Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak malymu ted bylo 11 mesicu. Rano vstava kolem sedme. O pul jedenacte davam do postylky, chvili tam radi, co se naucil si stoupat, tak tam rajtuje, ale tak po 10 minutach odpadne, lehne si (vetsinou) sam
, chyti decku a usne. Spi 30 minut - 2 hodiny, nikdy nevim, jak dlouho. Podle delky dopol. spani pak nekdy jeste spi odpoledne, kojim kolem treti hodiny a on u toho usne. Vecer chodi spat o pul devate. V noci se budi 2× na kojeni.
Holky, můj malý vstává ráno kolem 6-7. Pak jde spát v 10 tak do 12. A pak by šel spát az tak v 17-18 na hodinu, jenže to pak tady straší az do 22-23. Myslíte, ze ho mužů dávat spát později ráno, třeba kolem 12, na ty 2hodky a pak už ne?
@sebaanez dle mych zkusenosti pak bude pretazenej a bude spatne spat a o to vic bude potrebovat ten druhy spanek pres.den
@sebaanez píše:
Holky, můj malý vstává ráno kolem 6-7. Pak jde spát v 10 tak do 12. A pak by šel spát az tak v 17-18 na hodinu, jenže to pak tady straší az do 22-23. Myslíte, ze ho mužů dávat spát později ráno, třeba kolem 12, na ty 2hodky a pak už ne?
Podle me muzes davat jen jednou denne, tj. kolem te 12 a pak uz ne. Malej mi takhle spaval a to upozornuju, ze ani nevydrzel spat dlouho. V
Spal kolem pul hodky, dyl ne! Nektere deti tolik spanku jako jine proste nepotrebuji. Rozhodne pak nemusi byt pretazeny. Musis to tkusit a uvidis, jak mu to bude vyhovovat. Kazdopadne, pokud mu to vyhovovat bude, nevadí to a klidne ho muzes davat spat jen takto;-)
Ahoj my spíme 9-10.30,13.30-15,17-18
a v 21.už chrupeme až do 6.30
Budeme mít 11m za pár dní a dost lidí se diví že ještě spíme 3× přes den
né že by mi to teda vadilo ![]()
Můj malý dneska spal od 10-12 a doteď je vzhůru. Ale když jsem ho dávala v 15,16,17, tak nechtěl. ![]()
@sebaanez tyyjo kdyby mi malej tak dlouho nespal tak by byl protivnej jak čert ![]()
@AlexaAniko To on Oravě vůbec není, ale dost me to z nepokojů je, dělá to dost často totiž.
Doporucuji knihu Kazde dite muze dobre spat. Ja bych mu urcite druhy spanek uz zrusila. Navic dite nema 4 hodiny pred vecernim usinanim spat. Posun mu spanek na odpoledne a druhy zrus. Mozna se mu to nebude par dni libit a bude mrzuty, ale zvykne si brzo. Drzim palce
Milé maminky, jsem úplně zoufalá. Dcera má přes 10 měsíců. Vůbec nechce spát. Prostě ne. Dřív aspoň zabrala v jedoucím kočáře, od té doby, co v něm sedí a rozhlíží se, usne vždy jen v manduce, když chodím. V kočáře má totiž strašně vjemů, které ji nedovolí zabrat. Ach jo, já už jsem zoufalá. Spí jednou dopoledne a dvakrát odpoledne. V postýlce pláče jako tur, když si ji vezmu do své velké postele, tak tam leze, stoupá si, trhá mi vlasy, hraje si s prsty, ale prostě nespí, i když jí kojím, nechávám ji i dudat prso, ale pak začne mlátit rukou do matrace, nebo mě kopat do břicha, překulí se a začne dovádět. Už jsem úplně zoufalá. Zhubla jsem 10 kilo, nemám ani chvilku na klid. Vždycky ji nakonec musím dát do té manduci a chodit. Ve větru, dešti, v parnu. Doma prostě nespí, i když si s ní lehnu, ukazuju jí hají, chtěla bych ji hladit, nebo třeba jen obejmout a pusinkovat, ale ona se nenechá. Čím dýl je vzhůru, tím je unavenější, přetažená a já ji stejně nakonec musím dát do té manduci, protože jak už je přetažená, tak nezabere tuplem, asi to znáte každá. Máte nějakou radu?
@Samantha_cz teda, ja mam taky 10mesicni mimco, co pres den spi 1-2× 1-1,5hodiny, kdyz nespi, tak si proste hraje v postylce nebo na koberci leze, tim se utaha a nejak sam si pak rekne o klid… ![]()
@teckaa ta moje prostě vůbec, kdybych si ji během dne nedala do manduci, tak klidně chodí celý den
a to s ní podnikám i cvičení pro malé děti, doma si s ní hraju, aby se unavila. Já nevím, jak to popsat, ona se prostě nedokáže zastavit, vše ji podněcuje k akci. Nereaguje na moje konejšení, když jí zpívám, tak mi sahá do pusy, já prostě nevím, co dělám blbě. Je mi z toho vyloženě do breku. Připadám si jak nejhorší matka, nad to totálně vyčerpaná matka, protože třikrát denně tahám 12 kilo.
@Samantha_cz 12kg? panecku…hele a co ji proste polozit do postylky, dat ji tam dve hracky, dudlik a proste ji nechat..?treba potrebuje jen klid a ticho… ![]()