Cheesecake v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.4.21 13:46

Cheesecake v tehotenstvi

Ahoj holky,

jsem v 1. trimestru a mam dotaz - dostali jsme od rodiny par porci cheesecaku, ale jelikoz jsme jeste o tehotenstvi nikomu nerikali, bylo mi blbe se ptat z ceho je. Davali jsme ho ted na 14 dni do mrazaku a ted ho rozmrazuji a nevim - kdyby tam bylo neco z nepasterizovaneho mleka ci podobne (je to klasicky bily, asi tvarohovy), zabila bych ty bakterie, kdyz to dam na par minut na konci rozmrazovani do trouby treba na 70stupnu? To se dort neroztece.

Dekuji za rady. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35536
25.4.21 13:49
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

jsem v 1. trimestru a mam dotaz - dostali jsme od rodiny par porci cheesecaku, ale jelikoz jsme jeste o tehotenstvi nikomu nerikali, bylo mi blbe se ptat z ceho je. Davali jsme ho ted na 14 dni do mrazaku a ted ho rozmrazuji a nevim - kdyby tam bylo neco z nepasterizovaneho mleka ci podobne (je to klasicky bily, asi tvarohovy), zabila bych ty bakterie, kdyz to dam na par minut na konci rozmrazovani do trouby treba na 70stupnu? To se dort neroztece.

Dekuji za rady. :mavam:

Normálně si dej, nic s tím nedělej. Oni mají vlastní krávu, že by tam dali něco nepasterizovanyho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
25.4.21 13:50

🤣 🤣 🤣 ty vole to jsou dotazy. Cheesecake se peče, žádná bakterie v něm neprezije. Pokud je nepečený tak by si do něj nikdo nedovolil dat cokoliv nepasterizovaného.
Trochu u toho přemýšlejte a nedeste se každé potraviny. Mne přijde že baba od počítání testu může jíst jen suchej rohlík…
Já si v prvním trimestru dala bez problémů tatarák a taky žiju ( a dítě taky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.21 13:53

@epsice to ti nikdo nebere, ale nahoda je blbec a nektery zensky ji hermeliny a tataraky v tehu a je vse v poradku a u jinyhi zas neni. Vetsinou je to dle vlastni zkusenosti mi prijde tyto rady :kytka:

Rekla bych, ze byl spis nepeceny, tak me to jen napadlo, nez to resit az po a zbytecne se stresovat. Cheesecaky nepecu, ani nevim co se tam dava, tak se radsi ptam :pankac:

Příspěvek upraven 25.04.21 v 13:54

• Citovat
  • Upravit
1395
25.4.21 13:54

Já se bála dat si tiramisu, tam byl žloutek syrový. Nakonec jsem to jedla a nic se nestalo. Při druhém těhotenství už jsem to tak nehrotila. Ale je fakt, že ten mozek s tím pozitivnim testem nějak odejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.21 13:55

@alialiali hlavne kdyz tu cestu k tomu pozitivnimu testu nemas nejjednodussi, to pak premyslis o vsem - ano nekdy zbytecne moc…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.21 13:58

A kdyz se tak divam na recepty, i do nepeceneho cheesecaku se davaji zloutky. Tak se o to radsi zajimam. Nemusite mi hned nadavat nebo zesmesnovat :andel:

• Citovat
  • Upravit
36556
25.4.21 13:58

Když si vzpomenu, co jsem jedla v těhotenství já… :lol:
Vůbec jsem netušila, co všechno se jakože „nesmí“. Nepila jsem alkohol, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3041
25.4.21 13:59

Už mi začínalo být divné, že se tu podobný dotaz dnes ještě neobjevil. :) :lol: mňam, ale cheesecake bych si dala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
25.4.21 14:01

Tak pokud tě to má stresovat, tak to nejez, no. Ale hoď se trochu do klidu, těhotenství je docela dlouhé, nebylo by dobré že pořád něčeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
25.4.21 14:03

Panebože…ani v každém syrovém vejci není bakterie. To je fakt psychóza toto. https://www.bezpecnostpotravin.cz/…i-osoby.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
25.4.21 14:05
@epsice píše: 🤣 🤣 🤣 ty vole to jsou dotazy. Cheesecake se peče, žádná bakterie v něm neprezije. Pokud je nepečený tak by si do něj nikdo nedovolil dat cokoliv nepasterizovaného.
Trochu u toho přemýšlejte a nedeste se každé potraviny. Mne přijde že baba od počítání testu může jíst jen suchej rohlík…
Já si v prvním trimestru dala bez problémů tatarák a taky žiju ( a dítě taky)

Je tu tolik diskuzi ohledně vhodnosti toho či onoho jídla v těhotenství, že si říkám, čím se ty ženy třičtvrtě roku živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
25.4.21 14:06

Prosímte jsem skoro 26 tt a jim všechno… Jim i ty hermelíny..driv se jedlo všechno a děti se narodili vždy zdravé ne… Nemůžeš být tak uzkostna.. Až se to narodí tak budeš pak jak blázen ne… Můžu tohle můžu tamto… Dej si co chceš.. Všeho s mírou a nečti blbosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
25.4.21 14:06

@Popeladym já teda jim všechno 😁 😁 😁kdybych byla jako každá matka v tehu že nemůže tohle a tohle tak asi jsem na vlockach 😁 😁 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.21 14:08
@Anonymní píše:
@epsice to ti nikdo nebere, ale nahoda je blbec a nektery zensky ji hermeliny a tataraky v tehu a je vse v poradku a u jinyhi zas neni. Vetsinou je to dle vlastni zkusenosti mi prijde tyto rady :kytka:

Rekla bych, ze byl spis nepeceny, tak me to jen napadlo, nez to resit az po a zbytecne se stresovat. Cheesecaky nepecu, ani nevim co se tam dava, tak se radsi ptam :pankac:

Příspěvek upraven 25.04.21 v 13:54

Hermelíny v těhotenství neškodí. Když se jedná o ty české, protože jsou pasterizované. Originál francouzský v těhotenství raději vynechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí