Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moc děkuju za vaše rady. Dnes jsem to zredukovala na dva spánky. První tři hodiny po probuzení, cca od 11:15 do půl 1. Cca těsně před 2 byl oběd, po které jsme se šly natáhnout, trvalo jí docela dlouho, než zabrala a neobešlo se to bez pláče (protože chtěla mermomocí za postel, kde jsou samé zajímavé věci, které ještě nestihla prozkoumat, ale je tam i topení na které by se mohla ošklivě narazit, tak jsem jí bránila v tom, aby se z té postele nakláněla), ale nakonec zabrala. Nevím, v kolik to bylo, ale spala cca do půl 5. Hodinu určitě. V 8 už byla vykoupaná a po večeři a šly jsme do postele. Trvalo do 8:45 než zabrala. Tak uvidíme, jaká bude noc.
Malá vstává v 6. Kolem 9 usne tak na 1-1,5 hodky. Kolem 13 usina zas, vetsinou 2 hodinky. Usina mezi 8-9. Spi celou noc. Zadny rezim nema. Kdyz si mne oci, dam ji spat, ale mne si je vcelku pravidelne
Vecer zkousim dat nejdriv jen tak, kdyz vstane a houka, tak vezmu na ruku, zazpivam 2 pisnicky a je tuha…
Kdyz jsme doma, jde vzdy do postylky, kdyz jsme venku, udrnda se v kocarku…
31.5. ji bude 10 mesicu
@Pavellina píše:
Malá vstává v 6. Kolem 9 usne tak na 1-1,5 hodky. Kolem 13 usina zas, vetsinou 2 hodinky. Usina mezi 8-9. Spi celou noc. Zadny rezim nema. Kdyz si mne oci, dam ji spat, ale mne si je vcelku pravidelneVecer zkousim dat nejdriv jen tak, kdyz vstane a houka, tak vezmu na ruku, zazpivam 2 pisnicky a je tuha…
Kdyz jsme doma, jde vzdy do postylky, kdyz jsme venku, udrnda se v kocarku…
31.5. ji bude 10 mesicu
Závidím! Když zpívám nebo povídám pohádku, sahá mi do pusy. Většinou mi pak povytahá všechno z nosu, strčí mi to do pusy, pak sobě do pusy, pak zpátky mě do pusy a do ucha, pak mi vytrhne asi 100 vlasů a pak začne houkat. Já ji taky nedělám žádný režim, přijde mi, že tak malé dítě prostě režim nemá, ale můžu se mýlit. Dnes to byla tragedie, ani jednou nezabrala v posteli, tak jsem zas chodila s manducou. V kočáře nespí vůbec, kouká, houká, a pak brečí, když na ni přijde únava. Kočár asi prodám, stojí mi tu, zabírá místo, máme malý byt. Už obstojně chodí, počkám ještě měsíc, dva a pak budeme všude chodit pěšky a v případě nouze si ji dám do té manduci.
Nasi male bude 5.teho 10 mesicu. Kolem 12-13hod. Usne tak na 10-15min. Pak usne kolem 15hod. Opet 10min. Pak 18hod. Opet. A na noc kolem 20-21hod. Behem noci se probudi jeste tak 3× nekdy 4×
vzhuru je kolem devate. Jinak je plne kojena, papa jen pribinacky, presnidavky, banan, a zachutnal tunak
jinak co se piti z flasky tyce, to se ji moc nechce. ![]()
@Samantha_cz Ahoj, chtěla bych se s odstupem času zeptat, jak to spaní u vás dál probíhalo? Mám teď 10měsíční dceru a je to naprosto stejné jako to bylo tehdy u vás, všechny tvé příspěvky jsou jako kdybych je teď napsala já. Pomohlo něco, můžeš nějak poradit? Už mám taky dost
Díky ![]()