Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro mě je na prvním místě intimita - studený čumák bych nesnesla, jsem hodně kontaktní, miluju líbání, objímání, spaní v těsném objetí, držení za ruce, samozřejmě taky sex… Určitě je ale důležité i mentální propojení, smát se spolu, mít radost ze stejných věcí, zkrátka si rozumět, no a pak společný čas
je určitě taky nutnost, mobil a TV nepočítám. Moc si nepotrpim na dárky ani velká slovní vyznání, to mě uvádí spíš do rozpaků.
Vztah, co popisuješ, by pro mě nebyl…
@Freeandwild no já to mám úplně stejně jsem kontaktní typ, potřebuju blízkost, hlazení, aj hezká slova.. čas byť třeba jen u kafe a hodiny si povídat, jsem člověk co si rád povídá a problémy a vše řeší
.. o všem.. jen on se i nerad o něčem baví, nerad i cokoliv řeší.. a když řešíme problém, co mi vadí, tak jede pořád to své oblíbené „začíná školení“
sex funguje…
Prijde mi velmi zvlastni kombinace, ze rika ze te miluje, ale pritom s tebou nechce travit cas a nestoji o doteky
Myslim, ze kdyz Te chlap miluje, tak to proste vis, i kdyby to nerikal. Pokud to rika a ty pochybujes, tak je za me neco spatne ![]()
Já tedy mám zkušenost…když byl partner chladný bylo to že měl poruchu./narcismus
Nebo tam nebyly pravé city./vztah díky výhodám.
A teď tedy jde o to co znamená chladný.
Nemám na mysli olizování se venku…24 hodinové ošahávání…říkání za hodinu 20×..krát miláčku.
Ale když mi chybělo to intimno…že ani v té posteli nechtěl obejmout./nemyslím při sexu…ale při spaní.
Jen tak se občas tulit dokud je to pohodlné… Že si nepovídal. Že jen sliboval ale nečinil.
Chce to dívat se na více oblastí.
Mám za muže cizince a tam se na ulici nelíbají.
Ale za ruku mě vezme.
V soukromí se dotýká rád.
Třeba si dá hlavu ke mě do klína.
Nechá se masírovat a masíruje mě.
Projev lásky je když tě vezme mezi své…
Když pečuje když jsi nemocná.
Když poslechne když ti třeba něco ubližuje.
Třeba i když pro tebe vaří.
Když se o tebe bojí a to i když třeba vyvádí když nejsi v pořádku..
Časté vyznání a drama neznamenají lásku.
Je toho víc ![]()
@kralicinka19
On je hrozně nepřístupný, je o dost starší. Nerad říká co ho trápí co bych chtěl změnit a jinak..když na něj vybalim co mi vadí, tak místo lásko to bude v poho omlouvám se třeba, napíše „jo jen do mě, to děláš ty“ neuzná chybu a snaží se vše hodit na mě…přitom já čekám třeba ty slova útěchy nebo, že o mě nechce přijít nebo tak..o ničem se nechce bavit, nic nechce řešit, když něco začnu tak „už zase, já se nechci hádat, nemám na to náladu atd. “
V chování, se vším čeká jestli začnu já to i v sexu.. sám mě nechytne ani v posteli kolem pasu, pusu mi sam nedá…a když mu ji chci dát já, tak má občas řeči, když se snažím aby se mi věnoval a třeba s ním začnu blbnout tak jdu tam a tam musím něco udělat..ale když sem si teď poranila nohu tak do nemocnice mě vzal, jeden den a jednu noc se postaral (i když trochu řeči měl, že si neodpočine, že ho bolí už nohy tak furt běhá),když leží a já vedle a poprosim ho jestli se ke mě otočí a věnuje se mi a položí tel tak tisíc keců někdy až hádka..je to takový divný.. já když miluju tak mám potřebu, dávat lásku, ukazovat ji, že si u tv třeba lehnu na rameno, nebo ho hladim, pusu.. a on tohle vůbec nepotřebuje, stejně jako neumí překvapit, nejsme spolu dlouho a ani spolu nebydlíme..ale po 14dnech mě vidí a pusa není to první, to mu ji musím dát já..kolikrát jedeme autem a vůbec spolu nepromluvíme..říkám u kafe tv nebo tel takže se spolu nebavíme a když ho poprosim jestli by mohl položit tel tak zase řeči, že já na tel chodím taky atd… Já nevím jsem asi zvyklá na jiný přístup..lásku si asi představuju jinak..
@Anonymní píše:
@kralicinka19
On je hrozně nepřístupný, je o dost starší. Nerad říká co ho trápí co bych chtěl změnit a jinak..když na něj vybalim co mi vadí, tak místo lásko to bude v poho omlouvám se třeba, napíše „jo jen do mě, to děláš ty“ neuzná chybu a snaží se vše hodit na mě…přitom já čekám třeba ty slova útěchy nebo, že o mě nechce přijít nebo tak..o ničem se nechce bavit, nic nechce řešit, když něco začnu tak "už zase, já se nechci hádat, nemám na to náladu atd. "V chování, se vším čeká jestli začnu já to i v sexu.. sám mě nechytne ani v posteli kolem pasu, pusu mi sam nedá…a když mu ji chci dát já, tak má občas řeči, když se snažím aby se mi věnoval a třeba s ním začnu blbnout tak jdu tam a tam musím něco udělat..ale když sem si teď poranila nohu tak do nemocnice mě vzal, jeden den a jednu noc se postaral (i když trochu řeči měl, že si neodpočine, že ho bolí už nohy tak furt běhá),když leží a já vedle a poprosim ho jestli se ke mě otočí a věnuje se mi a položí tel tak tisíc keců někdy až hádka..je to takový divný.. já když miluju tak mám potřebu, dávat lásku, ukazovat ji, že si u tv třeba lehnu na rameno, nebo ho hladim, pusu.. a on tohle vůbec nepotřebuje, stejně jako neumí překvapit, nejsme spolu dlouho a ani spolu nebydlíme..ale po 14dnech mě vidí a pusa není to první, to mu ji musím dát já..kolikrát jedeme autem a vůbec spolu nepromluvíme..říkám u kafe tv nebo tel takže se spolu nebavíme a když ho poprosim jestli by mohl položit tel tak zase řeči, že já na tel chodím taky atd… Já nevím jsem asi zvyklá na jiný přístup..lásku si asi představuju jinak..
Tohle NENI laska.
Studeni cumaci (ve smyslu nekontaktni) nemaji takhle blby pindy.
Budeš to těžko měnit. Má tak zažité vzorce asi..třeba z rodiny…a I tam pak může mít nějaké to poškození…třeba ten narcismus.
I to jak odvrací tu tvou touhu to změnit a potřebu lásky…
Psycholog by ti asi poradil víc…ale asi s ním úplně šťastná nebudeš.
S chladnou by jim to možná klaplo…ale ty narcisti a jinak poškození jsou většinou přitahováni k milujícím… I jim to dělá dobře ta moc. Že dají trošku lásky…ale vlastně tě nechají pořád hladovou.
Nevím jestli je to přímo váš případ.
Ale je otázka jestli ti to stačí…jestli je to ten pravý pro život.
Většina věcí se dá řešit…ale ten tvůj zjevně nechce.
A to je za mě větší problém než že by třeba byl tvrďák.
Ten cit…dotek…neumím si vztah bez toho představit.
@Anonymní píše:
@kralicinka19
On je hrozně nepřístupný, je o dost starší. Nerad říká co ho trápí co bych chtěl změnit a jinak..když na něj vybalim co mi vadí, tak místo lásko to bude v poho omlouvám se třeba, napíše „jo jen do mě, to děláš ty“ neuzná chybu a snaží se vše hodit na mě…přitom já čekám třeba ty slova útěchy nebo, že o mě nechce přijít nebo tak..o ničem se nechce bavit, nic nechce řešit, když něco začnu tak "už zase, já se nechci hádat, nemám na to náladu atd. "V chování, se vším čeká jestli začnu já to i v sexu.. sám mě nechytne ani v posteli kolem pasu, pusu mi sam nedá…a když mu ji chci dát já, tak má občas řeči, když se snažím aby se mi věnoval a třeba s ním začnu blbnout tak jdu tam a tam musím něco udělat..ale když sem si teď poranila nohu tak do nemocnice mě vzal, jeden den a jednu noc se postaral (i když trochu řeči měl, že si neodpočine, že ho bolí už nohy tak furt běhá),když leží a já vedle a poprosim ho jestli se ke mě otočí a věnuje se mi a položí tel tak tisíc keců někdy až hádka..je to takový divný.. já když miluju tak mám potřebu, dávat lásku, ukazovat ji, že si u tv třeba lehnu na rameno, nebo ho hladim, pusu.. a on tohle vůbec nepotřebuje, stejně jako neumí překvapit, nejsme spolu dlouho a ani spolu nebydlíme..ale po 14dnech mě vidí a pusa není to první, to mu ji musím dát já..kolikrát jedeme autem a vůbec spolu nepromluvíme..říkám u kafe tv nebo tel takže se spolu nebavíme a když ho poprosim jestli by mohl položit tel tak zase řeči, že já na tel chodím taky atd… Já nevím jsem asi zvyklá na jiný přístup..lásku si asi představuju jinak..
Tohle za me neni nekdo, kdo me miluje
A neni to jenom o kontaktu, tam je spatne vic veci.
@Anonymní píše:
@kralicinka19
Otřes, tohle ukonči, sama víš že je to trápení. Jinak tvůj popis sedí téměř úplně na mého ex, ze kterého se vyklubal ukázkový narcis.
Jo…právě zralý člověk který miluje řekne to co píšeš…promiň…co bych mohl tedy udělat aby jsi byla spokojená.
A zapamatuje si třeba že si rada dáš pusu před spaním.
A tak.
Tohle co máte je zvláštní.
Jako můj brácha je tvrďak…nechce pofnukávat ale je i milující…citlivý…
Můj muž nerad uzná chybu ![]()
A jejich zvyky jsou jiné…ale v soukromí je vřelý.
To že si chvíli nepovídáte v autě…pokud třeba posloucháte hudbu a relaxujete po práci v takové té spokojené tichosti 30 minut to je ok.
Ale pokud spolu nemluvíte půl dne a je to zvláštní ![]()
Ono jde o to že tobě ta láska a sdílení chybí.
Víc než o to že by on byl chlaďák.
Já chlad taky nesnesla.
@WhiteCrow no právě že mám podobnou zkušenost.
Nechtěla jsem to říct tak naplno.
I mě to připomnělo mého ex…a měl narcismus.
Tulil se když mu teklo do bot. Jinak v sobě měl takový chlad…
On normální člověk na začátku neví co to je…nechápe to jednání.
A často je v tom chycen…začne pochybovat o sobě…o tom co je normální.
Díky tomu co ten narcis říká a dělá…
Tak si to zkus zadat na you tube.
Tam to hezky popisují odborníci.
Je to člověk bez citů…bez empatie…a I ještě horších věcí…
Co se pak přidají.
Uvidíš jestli ti ty popisy sednou na to Vaše…
Koukni na pár videí..pozoruj zda je to u vás takové.
Může mít i jiný problém.
Ale nejen mě to napadlo jak jsme si přečetli ten popis jeho jednání.
Tak uvidíš…
Já třeba nejsem kontaktni typ, kolikrát me to objimani atak i vadí, chci svůj prostor, ale muze miluju, mám teda rada ty společné chvíle, jakmile je čas tak něco podnikame, prokecame hodiny, píšeme si průběžně cely den jak se kdo má, přemýšlíme co tomu druhému udělá radost apod. Ale tvůj vztah je divny, s takovým člověkem bych asi nebyla ![]()
Zdravím,
Asi hloupá otázka od 30 leté maminy, ale jak jste vždy u protějšku poznali/zjistili, jestli Vás má opravdu rád/miluje? Jaký je Váš jazyk lásky? Čemu dáváte velký důraz? Dle čeho poznáte, že city jsou opravdové. Když člověk říká miluju tě, je chladnější, nestojí tolik (krom sexu) o doteky, mazlení, objímání a nějak výrazně strávený společný čas bez tv a mobilu.. může i tak milovat? Nebo je to právě jeden z důkazů, že nemiluje? Je tu někdo kdo to zažil nebo je naopak ten chladnější člověk?