Spánkový režim u ročního dítěte

2962
26.7.12 13:40

spánkový režim u ročního dítěte

Ahojky chtěla bych vědět jak to funguje u vás nebo fungovalo když mělo dítě rok staré se spaním. Popíšu vám situaci u nás: Jde spát jak kdy někdy v osm někdy po desáté :roll: vstává někdy v osm někdy v šest, štve mě hlavně ta nepravidelnost :zed: :zed: :zed: nevím jak ho mám naučit pravidelný režim, nikdy jsem s tím neměla problém. Do osmého měsíce bylo koupání, kojení položit do postýlky a hned usnul.
Ještě spaní přes den, jde většinou po obědě a spí tak 30-45min max.1hod potom už nic když si náhodou ještě zdřímne třeba 30min tak neusne dřív jak v těch deset.
Je pravda, že je to takové divné teď přes léto, myslíte, že by to mohlo být i letním časem?
jo a v noci se několikrát vzbudí na čaj, napije se a většinou usne ale někdy fňuká :nevim:
O víkendu jsme spali u našich a tam se vzbudil jen jednou a zas spal - uplný klídek.
Když jsem kojila tak chtěl napít i každou hoďku, pak jsme byli v 10měsících v nemocnici a kojit přestali, spaní se zlepšilo ale zas teď, já nevím zdá se mi, že spí málo v kuse.
Jako ho mám naučit režim i přes den, máte s tím některá zkušenosti, díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
26.7.12 13:47

Tak naše má téměř 13 měsíců. Koupání kolem 18:45, spaní po 19h, v noci se budí 1-2×, chodím tam jak kdy, podle toho jestli si dudlíka najde sama nebo ne :-) Když jsou horka a v noci se vzbudí dám napít čaje. Ráno vstává většinou po 7h, dnes dokonce v 08:15 :dance: Režim má pořád stejný od toho cca 5tého měsíce.
Ještě doplním, přes den spí hodinku, výjmečně dvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.7.12 13:50

Malá má 11 měsíců. Usíná mezi 20 a 21, nakojím, a pak ležím vedle ni než usne, poté přenesu. Další kojení je v 5, vstává mezi 6 a 8. Když vstane v 6, tak dopo spí cca od 9-10, když vstane v 8, tak dopo nespí. Odpo spí cca od 13-15. Režim jí nenutím dle sebe, pozorováním zjišťuji, co potřebuje. Samozřejmě, že jsou dny i noci, kdy toto vůbec neplatí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
26.7.12 13:52

Ono kazde dite je jine a jeste to ty nase deticky ruzne meni, abychom se nenudily. :mrgreen: Nas malej (11 mesicu) ma stejny rezim od zhruba osmi mesicu. Rano se budi mezi pul sedmou a osmou, to neovlivnim, snidame v osm (nebo trosku pozdeji, kdyz si prispi). Pak zacina byt ospalej kolem pul jedenacte a davam do postele. Spi od pul hodinky do dvou hodin, nikdy nevim, jak to bude. Po spani se naji, hraje si. Dalsi jidlo mame kolem treti, to kojim a on u toho obcas usne, obcas ne, podle toho, jak spal dopoledne. Pak dam v sest veceri a jedeme s kocarkem ven. Po veceri uz zacne byt ospalej. Koupu obden, kdyz jo, tak v osm. Neco malo pred pul devatou si tata bere v kuchyni prasky a ja se hodim do nocni kosile a malej podle toho pozna, ze se pujde brzo do postele. Pak s tatou vycistit zuby (respektive ozizlat zubni kartacek :mrgreen: ), nakojim a hodim do postylky. Jak rikam, on uz je od te zhruba seste ospalej, takze o pul devate nema problem usnout. V noci se budi 2× na kojeni.
Takze ja rezim vytvarim jidlem a pak tedy tak, aby poznal, kdy se pujde vecer spat.
Byt tebou, ohlidala bych, aby si nedal to 30min zdrimnuti, jak pises, tak pak ma problemy vecer usnout. V tom roce mu nejspis to jedno spani po o uz staci. Malej kdyz usne kolem 11 a spi az do 1, tak pak uz odpoledne taky to druhe spani neda a vydrzi az do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
26.7.12 14:06

Ahoj, já mam skoro 14. měsíční holčičku a spánek se jí teď hodně mění, ještě minulý měsíc spala 2× denně, teď už 1× denně, když je v postýlce a nic jí neruší, tak spí většinou od 12:30 tak 1,5 hodiny - 2 hodiny a pak je vzhůru do večera. Večer je už teda unavená, dříve chodila spát v 8 teď tak v 19:30, v noci se nebudí, teď poslední dobou vstane v 6:30 a pak ještě vyspáváme, dneska jsme se probrali až v 9:15, ale je to jak kdy, někdy se stane, že se v noci vzbudí, ale to je vyjímečné. Myslím, že děti jsou teď v období kdy chtějí všechno poznávat a objevovat, takže i to ovlivňuje nějaký režim. Pokud víš, že když ti usne odpoledne, nechce spát večer, tak bych se snažila ho nedat spát a naopak ho uložit k nočnímu spaní dříve. Buzení v noci by mělo přejít samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
26.7.12 14:06

No právě u nás to bude asi i tím jezením nepravidelným, bydlíme u tchýně a tchána a tak tu nemá pravidelný režim asi v ničem, máme se příští měsíc stěhovat a tak doufám, že ho naučím nějaký režim i prostě s tím, kdy se jí a kdy spí, teď mě to tady nějak nejde :cert:, mě jen prostě štve, že to není stejný režim, nemůžu s ničím počítat :roll: ale to už asi neovlivním, když byl malý věděla jsem, že půjde o půl osmé spát, tak jsem mohla poklidit nebo žehlit a teď nestíhám nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.7.12 14:17

Ahoj… malá má 11 měsíců, spát chodí v osm, vstává kolem sedmé… mezi osmou a půl devátou jde spát, pak ji nechám vydivočit a po obědě si zdřímne taky… a většinou i po odpolední svačině spává, tak mezi čtvrtou a pátou… když jsme venku, tak spí jen dvakrát, v kočárku se jí moc nechce spát, to ji zajímá všechno kolem a usne jen při velmi dlouhé procházce… v noci se nebudí, spí pěkně v kuse až do rána… u té starší jsme to měli stejně, až na to noční buzení, v roce jí začaly růst zoubky a o každém jsme zatraceně věděli… to se budila i pětkrát, šestkrát za noc, než zub vylezl, pak byl chvíli klid a spala v kuse a pak začal další… až vylezl poslední, tak už zase spala v pohodě… a přes den do těch dvou let spávala dvakrát až třikrát… od dvou let nespí ani po obědě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
26.7.12 14:19

@TynaCut Jo, tak jeste chvilku vydrz. Pockej, nechci te strasit, ale on se treba i tim stehovanim jeste trochu rozhodi, vsechno nove… Ale usadite se a verim, ze pak na nejaky rezim najedete. :hug: Mne teda fakt pomaha delat to tim jidlem. Tu snidani mam napevno v osm rano a pak v sest vecer svacu. Dopoledni svaca a obed podle toho, jak malej spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
26.7.12 14:25

@Regina Hero Malej ma taky 11 mesicu a kdyz jsem ho jednou dala spat okolo pate, tak pak mel problem s tim usinanim o pul devate vecer, az jsem se bala, ze neusne. Tak si myslim, ze zakladatelka by vecer uz nemela davat spat. Tvoje ditko je asi vic spaci. :palec: Se zoubkama muze byt problem, ale nemusi, malej ma tedy zatim jenom prvni dva dole a zadne mrzutosti s nimi nastesti nebyly, ale pry to jsou taky ty dva nejjednodussi, uvidime, jak s nim zamavaji dalsi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4050
26.7.12 14:34

Mně malá-za pár dní rok-vstává okolo 6-půl 7,znovu usne mezi 9-10,druhý spánek po 14.hod,a večer usíná mezi 7-půl 9. Spánky přes den má tak hod a půl :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 14:43

Prvorozený: Spal celou noc, usínal zhruba po 7, v 6 se vzbudil na mlíko, to jsem rychle utřepala ve flašce s vodou z termosky, strčila do postýlky, dospal do 8, přes den cca od 12 do 4 odpoledne v jednom kuse spánek.
Druhorozený: Spí celo noc. Někdy jde spát v 7, někdy v půl desátý. Někdy spí 2× denně, někdy 1×denně, někdy spí 1,5h, někdy spí 4h. Někdy se vzbudí v 7, někdy v půl 10, někdy kdykoliv mezi tím.
Nejde podle míry denního spánku nebo času usnutí určit, jak dlouho bude spát, kdy bude vstávat, kdy bude zase potřebovat spát :lol:

