Hyperaktivita - ano či ne?

375
31.7.12 16:51

hyperaktivita ??? ano či ne

Naše 2 měsíční miminko přes den téměř nespí. Spí jen 1× za den cca 1-1,5 h. a pak podřimuje po 10 minutách. Večer usíná kolem 20 hodiny, vzbudí se kolem půnoci na papání a pak se vzbudí mezi 3-4 hodinou ráno a je vyspinkaná.
Proto mne napadla otázka, zda může být malá v pozdějším věku hyperaktivní, když nemá potřebu spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
31.7.12 16:58

U nás to bylo podobné, přes den si dala několikrát 5 minut a stačilo to, od 9.týdne mi vstávala po 3.ráno. Teď je jí 11m. a je jak motorová myš :mrgreen:, doufám, že se věkem srovná 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
31.7.12 17:02

Podle toho bych určitě nesoudila. První syn byl jako miminko spavy a hodný, po 2 roce jeho věku to začalo jít z kopce. I když dobře spal po obědě i 3-4 hod. tak mu byla dětským psychologem diagnostikovana hyperaktivita a v pozdějším věku ADHD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
31.7.12 17:08

Muj prvorozeny spal hodne malo, prakticky v mimincim veku dyl jak 35minut nespal..ted bude mit osm let a hyperaktivni neni, jen potreba spanku je mensi.(ale rozhodne lepsi nez ta miminkovska :lol: )
Druhorozeny spi lepe, ale aktivni je o dost vice nez prvni.
Muj spankovy prumer je take mensi nez je obvykle, me matky take…dle me je to dane i geneticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
31.7.12 18:11

Nejstarsi syn je hyperaktivni a spanku si dopraval vzdy vic, nez bylo normalni. I dnes jeste spi treba dvakrat tydne po obede (o vikendu vetsinou) ty dve hodinky. Ja slysela/cetla, ze ty hyperaktivni deti na jednu stranu srsi energii a na druhou stranu hodne spi, aby to dohnaly. Treba psychicka zatez je u nich velika (porucha pozornosti, soustredi se na vse zaraz a ne na jednu vec jako ostatni deti). Takze z tohoto bych to urcite nesoudila, uvidis pozdeji, ale nedes se zbytecne predcasne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
31.7.12 18:39

@micelinka Tak to se divím, že se vám podařilo ji tak hezky vyfotit.. 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
31.7.12 18:42

Já taky slyšela, že právě hyperaktivní děti spí déle - protože se víc vyčerpají, tak potřebují nabrat síly. Nesmíš hned plašit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
31.7.12 19:22

A čím to může být, že nechce spinkat? Je napapaná, přebalená, prostě spokojené miminko. Očkama mžourá, ale prostě nezabere tvrdě na dlouhou dobu. V náruči by spinkala, ale to bych byla otrok vlastního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
31.7.12 19:33
@Jamulka píše:
A čím to může být, že nechce spinkat? Je napapaná, přebalená, prostě spokojené miminko. Očkama mžourá, ale prostě nezabere tvrdě na dlouhou dobu. V náruči by spinkala, ale to bych byla otrok vlastního dítěte.

sama sis odpověděla tím, že v náruči by spinkala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
31.7.12 20:10

Mladší syn má potvrzené ADHD a spáč byl vždycky výborný, dlouho spával přes den a hned po narození celou noc.
Starší syn nemá nic a nikdy toho moc nenaspal, přes den přestal spát v roce a půl a vstával zásadně v 5 :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
31.7.12 20:12

Ahojky, moje malá taky nespala, snad nikdy pořádně.. Teď je jí 10 měsíců a je to katastrofa..k tomu ještě zuby :zed: dnes přes den 2×20 minut a jinak furt někde leze a chodí…aktivka..přítel má synovce a neteř hyperaktivní a taky nepsí, takže s tim počítam i u malé.. Na neurologii jsem četla článek, že hyperaktivita je něco jako porucha, děti mají problémy se spánkem a únavu naopak zahánějí přehnanou aktivitou nebo tak nějak to tam bylo :nevim: :nevim:

ale myslim, že u takhle malého dítěte je brzy dělat závěry :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6224
31.7.12 20:15
@laducha píše:
Mladší syn má potvrzené ADHD a spáč byl vždycky výborný, dlouho spával přes den a hned po narození celou noc.
Starší syn nemá nic a nikdy toho moc nenaspal, přes den přestal spát v roce a půl a vstával zásadně v 5 :twisted:

jo??? tak to sem ráda, že hyperaktivita tedy se spánkem nesouvisí :D vyvedla jsi mě z omylu :) ikdyž ono to asi nebude pravidlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
31.7.12 20:20

@monicskaa
U nás to bylo tak, že se Vojta nezastavil a najednou bác, útlum a spánek, nesměla jsem ho přetáhnout, to jsme se pak spolu nemohli „domluvit“.
Jsem zvědavá na dceru, je to aktivka aktivní, celý den se nezastaví, ale spí celou noc. Přes den nespí už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.7.12 20:48

@Jamulka mně ty pětiminutovky dávala jedině v náruči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
31.7.12 20:51

@rejžička taky těch pěkných fotek moc nemáme, protože pořád mávala rukama, kopala nohama a teď když se plazí, tak fotím tak akorát záda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí