Kdy bude normálně spát - 18m?

4760
23.7.12 13:49

Kdy bude normálně spát?

Ahoj,
já už nevim, co mám dělat.
Odjakživa mám s malym problém se spaním.
Nejdřív se v noci pořád mlátil a tím se probouzel. Pak to přestalo a začal se několikrát na noc budit s brekem jen na dudlíka.
Pak to chvíli vypadalo, že už bude klid. Dulík třeba jen jednou za noc. Spal cca 12 hodin v noci.
Jenže cca po prvních narozeninách najednou zkrátil spaní na 10 hodin a pak dokonce na 9.
Nebyla jsem zvyklá tak brzy vylézat z postele, tak jsme zkusili ho ráno nechávat v postýlce do 8. Takže tam byl 2-3 hodiny. Hrál si, nebrečel, nevadilo mu to. My se naučili u toho spát.
Jenže cca 4 měsíce se skoro každou noc probudí a je 2 hodiny, někdy i 3 vzhůru. Pak když usne, tak spí do 8.
Některou noc naspí jen 8 hodin, když je v noci hodně dlouho vzhůru.
Pokaždé se vzbudí v jinou hodinu. Někdy ve 4, někdy už v 11. Někdy ty dvě hodiny pobrekává, někdy si jen brumlá. Do toho během spaní ještě nějaké buzení na dudlíka. Když se probudí a já si ho vezmu do postele, tak stejně dřív jak za 2 hodiny neusne :zed:
Já už nevim, co s nim…
nemohla jsem to trochu způsobit tím, že jsem ho ráno nechávala dlouho v postýlce?
Zkoušeli jsme oddělený spaní, odstěhovali jsme se s manželem do obýváku. Jenže nikdy ne na dlouho, pokaždý pak přišla nějaká nemoc nebo úraz, takže jsme zase šli k němu.
Co s tím můžu udělat? Nebo mám prostě čekat, že to přejde samo? :nevim:
Díky za rady a vaše podobné zkušenosti…

Ještě jsem zapomněla říct, že malému bude za pár dní 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
23.7.12 13:56

A jak spí přes den? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.7.12 14:00
@tessy píše:
A jak spí přes den? :think:

nic extra. Po obědě 1,5 hodiny. Někdy to protáhne na dvě a půl hodiny, když se povede noc bez bdění a on je vzhůru třeba od půl 6…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.7.12 14:04

Ja asi moc radu nemam, ale dcera taky rano chvilku broukala a i ted si jde sama hrat a nas nepotrebuje. Nekdy chce hned mliko, ale kdyz je po ruce stava, tak ji staci ta. Takze tim to nocni buzeni nejspis neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
23.7.12 14:22

Ono některé děti už v tomhle věku nepotřebují spaní přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
23.7.12 14:25

Dcera dělá to samé, ale každým dalším měsícem je to lepší, teď má 19m a stává se to maximálně 1× týdně, po roce to bylo každý den. Takže vydrž, zlepší se to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.7.12 14:27
@tessy píše:
Ono některé děti už v tomhle věku nepotřebují spaní přes den.

on teda potřebuje… kolem poledne už si i sám řiká, že chce dělat hají. Nevydržel by vzhůru celej den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.7.12 14:27
@Fen-fire píše:
Dcera dělá to samé, ale každým dalším měsícem je to lepší, teď má 19m a stává se to maximálně 1× týdně, po roce to bylo každý den. Takže vydrž, zlepší se to :mavam:

tak to mě trochu uklidňuje!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
23.7.12 14:46

Náš starší začal spát jako člověk až ve dvou letech a třech měsících. Do té doby očistec. V noci vzhůru 10 krát a přes den naspal tak hodinu, a to se ještě tak třikrát probudil a museli jsme uvážet v kočárku. Dnes spí tak 11 hodin v noci a 2-3 hodiny přes den.
Mladší spí stejně špatně jako starší zamlada, tak doufáme, že se za rok snad už taky vyspíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.7.12 15:03

Podle mě to na to mělo vliv, že jsi ho v postýlce nechávala tak dlouho. Píše se to v chytré knize a podle autorů je to i cesta, jak z toho ven.
Urči si časy, ve kterých by dítě mělo podle tebe spát a v tu dobu ho nech v postýlce, takže ho tam dej večer ve 20h a ráno v 6.30 ho vzbuď a vyndej. To dělej hlavně tehdy, pokud v noci straší - je špatné ho nechat ráno to dospávat. Jen ať má spánkový deficit, ať je unavený a noc na to bude spát o to tvrději, protože tělo si řekne. Za pár dní by se to mělo srovnat a odnaučí se v noci bdít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.7.12 15:30
@rozumbrada píše:
Podle mě to na to mělo vliv, že jsi ho v postýlce nechávala tak dlouho. Píše se to v chytré knize a podle autorů je to i cesta, jak z toho ven.
Urči si časy, ve kterých by dítě mělo podle tebe spát a v tu dobu ho nech v postýlce, takže ho tam dej večer ve 20h a ráno v 6.30 ho vzbuď a vyndej. To dělej hlavně tehdy, pokud v noci straší - je špatné ho nechat ráno to dospávat. Jen ať má spánkový deficit, ať je unavený a noc na to bude spát o to tvrději, protože tělo si řekne. Za pár dní by se to mělo srovnat a odnaučí se v noci bdít.

a nebude mi pak spíš dospávat už po tom obědě? I když to bych ho asi měla taky vzbudit po té jeho hodině a půl a nenechat ho spát dýl, co?
nedovedu si představit, že by usnul třeba v půl 6 a já ho za hodinu vzbudila :nevim:
ale je fakt, že svojí logiku to má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
23.7.12 16:39

Po obědě bych ho nechala max. 2h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
23.7.12 19:30

U nás to bylo to samé, asi od 14m (od Nového roku). Trvalo to +- 4 měsíce. Přitom předtím spal dobře, usínal cca v 7 a budil se sice brzo, ale spal celou noc. Po tom Novém roce se začal najednou okolo 23h budit a vydržel vzhůru třeba 2-4 hodiny. Pak zas usnul a vstával cca o dvě hodiny později než normálně.
Vždycky jsem se s ním přestěhovala do obýváku do cest. postýlky (nemohla jsem vedlě něj spát a rušil sousedy povídáním) a snažila jsem se spát. Po cca 3m to začalo ustávat a teď se to stane už málokdy. Vstává ale dost brzo (okolo půl šesté), nechávám ho v postýlce a pustím mu DVD s pohádkama a spím dál. Většinou ještě usne po dvou hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
23.7.12 20:55
@AnastazieB píše:
U nás to bylo to samé, asi od 14m (od Nového roku). Trvalo to +- 4 měsíce. Přitom předtím spal dobře, usínal cca v 7 a budil se sice brzo, ale spal celou noc. Po tom Novém roce se začal najednou okolo 23h budit a vydržel vzhůru třeba 2-4 hodiny. Pak zas usnul a vstával cca o dvě hodiny později než normálně.
Vždycky jsem se s ním přestěhovala do obýváku do cest. postýlky (nemohla jsem vedlě něj spát a rušil sousedy povídáním) a snažila jsem se spát. Po cca 3m to začalo ustávat a teď se to stane už málokdy. Vstává ale dost brzo (okolo půl šesté), nechávám ho v postýlce a pustím mu DVD s pohádkama a spím dál. Většinou ještě usne po dvou hodinách.

u nás to zezačátku bylo taky tak, že jsem ho nechala brzo ráno v postýlce si hrát a on po hodině a půl až dvou hodinách ještě usnul… ale pak najednou už to bylo tak, že pokud se vzbudil „až“ v pět, tak už neusnul :zed:
to mi řekni, proč to dělaj?
každopádně vyzkoušim to buzení v určitý čas. To se mi líbí a mám z toho pocit, že by to mohlo fungovat…
ale bohužel to můžu začít dělat až za 14 dní. Malej je teď nemocnej a příští týden jedem na dovču… a já jsem už tak natěšená, až to vyzkoušim!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
23.7.12 23:06

Taky jsem nepochopila, co z toho má… nehrála jsem si s ním, byl v postýlce a ve tmě. A přesto vydržel být vzhůru tři hodiny, povídal si, kopal do stěn atd… Naštěstí to přešlo. Někdy jsem byla až nepříčetná, když jsem vždycky už zas usnula a on po pár minutách začal brečet. Takže vstát, najít dudlík, položit. Zas jsem usnula a za deset minut znova… a takhle pořád dokola. Naštěstí to nebylo moc často takto, většinou byl potichu a já pospávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí