Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S námi taky strávil mladší nějakou dobu u telky, starší už dávno chrněl
Usíná teda s flaškou mlíka, vřeštět nenecháváme, zkrátka necháme s námi třeba půlhdinku a zase zkusíme, většinou to napodruhé vyjde. Záleží na míře spánku přes den, pokud spí 2×, tak jde spát někdy i v 9, pokud jen jednou, usne tak mezi 7 a půl 8.
A jak večer probíhá? Krmení - koupání - spánek? Nebo koupání - krmení - spánek?
Zkusila bych být u ní, ale trvala bych na tom, že bude spát a nebrala ji do obýváku. Tak jsem to dělala s naším dítětem a už zase hezky usíná. U něj to bylo potom, co se naučil stát. Stál a řval, tak jsem ho chodila pokládat a hladit. Vždycky, když se uklidnil, jsem odešla (většinou tak na půl minuty pak začal znovu řvát a to jsem ho nenechávala). Hladila jsem ho dokud neusnul. Pak jsem ho jen pokládala, pak si 3× houknul a usnul teď dopije, dám mu dudlík a pusu a spí.
Náš taky večer zasadně nespí. Dneska jsem ho nechala vyřvat pul hodiny spal ale ted už je zase snáma v obývaku
My to ted mame taky tak asi 14 dni. Mala bude mit 8 mesicu. Prave ted usla u finale v plavani:)
Ahoj měli jsme něco podobného když malý nemůže usnout tak rožnu slabé světlo dám napít, pohladím, dám dudlík, přikryji a řeknu dobrou noc nebo něco a odejdu
když si ani dudlík nechce vzít a pláče tak ho položím na klasickou postel a tam si dudlík vezme a pak už jenom přesunuji usínajícího prcka ale je fakt že už máme 19m ale třeba něco zabere i u vás
taky nenechávám řvát dlouho ale pokud zuří tak ho nechám tak a chodím tam po chvilkach když už to nemůžu vydržet
![]()
A pockej za rok to preleze postylku a bude ![]()
Příspěvek upraven 03.08.12 v 13:55
Taky to máme…problém je, že mrňous, když je unavenej, tak je strašně ubrečenej a proto nejde ho jen tak nechat s náma a zkusit to za pár minut, dáváme ho spát unavenýho, ale i tak je to blbý, neb chytá hysterický pláče a nedaří se nám ho zklidnit ani naší přítomností, hlazením atd. snažíme se ho položit, což ho naštve akorát víc, pořád vstává…i když padá únavou. nakonec obvykle usne až u prsa, který mu dám poněkolikátý, je to fakt pakárna..
Takový období jsme měli taky
prostě najedno přestal spinkat v postýlce a v osm večer jak jsem byla zvyklá, ale s náma na gauči, kravinky, kravinky a pak konečně vytuhnul uplně odrovnanej. Je to hodně blbý období, pevně nervy ![]()
Jak?
Přehodí nohu, chvíli se seknou nahoře a pak se spustí. Ovšem to je ta lepší varianta, kluci se nejdřív vyškrábali nahoru a dolů letěli po hlavě. Oba spali od 10 měsíců ve velké posteli.
Dcera chodila taky spát pozdě, zkusila jsem jednou, nešlo to, tak „šla“ chvíli za námi, na druhý pokus to většinou klaplo. Nejhorší bylo období, když se naučila něco nového, lézt, sedět, stát…uf.
Mě malá dřív usínala krásně sama. Kolem 6 měsíce se to zlomilo a potřebuje držet za ruku. Takže ji dám do postýlky, odejdu a nechám tak 3 min brečet. Když nebrečí, tak tam nelezu. Pak přijdu, dám ruku a většinou je do 5 min tuhá ![]()
Ale to dno postýlky jde dát dolů ne? nedokážu si to představit
naše komunistická postýlka jde dát skoro uplně na zem a malý nemá šanci vylézt to by snad musel být gumový ![]()
@Mucha
Taky jsem měla komunistickou postýlku. A jedno dítě je i počato za komoušů. Ani dno dole jim v to nezabránilo ![]()
Teď mám látkovou s normální matrací a malá nevyleze. Zatím, asi není taková „atletka“
Do velké postele zatím nechce. A má recht, aspoň nezdrhá ![]()
tak to nechápu ještě že malý na to nepřišel a to je dobrý koumák
mě by asi trefil šlak do postele chci učit po novém roce než bude další mimčo (doufám) ![]()
Holky, bóóže… máme problém!! Malý je skoro 9měs. a večer prostě neusíná… dřív po koupání hned šup spánek a teď je jak pakouš a nespí a jde až s námi tak na 22h. To usne u prsa… Když je tam sama, hejká jako blázen, všude slzy, začne kuckat, dusit se… no děs! Nemám na to srdce nechat ji tam (nes třeba 45min) řvát v kuse… už je tu s námi opět… i když je na smrt unavena