Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer všem
Zajímalo by mě zda si tímto někdo prošel a hlavně názory Vašich mužských když jste to na ně doma vybafli co oni na to?
Potřebuji zjistit zda mám vůbec reálnou šanci, že tam ten můj půjde ![]()
Máme už dlouho problémy a mluvit o nich není možné(chlap nekomunikuje) ![]()
Majkla píše:
Dobrý večer všemZajímalo by mě zda si tímto někdo prošel a hlavně názory Vašich mužských když jste to na ně doma vybafli co oni na to?
Potřebuji zjistit zda mám vůbec reálnou šanci, že tam ten můj půjde
Máme už dlouho problémy a mluvit o nich není možné(chlap nekomunikuje)
Vlastní zkušenost nemám,ale mamka s taťkou měli problémy,mamka to špatně zvládala,psych. poradil manželskou poradnu,táta na to jen řek co by tam dělal,že není cvok
Nezávidim,asi to bude těžký ![]()
rozmary píše:Majkla píše:Vlastní zkušenost nemám,ale mamka s taťkou měli problémy,mamka to špatně zvládala,psych. poradil manželskou poradnu,táta na to jen řek co by tam dělal,že není cvok
Dobrý večer všemZajímalo by mě zda si tímto někdo prošel a hlavně názory Vašich mužských když jste to na ně doma vybafli co oni na to?
Potřebuji zjistit zda mám vůbec reálnou šanci, že tam ten můj půjde
Máme už dlouho problémy a mluvit o nich není možné(chlap nekomunikuje)Nezávidim,asi to bude těžký
To bude, taky tuším
Děkuju za příspěvek!
Taky nemám vlastní zkušenost a jak znám svého chlapa, tak ani mít nebudu. On by tam totiž taky nešel, má problém jít i k doktorovi ![]()
Holky a co teda radíte???Já se obávám, že jak se to nezačne co nejdřív řešit, může to skončit hodně blbě ![]()
Můj by tam taky asi nešel, málem už ho to čekalo, ale naštěstí to nakonec vyklopil mně a zvládli jsme to vyřešit sami. S komunikací máme taky problém, naštěstí to oba víme, i to že je to špatně a že nám to dost komplikuje manželství. Tak se snažíme to pomalu zlepšovat. Povídat si, otevírat se jeden druhému, postupně, krok za krokem.
Ten můj by naopak šel hned, já se tam nedokopala (před časem)
Ale to nezjistíš, dokud se ho prostě nezeptáš…Možná mu vysvětlit, že nebude-li poradna, půjde vztah do kele…
xangel87 píše:
Ten můj by naopak šel hned, já se tam nedokopala (před časem)Ale to nezjistíš, dokud se ho prostě nezeptáš…Možná mu vysvětlit, že nebude-li poradna, půjde vztah do kele…
Jo jo to jsem mu chtěla říct, ale nevím jestli by to nebral jako nátlak
Chci abysme ze začátku šli každý zvlášt, já už tam chodím, tak aby šel sám…
To by bylo asi lepší dohromady, přeci jen, to nevyžaduje takovou „odvahu“…
Máme dlouhodobější problémy, můj navrhl poradnu a taky obvolal. Bohužel do konce roku neměli volno.
Ahoj. Nedávno jsem řešila to samé. Pořád si mlel to svoje a ode mě si nevzal nic k srdce. Tak jsem mu řekla že jedinou možnos vidím v manž.por. a jestli nam ani ta nepomůže že to bude nejspíš konec. A on řekl že jo, bez námitek. Zatím jsme byli jednou a musím říct že se mu dost rozsvítilo a pár věcí si uvědomil. Tuky tuk nechci to zakřiknout. Přeju hodně štěstí ![]()
Když jsme měli problémy a já chtěla navštívít manželskou poradnu, on nechtěl, žádný problém neviděl, tak jsem od něho odešla a pak to najednou šlo, vyhledal ji sám a mě prosil, abych šla taky. Bohužel on řeší takto všechno, až 5 minut po dvanáctý. Nakonec jsme tam opravdu byli, ale psycholožka hovořila s každým zvlášť. Manžel měl pak ještě chodit na sezení, ale když jsem se k němu vrátila, chodit přestal. Chlapy na to vylejvání srdíček prostě nejsou.
Nejhorší je, když nekomunikují, to můžu potvrdit.
renč píše:
jenže oni chlapi většinou žádný problém nevidí, na ně se musí z příma, naznačování je k ničemu, ženská naťukává, pak přitlačí, chlap pořád nic, myslí si něco o tom, že má asi zase svý dny a že to přejde a pak čumí, že od něj žena odchází, bohužel už je to často ve fázi, že v tu chvíli už ženská nic řešit nechce, už je rozhodnutá odejít.
Popsala jsi to úplně přesně až na to, že u nás je to teď naopak, chlap si v sobě řeší nějaký problémy vůči mě, ale mluvit o tom se mnou nechce ![]()
Mám opačný problém. Manžel sám nějakou takovou pomoc zvenčí navrhnul, ale já odmítla. Pak jsem se do poradny vydala sama, ale bez jeho vědomí (proto taky píšu anonymně). Po rozhovoru s psycholožkou jsem nabyla dojmu, že jsem udělala dobře. Radila mi prostě věci, s kterými tak úplně nesouhlasím a které jsou právě jádrem manželských konfliktů. Takže kdybychom tam šli oba, odcházel by jen jeden vítěz a jene poražený. Prostě konflikt by vyřešen nebyl, jen by měl manžel větší „páky“.