Uspávání novorozence, co s druhým dítětem?

1027
14.7.12 21:13

Uspávání novorozence,co s druhým dítětem

Ahoj, mám měsíc starýho chlapečka a nechce moc spinkat nebo on by spal, ale sestřička ho nenechá(2 roky a 3/4),spí dobře v kočárku když se jede, ale to zase nemůžu 3 hodiny jezdit všude možně, potřebuji taky vařit a dcera mi dlouho chodit nevydrží, sice se podstatnou část cesty veze, ale pak se nudí a knourá, doma je pak téměř neuspatelný, malá je hodně živá, chvilku neposedí, furt někde skáče, dupe, nahlas zpívá,,,sám jen tak v klidu neusne, u kojení taky ne, protože jak začnu kojit, je to pro malou jak magnet, furt ho pusinkuje, dělá nyny, chce se se mnou mazlit,,,vím že hodě žárlí ale já se jí snažím věnovat co to jde, jsem na to skoro sama manžel nebývá doma jen tak 1 - 2 krát za týden a to pak uklízím, žehlím. Pak jsem se chtěla zeptat co děláte s miminem když potřebujete třeba uvařit necháváte plakat? Malej je hodně uřvanej, pokud nespí, tak plače neustále, jo a v šátku být nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1689
14.7.12 21:22

Ahoj,
Malou nechávám brečet. Jinak by jsme nejedli a asi tu i uhnili. :mrgreen:
Já jsem teda měla štěstí, že malá usínala sama. Nejvíc jí pomohlo pevné utažení do starého typu zavinovačky, do pusy dudlík a na hlavičku slabou plínku. To usnula sama. Ještě je dobrý k tom pustit fén.
Venku jsme většinou na hřišti, malá si hraje a já jsem drndala kočár na místě.
Pak je na to taky dobrý balkon - šoupnu mimčo na balkon a starší dcera tam nesmí - stojím ve dveřích a drndám.
Večery jsou nejhorší. Většinou uspávám, když je dcera ve vaně. Má otevřené dveře a koukám a občas se mrknou. Malou mám zavinutou v dece a drndám… Ale to dělám až poslední dobou, protože mi nevydrží ležet v postýlce a stoupá si.
Na žárlení mi pomáhalo, že jsem nechala starat se o ní starší dceru. Když třeba brečela, tak jsem se jí ptala, co budeme dělat? A ona mě tam za ní poslala, že jí prý mám pochovat… Ale nikdy jsem nešla hned, ale až potom, co mi to řekla dcerka. Malé je ted skoro osm měsíců a žárlení skoro neexistuje.
A na vození venku je dobré pro starší dítkko takové to odstrkovadlo - vypadá jako kolo bez šlapek. Na tom jezdí rychle a baví jí to. Nebo mám skejtík za kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.7.12 21:24

Kluci se mi narodili, když bylo staršímu klukovi rok a třičtvrtě a byl ještě děsný tele. Kluci byli spaví, neuspávala jsem, zavinovala a přes den spali v obýváku v cest. postýlce a bylo to vlastně bez problému, i když tam kluk vyváděl, byl taky opravdu dost živej. Vlastně jsem nic moc extra nedělala- jen jsem mu dala nějakou aktivitu, když jsme musela kluky nakrmit, ale kluci si prostě zvykli, že je kolem nich pořád bugr a usínali i za pochodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.7.12 21:28

Večer to bylo tak, že jsem kluky zavinula a nakrmila a odnesla do postýlek v ložnici a starší byl v obýváku, kluky jsem položila a odešla jsem. Když brečeli, tak jsem jen přišla podat dudlík, ale nějaký uspávání jsem neprovozovala, to bych se pak musela zbláznit :mrgreen: naučili se spát sami a bylo to vlastně bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.7.12 21:28

Mladšího jsem zavinovala dle Karpa, pustila lux, dala dudel a bylo. Kdykoliv během dne, třeba když jsme jedli se starším oběd a vzbudil se, tak jsem zapla lux a v klidu jsem se najedli :lol: Šátek mu taky nic neříkal až do 5m a moc toho v něm i pak nenaspal. Spát jsem dávala do velké postele (spal se mnou i v noci) a tam mi usínal celkem hezky, když to nešlo, tak zase zapnout lux, po chvíli klimbal, lux jsem vypla, zavřela dveře a mohla si jít po svém. Myslím, že i dost pomáhalo, že spal v posteli, kde spala já a cítil mě.
Nejsem absolutně kočárkovací typ, takže dítě na spaní v kočáru neučím, bych se pak zvencla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.7.12 21:31

@Gladys jj taky jsem zavinovala a pouštěla lux nebo fén (Karp) :mrgreen: :palec:
to je fakt vynález :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
14.7.12 21:32

Tak maly kojenec usne sam, kdyz je unaveny a v tomto veku by mu ani ta sestra nemela vadit.musi se nauci mit jisty rezim a davat spat vzdy ve stejnou dobu. a male bych rychle obstarala skolku alespon na dopoledne, potrebuje vrstevniky, jinak budes brzy na nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.7.12 21:32
@Gladys píše:
Mladšího jsem zavinovala dle Karpa, pustila lux, dala dudel a bylo. Kdykoliv během dne, třeba když jsme jedli se starším oběd a vzbudil se, tak jsem zapla lux a v klidu jsem se najedli :lol:

Přesně to mě taky pomohlo… zavinování a uspávání dle Karpa… Asi nejzlomovější věc na druhém mateřství… Ještě teď děkuji té, která mi to poradila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
14.7.12 21:34

Zavinout jsem zkoušela a nezabralo to, lux taky řve ještě víc, jediný co zabýrá je puštěná voda, to usíná, ale to bybyli potom vysoké učty, večer ho uspávám v posteli a pak ho přenesu do postýlky, postýlku nesnáší, jak ho do ní nespícího položíme řve až přestává dejchat, zkoušela jsem chodit dávat dudlík, ale po hodině řevu jsem to vzdala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
14.7.12 21:38
@maltik2008 píše:
Tak maly kojenec usne sam, kdyz je unaveny a v tomto veku by mu ani ta sestra nemela vadit.musi se nauci mit jisty rezim a davat spat vzdy ve stejnou dobu. a male bych rychle obstarala skolku alespon na dopoledne, potrebuje vrstevniky, jinak budes brzy na nervy!
školka nebude, u nás je nával a berou jen 4 leťáky :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.7.12 21:40

A ještě s tím rušením starším sourozencem. Já nevím, asi jsem divná, ale přijde mi, že v současné době jsou všichni celý potento, aby ten sourozenec neměl pocit, že je odstrčený, že maminka dělá s maldším něco víc než s ním atd. Přínos pro staršího sourozence v mladším je ten, že se musí naučit počkat. Mladší dítě se to bude učit za pochodu, pro starší je to novinka. Samozřejmě je lepší trochu odvést pozornost, takže třeba na počítači pustit krátkou pohádku, nabídnout nějakou činnost, dát v tu dobu svačinku, ať se dítě zabaví, ale i kdyby v tu chvíli nemělo fakt nic na práci, tak se musí naučit, že i miminko má své potřeby, které je potřeba splnit a že ne vždy je prvorozený na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.7.12 21:41

@fufiiina tak si tu vodu nahraj a pouštěj z nahrávky. Nebo zkus pohledat, nahrávek různých šumů jsou kvanta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.7.12 21:42

To je divný… A nemá spíš prdíky? Takhle malinkatý dítě většinou problém s usínáním nemá. Většinou usne i v tom největším bordelu. :nevim: Toho Karpa si četla? Musí to být kombinace všeho a najednou. Pevné zavinutí, dudlík… A co si tu vodu prostě nahrát a pouštět mu to z PC? Možná by jsi někde na netu dokonce i našla tekoucí vodu. A to pevný zavinutí je dobrý i na ty prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
14.7.12 21:46
@Gladys píše:
A ještě s tím rušením starším sourozencem. Já nevím, asi jsem divná, ale přijde mi, že v současné době jsou všichni celý potento, aby ten sourozenec neměl pocit, že je odstrčený, že maminka dělá s maldším něco víc než s ním atd. Přínos pro staršího sourozence v mladším je ten, že se musí naučit počkat. Mladší dítě se to bude učit za pochodu, pro starší je to novinka. Samozřejmě je lepší trochu odvést pozornost, takže třeba na počítači pustit krátkou pohádku, nabídnout nějakou činnost, dát v tu dobu svačinku, ať se dítě zabaví, ale i kdyby v tu chvíli nemělo fakt nic na práci, tak se musí naučit, že i miminko má své potřeby, které je potřeba splnit a že ne vždy je prvorozený na prvním místě.

Já jsem teda potento byla a dost. :mrgreen: Ale hlavně kvůli sousedce, která měla fakt extrém - normálně žárlila tak strašně, že si rvala vlasy, mlátila sebou o zem, vyndavala miminko z postýlky a dávala na zem. No hrůza. Potom, když lezla, tak to ní fakt strašně strkala. Musela s ní dokonce k doktorovi. Hodně akcí jsem viděla na vlastní oči a měla z toho hrůzu. No a ve finále to byla pohoda. Pár věcí jsem si hlídala, ale i tak to na starší zvládla na jedničku a sestřičku miluje. ;) Záleží na přístupu celé rodiny a pokud se člověk řídí srdcem, tak nějak pozná, co a jak. A na druhou stranu, dítě si rychle zvykají na změny, takže podle mě za měsíc si dvouleté dítě ani nepamatuje, jaké to bylo bez miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.7.12 21:47
@Gladys píše:
A ještě s tím rušením starším sourozencem. Já nevím, asi jsem divná, ale přijde mi, že v současné době jsou všichni celý potento, aby ten sourozenec neměl pocit, že je odstrčený, že maminka dělá s maldším něco víc než s ním atd. Přínos pro staršího sourozence v mladším je ten, že se musí naučit počkat. Mladší dítě se to bude učit za pochodu, pro starší je to novinka. Samozřejmě je lepší trochu odvést pozornost, takže třeba na počítači pustit krátkou pohádku, nabídnout nějakou činnost, dát v tu dobu svačinku, ať se dítě zabaví, ale i kdyby v tu chvíli nemělo fakt nic na práci, tak se musí naučit, že i miminko má své potřeby, které je potřeba splnit a že ne vždy je prvorozený na prvním místě.

jj přesně, starší se to naučí a nijak ho to ve finále neomezuje, spíš se tím učí ;)
Můj starší mi teď sám připomíná, že mám kluky přebalit, když smrděj, že mají špinavá trička a musejí se převléknout atd. A to, že je potřebuju nakrmit a že to bude trochu trvat, už bere jako samozřejmost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí