Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@kralicinka19
On je hrozně nepřístupný, je o dost starší. Nerad říká co ho trápí co bych chtěl změnit a jinak..
On tě nemá na rovnocenný vztah. Jak píšeš, je o hodně starší. Starší muži si nehledaji mladší partnerku proto, že si myslí, že ona bude rovnocenná. Hledají ji proto, že žádná starší a zkušenější a vyspělejší žena by s nimi nevydržela. A oni doufají, že ta mladá nezkušená bude ještě dost hloupá na to, aby ten jejich bullshit zkousla a zůstala s nimi.
@AnoNe píše:
On tě nemá na rovnocenný vztah. Jak píšeš, je o hodně starší. Starší muži si nehledaji mladší partnerku proto, že si myslí, že ona bude rovnocenná. Hledají ji proto, že žádná starší a zkušenější a vyspělejší žena by s nimi nevydržela. A oni doufají, že ta mladá nezkušená bude ještě dost hloupá na to, aby ten jejich bullshit zkousla a zůstala s nimi.
Přesně.
Ve většině případů je to tak, píšu z vlastní zkušenosti i z pozorování.
@Anonymní píše:
@kralicinka19
On je hrozně nepřístupný, je o dost starší. Nerad říká co ho trápí co bych chtěl změnit a jinak..když na něj vybalim co mi vadí, tak místo lásko to bude v poho omlouvám se třeba, napíše „jo jen do mě, to děláš ty“ neuzná chybu a snaží se vše hodit na mě…přitom já čekám třeba ty slova útěchy nebo, že o mě nechce přijít nebo tak..o ničem se nechce bavit, nic nechce řešit, když něco začnu tak "už zase, já se nechci hádat, nemám na to náladu atd. "V chování, se vším čeká jestli začnu já to i v sexu.. sám mě nechytne ani v posteli kolem pasu, pusu mi sam nedá…a když mu ji chci dát já, tak má občas řeči, když se snažím aby se mi věnoval a třeba s ním začnu blbnout tak jdu tam a tam musím něco udělat..ale když sem si teď poranila nohu tak do nemocnice mě vzal, jeden den a jednu noc se postaral (i když trochu řeči měl, že si neodpočine, že ho bolí už nohy tak furt běhá),když leží a já vedle a poprosim ho jestli se ke mě otočí a věnuje se mi a položí tel tak tisíc keců někdy až hádka..je to takový divný.. já když miluju tak mám potřebu, dávat lásku, ukazovat ji, že si u tv třeba lehnu na rameno, nebo ho hladim, pusu.. a on tohle vůbec nepotřebuje, stejně jako neumí překvapit, nejsme spolu dlouho a ani spolu nebydlíme..ale po 14dnech mě vidí a pusa není to první, to mu ji musím dát já..kolikrát jedeme autem a vůbec spolu nepromluvíme..říkám u kafe tv nebo tel takže se spolu nebavíme a když ho poprosim jestli by mohl položit tel tak zase řeči, že já na tel chodím taky atd… Já nevím jsem asi zvyklá na jiný přístup..lásku si asi představuju jinak..
tak za chladného jsem považovala jednoho ex (a v kombinaci se špatnou hygienou to byl důvod rozchodu s ním) a to dělal o půlku víc, než ten tvůj.. jako i jsme se zasmáli spolu, i mne občas objímal a hladil, ale musela jsem si o to říct a vůbec nechápal, proč by se měl líbat
taky orál bral jen jednostranně… komunikace přes den téměř nulová (tak jedna zpráva či hovor ale až na můj popud), prostě mne nežral, ten tvůj tě taky nežere!!
teď mám opak, je přisátej furt, nosí dárky, kytky, vyznává lásku, plánuje budoucnost, stará se o praktické moje věci (třeba zrovna teď mi ještě přinesl velký kovový skládací luxusní smeták se škrabkou kvůli mému autu tu v horách) a včera kromě vína a dalších věcí vykoupil sýrárnu, protože ví, že sýry miluju
stará se jak mi je, co mě trápí nebo těší… tak má dle mne vypadat Láska.. ale hledala jsem ho dost dlouho a je to asi tak na pátej pokus…
zbytek těch chlapů byli právě spíš ty chladné typy ve stylu : Kámoška s výhodami vítána.. prostě sex a čau, nejlépe mít radiový klid a nic neřešit a citově neinvestovat..
Já bych s tím tvým dávno nebyla.. Naopak pokud je od tebe o hodně starší, má tě hýčkat, ne furt pyskovat a odtahovat se…
@Anonymní píše:
Možná je to i věkem? Mě 30 jemu 54.. co myslíš? A je teda dost žárlivý.. když jsme se chytli a já mu napsala, že konec, tak mi po pár hodinách napsal, že to beze mě nedává..včera zas a ještě nenapsal..nechám ho.. máte pravdu..začalo to hlavně po chemií, přitahoval mě fyzicky.. ale není to vše
Z mého pohledu je u vás špatně všechno. Muž o generaci starší, asi není divné, že na tebe žárlí a chce mít svůj klid. Zřejmě si myslí, že své city dostatečně vyjadřuje tím, že tě finančně podporuje. Tobě to ale nestačí a máš jiné potřeby z hlediska citů. On se nezmění a ty taky ne. Nejste kompatibilní. Najdi si vrstevníka a on ať si najde ženu adekvátně svému věku, které bude jeho povaha vyhovovat.
Pokud spolu zůstanete, nebude líp ale hůř.
@Anonymní píše:
Zdravím,Asi hloupá otázka od 30 leté maminy, ale jak jste vždy u protějšku poznali/zjistili, jestli Vás má opravdu rád/miluje? Jaký je Váš jazyk lásky? Čemu dáváte velký důraz? Dle čeho poznáte, že city jsou opravdové. Když člověk říká miluju tě, je chladnější, nestojí tolik (krom sexu) o doteky, mazlení, objímání a nějak výrazně strávený společný čas bez tv a mobilu.. může i tak milovat? Nebo je to právě jeden z důkazů, že nemiluje? Je tu někdo kdo to zažil nebo je naopak ten chladnější člověk?
Tady je něco hodně špatně. Takový „vztah“ nemá budoucnost.
@Magical-eyes píše:
Z mého pohledu je u vás špatně všechno. Muž o generaci starší, asi není divné, že na tebe žárlí a chce mít svůj klid. Zřejmě si myslí, že své city dostatečně vyjadřuje tím, že tě finančně podporuje. Tobě to ale nestačí a máš jiné potřeby z hlediska citů. On se nezmění a ty taky ne. Nejste kompatibilní. Najdi si vrstevníka a on ať si najde ženu adekvátně svému věku, které bude jeho povaha vyhovovat.
Pokud spolu zůstanete, nebude líp ale hůř.
Já teda nečetla nikde, že by ji alespoň finančně podporoval. ![]()
@WhiteCrow píše:
Já teda nečetla nikde, že by ji alespoň finančně podporoval.
Psala:
Jako citově chladný…není zvyklý na pozornost, že ho někdo potřebuje i jinak než jen fyzicky vedle sebe…jako že je vedle mě ale vlastně není.. když začnu mít řeči okolí toho všímání, tak řeší peníze, protože mi teď finančně pomohl. jelikož mám nohu v sádře s vypadl mi příjem takže..jako v tom smyslu „jo já pro tebe nic nedělám, teď jsem ti poslal“ atd atd.
A teda každý to má jinak, ale zaráží mě, že bezdětná holka ve 30 nemá žádnou finanční rezervu třeba právě pro případ nemoci ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím,Asi hloupá otázka od 30 leté maminy, ale jak jste vždy u protějšku poznali/zjistili, jestli Vás má opravdu rád/miluje? Jaký je Váš jazyk lásky? Čemu dáváte velký důraz? Dle čeho poznáte, že city jsou opravdové. Když člověk říká miluju tě, je chladnější, nestojí tolik (krom sexu) o doteky, mazlení, objímání a nějak výrazně strávený společný čas bez tv a mobilu.. může i tak milovat? Nebo je to právě jeden z důkazů, že nemiluje? Je tu někdo kdo to zažil nebo je naopak ten chladnější člověk?
Nejvic jako lasku beru nejakou ochotu se prizpusobit, myslet na dobro druheho, i kdyz obcas je to na jeho ukor
V beznem dni doteky, pusa, vasen a sex, sms nebo i blbej jogurt z kramu, kdy vim, ze na me mysli. To, ze me zna, zajima se, stara se a uvari mi caj, kdyz mi je soufl.
Nejvic jsem na fyzicke projevy, vidim to i u deti, ze bych je furt pusinkovala, objimala
Doteky jsou pro me nejvic. Naopak, zas tak moc slovne se nevyjadruju, ani to nevyzaduju. I kdyz detem rikam furt, ze je miluju, chlapovi moc ne
![]()
@Zmatka píše:
Nejvic jako lasku beru nejakou ochotu se prizpusobit, myslet na dobro druheho, i kdyz obcas je to na jeho ukorV beznem dni doteky, pusa, vasen a sex, sms nebo i blbej jogurt z kramu, kdy vim, ze na me mysli. To, ze me zna, zajima se, stara se a uvari mi caj, kdyz mi je soufl.Nejvic jsem na fyzicke projevy, vidim to i u deti, ze bych je furt pusinkovala, objimala
Doteky jsou pro me nejvic. Naopak, zas tak moc slovne se nevyjadruju, ani to nevyzaduju. I kdyz detem rikam furt, ze je miluju, chlapovi moc ne
![]()
Jestli patří mezi ty co to rádi slyší nebo spíš mu to vyloženě nevadí tak mu to občas řekněte.
@Lucy75 píše:
tak za chladného jsem považovala jednoho ex (a v kombinaci se špatnou hygienou to byl důvod rozchodu s ním) a to dělal o půlku víc, než ten tvůj.. jako i jsme se zasmáli spolu, i mne občas objímal a hladil, ale musela jsem si o to říct a vůbec nechápal, proč by se měl líbattaky orál bral jen jednostranně… komunikace přes den téměř nulová (tak jedna zpráva či hovor ale až na můj popud), prostě mne nežral, ten tvůj tě taky nežere!!teď mám opak, je přisátej furt, nosí dárky, kytky, vyznává lásku, plánuje budoucnost, stará se o praktické moje věci (třeba zrovna teď mi ještě přinesl velký kovový skládací luxusní smeták se škrabkou kvůli mému autu tu v horách) a včera kromě vína a dalších věcí vykoupil sýrárnu, protože ví, že sýry miluju
stará se jak mi je, co mě trápí nebo těší… tak má dle mne vypadat Láska.. ale hledala jsem ho dost dlouho a je to asi tak na pátej pokus…
zbytek těch chlapů byli právě spíš ty chladné typy ve stylu : Kámoška s výhodami vítána.. prostě sex a čau, nejlépe mít radiový klid a nic neřešit a citově neinvestovat..
Já bych s tím tvým dávno nebyla.. Naopak pokud je od tebe o hodně starší, má tě hýčkat, ne furt pyskovat a odtahovat se…
Ahoj, ani nevíš, jak ti to závidím. Dle tvého popisu jsem se s prvním odstavcem rozešla před rokem a půl, i když jsem ho milovala, v domnění, že si polepším a najdu druhý odstavec. Čas plyne a já stále nenašla. Už si začínám myslet, že v dnešní době druhé odstavce neexistují, nebo je neumím najít.