Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, moc by me zajimalo, jak to mate se spankem pres den i v noci s vasema ratolestma??Mate nejaky rezim a presny cas, kdy deti ukladate? diky moc
Vstává mezi 6-8, dopo spánek cca 9,30-10 (dneska to natáhla až do 11). Když vstane k 8 dopo spánek už nemá. Odpo jde spát po 3 hodinách od dopo spánku. Takže když vstala v 11, tak půjde ve 14. Odpo spí hodinu až dvě. Večer půjde spát mezi 20-21hod. Spí celou noc.
Donedávna jsem ukládala malého po půl osmé, když hned usnul, tak se za 45 min. vzbudil s šíleným řevem, když ne je schopny vyrvavat až do devíti. Takže před půl 8 vykoupu, dostane najíst, na chvíli do postýlky než se rychle osprchuju a najim a pak si sednu na gauč, malej je schouleny v naruci a po půl 9 maže do postýlky. Přes den spí 2× asi 1 hod. a v noci se budí 2× na mléko ![]()
Vstává tak ve 4-5ráno
pak si kolem deváté schrupne, někdy půl někdy hoďku…po oběděsi zase schrupne a pak někdy odpoledne, al eteď už většinou ne…spát chodí v 19-20:00hod.
několikrát za noc kojíme ![]()
Vůbec
večerní si nastavil synek sám, prostě kolem osmé se nají a vytuhne (většinou, někdy později, někdy vytuhne před jídlem..). Vstává 5-7h, jedno dobu nespal přes den vůbec, teď cca 2× (většinou zabere kočárek, někdy spí 15min, někdy dlouho) a v noci se na jídlo budí jednou až dvakrát.
Příspěvek upraven 01.08.12 v 11:28
Ahojky, synovi je 9 měsíců a vstává cca v 7.00, pak jde v 10.00 spát a spí do 11.30-12.00 (jak kdy), pak jde v 15.00 a spí tak hodinku
nékdy i hoďku a půl
a pak jde až večer mezi 20.00-21.00, v noci ještě jednou papá, jinak chrupe celou noc ![]()
A pres den je davate spinkat do postylky nebo uspavate v kocaru, ona mi mrska v postylce neusne ani za boha a v noci kdyz ji pokladam, tak od te doby co se naucila stat, tak to je mazac, strasne rve:-((
Jak kdy a jak potřebuji, když chci někam jet nebo někde jsme tak v kočáru a když jsem doma tak do postýlky. Usne v obojím, ale v postýlce se naučil spát asi mezi 7-8 měsicem ![]()
@Emmanek dopo spí v kočárku, odpo spí ve velké posteli, lehnu si vedle ní a když usne, tak odejdu.
@micelinka A vy kojite nebo jste na UM? ze tak spinkate krasne celou noc a kolik vam je?
Anička se vzbudí kolem šesté, sedmé. Pak jde spát v devět na hodinku, po obědě ve dvanáct na hodinku a pak kolem třetí na hodinku. K večernímu spánku ji ukládám v půl osmé, budí se stále co dvě hodiny.
Dneska přemýšlím, že ji budu už dávat spinkat přes den jen 2×, protože v poledne se jí už moc spinkat nechce, tak jí dám spát asi v deset a pak kolem druhé ![]()
@Emmanek kojím. Spí celou noc od té doby, co má svůj pokojíček. Včera jí bylo 11m.
My vstaveme prave mezi 7-8h, pak si dopoledne pospinka mezi 10-11h se mnou v posteli nebo v kocarku jak kdy, ale pokud v posteli, tak stale nekde leze a stavi se, takze to je vzdy o nervy, trva to tak pul hodiny nez usne a pak vetsinou kolem 15h v kocarku no a vecer kolem 19h jde zas spinkat, vetsinou se budi tak 2× na kojeni, ale obcas ma i noc, kdy se vzbudi a hodinu nechce zabrat a nemuzu ji uspat, to je pak tragedie, mate to taky tak behem noci?
@Emmanek v postýlce, mě nechce zase naopak spát v kočárku, to je zvědavá a čučí ![]()
@viky23 já jdu dopo ven tak hoďku před jejím spánkem, to se vyčučí, a pak neprostestuje, když jí položím ![]()