Myslím, že to celé záleží na dítěti, prvorozený byl takový systémový, pravidelný, druhorozený je po mně naprosto nerežimový tvor :mrgreen: Nejde si nic moc naplánovat (a nebo ho musím vzbudit, což je sázka do loterie, nevím, zda bude vysmátej nebo vřeštět), nebo ještě je možné jeho spánek zcela ignorovat a on v nouzi někde vytuhne :jazyk:
Abych ho nějak předělávala na režim, to prakticky nejde, máme to tak od narození, mě osobně to nijak moc nevadí, když mi tu večer děti straší, tak se zabavěj mezi sebou nebo si hrajou zvlášť, mě nějak extra ke štěstí nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.7.12 15:02
@Easinka píše:
@Regina Hero Malej ma taky 11 mesicu a kdyz jsem ho jednou dala spat okolo pate, tak pak mel problem s tim usinanim o pul devate vecer, az jsem se bala, ze neusne. Tak si myslim, ze zakladatelka by vecer uz nemela davat spat. Tvoje ditko je asi vic spaci. :palec: Se zoubkama muze byt problem, ale nemusi, malej ma tedy zatim jenom prvni dva dole a zadne mrzutosti s nimi nastesti nebyly, ale pry to jsou taky ty dva nejjednodussi, uvidime, jak s nim zamavaji dalsi. :mrgreen:

Každé dítě je jiné, první nechtěla spát vůbec… večer usínala nejdřív v jedenáct, přes den nechtěla taky spát… syn a ty dvě poslední jsou spací… a stejně tak, jako u těch prvních dvou jsem o zubech nevěděla, prostě vylezly a žádné problémy kolem, tak u třetí jsme si každý ten zoubek poctivě prožili všichni… a u té poslední to vypadá, že taky lezou samy bez problémů… má sice jen čtyři, tak se nechám překvapit…
Ale obě dvě ty poslední, jak Gabča, tak Pavlínka, nemají s usnutím po odpoledním spaní problém… ale ony nemají problémy s usínáním vůbec… takhle celou noc začaly spávat v pěti - šesti týdnech, teda ta poslední chtěla už v porodnici, ale tam jí to neprošlo… a teď sice spí třikrát denně, ale když je vzhůru, tak si to vynahrazuje… taková malá motorová myš… a teď, co chodí, tak už vůbec neposedí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.7.12 16:28

Každé dítě je jiné a nejlepší je moc neřešit a nelámat přes koleno, jak jsem si na něco zvykla já, tak to mladý pán změnil. Dlouho jsme se snažili dávat spát po sedém, aby do osmi spal, neusnul, přestala jsem řešit, chodí okolo deváté, ráno spí do té půl osmé, nakonec jsem uznala, že pro mě lepší - pokud nejsou kroužky. Pokud mi ráno někdy vstal po šesté, byla jsem jako vyoraná myš :nevim: Odpoledne spí 1,5 h - 3h. Počítala jsem to, dřív potřeboval cca 14h spánku denně, teď těch 12h ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
26.7.12 21:48

Moje dcera mi jakékoliv pravidla a systémy z mé strany nepřijímá. Do roka u nás byla pohoda a režim fungoval. Od roka funguje režim PUJDU SPAT AZ BUDU UNAVENA. Tak ji dá se říct doporučím večer, že už by bylo dobrý jít spát, když vidím, že zívá a za chvíli spíme. Přes den mi nespí od dvou let, ale tím pádem večer kolem sedmé už toho má dost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
27.7.12 21:05

Ahoj holky díky za zkušenosti, mě jen vždycky fascinuje ten jeho bezrežimový systém, jako nic lámat přes koleno nebudu, teď dva dny dodržujem jedno spaní přes den tak hoďku tak uvidím jak mu to vydrží :roll: v noci se často teď budí a kňůrá nevím jestli to nebudou zuby, uvidíme :nevim: a praktikovat vyřvávací metodu apsolutně nehodlám, malý totiš není řvací dítě už v porodnici se mě smáli, že neumí plakat, takže pláče jen když fakt už jen nouze a řvát ho fakt nenechám nebo třeba k tomu někdy dospěju, máte s tím některá zkušenosti? mám totiš zkušenost když mě ho necháli beze mě na JIP :cert: tak sedm hodin v kuse brečel a nic apsolutně nic ho neutišilo a neunavilo ho to, jak únavou usínal měl čelo samou modřinu ale vždy se hned probral, usnul hned jak jsem večer za ním přijela a vzala si ho k sobě, už jsem se od něj nehnula, vůbec už neměl hlas, tak proto mám odpor k vyřvávací metodě :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí