dokáže být vzhůru i 2,5 hodiny v kuse. Vzbudí se třeba ve 2 hodiny ráno, napije se mlíka, a pak si chce hrát, samozřejmě chce, abych se jí věnovala, vydržela to až do půl páté. Z postýlky dceru musím vyndat, jinak by zbořila nejen panelák, ale celé sídliště. Sousedi si stěžují. Vůbec se nevyspím, vlastně nikdo.
Už přemýšlím o nějakém homeopatiku nebo nějaké zklidňovadlo na bylinné bázi. Nevíte o něčem nebo nemáte s tím nějakou zkušenost? Předem děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.12.14 12:57

..

Dobrý den, mám stejný problém jak píšete. Dcera se teď budí v noci po 5hod spánku chce si hrát a pak zase spí cca 4-5hodin.Ale má v noci pauzu cca 2-2,5hod.
Tak se chci zeptat bylo to jen období nebo jak jste to řešila? Moc děkuji…jsem kaput :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
19.12.14 19:14

Mě to teď dělá taky, jinak je zvyklá spát celou noc už od asi 6ti měsíců. Asi je to obdobím, už to dělala jeden čas taky a pak to přešlo. Já jí nevyndavám, jen k ní do pokojíku přijdu, pohladím jí a řeknu ať spinká a jdu. Ona si hraje, směje se, a pak i řve, ale já už tam nejdu. Dneska tam byla slyšet dvě hodiny, pak usla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí