Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,je mi 22 můj první syn je z nepovedeného vztahu a byl chtěný jen z mé strany takže jsem ho do půli roka vychovávala sama než jsem si našla přítele.jemu je 35 a má dvě dcery v péči protože mají maminku alkoholičku.Po roce naší známosti jsem otěhotněla jeho mladší dcera(13let) nejspíš začla žárlit začla mě všude pomlouvat (u tchýně-tchán mi vyhrožoval že mě vyhodí ze 7 patra z okna,ve škole,u mých kamarádů,u jejích kamarádek maminek)a začla mi dělat naschvály a krade mi do dneška věci(peníze,kosmetiku,oblečení,i hloupé vložky-nechápu,má svoje) na schvál mi dávala namazané pečivo do chlebníku,neumyla po sobě posr…WC do oblečení a do postele si chovává očouzené vajgly.prostě mi dává najevo v jakém chlívku vychovávám děti.Přítel tohle její chování vůbec neřeší čili s ekvůli tomu v jednom kuse hádáme.Ona si mě dovolila vyhodit tak jsem si tedy zbalila věci a chtěla jsem se odstěhovat,ale v tu ránu mi začal přítel vyhrožovat že se postará o to abych o oba kluky přišla ikdyž na prvního syna nemá právo,sama jeho dcera mu řekla že mě nemávidí a že mě u nich nechce.Neudržela jsem se a kolikrát jí vlepila jednu facku řekla mi do očí že jsem PÍ..už rok snáším ten její teror a do toho všeho se přidalo i přítelovo vyhrožování.zakázal mi navštěvovat rodinu!!prý je to proti jeho vůli a bral by to jako únos dítěte!denně mi nadává že neuklízím přitom denodenně utírám prach atd pokaždé máteplý oběd nemá si na co stěžovat má vše naco si vzpomene krom sexu už víc jak půl roku mezi námi nic není.nemůžu ho ani cítit.Odhlásil mi trvalý pobyt abych byla kvůli sociálce oslabená že jsem bezdomovec,já už fakt nevím co mám dělat jestli dále snášet jejich teror nebo risknout že mi seberou děti a odejít od něj…
není problém jít k rodině,ale každý se ,,přítele" bojí..jeho táta dělal na kriminálce a má dost dobrých styků tím pádem já jsem nahraná a nerada bych aby se mojí rodiny nějak dotkl můj odchod od něj.o kluka by se nepostaral vidím jak vychovává jeho dcery.Děkuji
Proboha to je strašný!! Jak se někdo takhle může chovat? Vždyť se jedná o dospělé lidi?! Lucindo, jak ti můžeme pomoct? Napdá mě snad jen, když nebude doma, zavolat si někam…třeba nejprve linku důvěry a tam ti poradí. Osobně bych se bála volat třeba na sociálku, myslím, že by to začala řešit, přijela k vám atd.....ale to je jen má dedukce, nevím, jak to chodí.
Jak v někom může být tolik zloby?
Ahoj
Byla jsem na tom podobně,akorád ten teror byl jen od tchána a manžela!
SEBER ODVAHU A ODEJDI!!! Můj manžel,mě 5 let byl,dal si pár piv a už to bylo,všechno jsem podle něj dělala špatně,tak sem za to dostávala facky,pěstí atd,i přes to s ním mám 2 děti,jeho otec mi říkal že když mě bije tak si to asi zasloužím. Vrcholem všeho byl,když o půlnoci vzbudil děti a řval na ně at se koukají jak mlátí mámu,vzal židly a dal mi sním přes záda,ani nevim jak se mi podařilo utéct ven a křičela jsem o pomoc,přijely policajti,druhý den sociálka,na manžela jsem nepodala trestní oznámení ze strachu s tchána,taktéž dělá na kriminálce. Ale sebrala jsem odvahu a odešla i s dětma s rodičům,po roce jsem si našla úžasného přítele,s kterým mam miminko a je mi skvěle a na tohle vše co jsem prožila pomalu už zapomínám. Takže ti radim,opravdu seber všechnu odvahu a odejdi od něj!!!!! Věř mi,bude o moooc líp ![]()
A vůbec, koukám, že je ti 22!! Máš celý život před sebou, nenech se!
Holma píše:
A vůbec, koukám, že je ti 22!! Máš celý život před sebou, nenech se!
Přesně! Je ti 22,tak se nenech! Já od manžela odešla ve 23 letech!!
Lucinko, jsi velmi mladá, představ si dalších 40 let života v tomto teroru, to chceš? Musíš s tím něco udělat!..Promluvit si s dcerou přítele nepomohlo? Jestli tě tam takto ponižují a dělají si z Tebe uklízečku a rohožku, uplně v klidu se sbal a odejdi, azylák tě i ochrání, nebo k vašim, vo MUSÍ jít aspon na pár týdnů. Jsi doma, nejsi vázaná na práci, odstěhuj se k rodičm, popros kamarádku, dá se najít levný pronájem pokoje kde by děti nevadily. Jsi máma, musíš být silná a nesmíš se sebou nechat takhle vorat, to je pro Tvé děti to nejhorší. At si s těmi výhrůžkami jde na policii nebo do háje. Ukaž jim všem že se jich nebojíš, a neboj se jich, nemáš čeho, dělají jen ramena! Hlavně a především, oni se k tobě takto chovají protože ví, že jsi slabá. Normálně si dupni,nenech si sr…na hlavu, když to neuděláš, zničí Tě to. Druhá možnost je odejít.Sílu a písmenkovou pusu Kalla ![]()
a k tomu že ti odhlásil TP .. jsi si tím jista že ho odhlásil?? V tom případě musíš mít TP na městském úřadě a mít i novou OP. Zjisti jestli jsi nkde hlášená a nahlaš si TP třeba k tvým rodičům.
A kvůli socálce se neboj, víš kolik lidí žije v pronajatém bytě a TP má na MÚ?? A to jen proto že jim majitel bytu přihlášení nepovolí. Takže i tak sociálka asi nic moc nezmůže.
Jinak s dcerou si nejde promluvit?? Ona s tebou nemluví proč se k tobě takhle nesnášenlivě staví??
Ale jestli toho chlapa fakt už nesnášíš, vykašli se na něj a mazej odtud pryč. A vůbec nekoukej na to že byl jeho táta nějakej kápo .. no a co tak byl …
Jestli se takhle choval i dřív,jako,že asi jo,tak se nedivím,že jeho bejvalka chlastá…
Ty holka utíííkéééj,co nejdřív,nebo tě to taky nějak semele.
Zajdi na sociálku nebo ještě líp zavolej na nějakou help linku a domluv další postup,poradí ti,hlavně se neboj,nemáš čeho.
Hodně štěstí ![]()
Trvalý pobyt bez tebe nemůže nikdo odhlásit, musela bys tam být osobně a přehlásit si ho jinam. Takže ti něco nakecal a ty tomu věříš?
Otevři očička!
Co se týče té puberťačky, asi bych jí přehlížela, do své postele a oblečení ať si dává co chce, bude smrdět ona.
A proč bys jako nemohla jít navštívit svou rodinu? Co to je za blbost? To tě jako zamkne? V tom případě volat policii že tě zamknul, a pokud tě nezamkne tak si jdi, nemůže nic. Pokud se budeš bát a být jak oukropeček tak v tom on vidí svou sílu, musíš změnit postoj a být bojovnější, jinak to nepůjde. Bojuj za sebe, svou důstojnost, své děti.
Radunka píše:
Trvalý pobyt bez tebe nemůže nikdo odhlásit, musela bys tam být osobně a přehlásit si ho jinam. Takže ti něco nakecal a ty tomu věříš?
Otevři očička!
Co se týče té puberťačky, asi bych jí přehlížela, do své postele a oblečení ať si dává co chce, bude smrdět ona.
A proč bys jako nemohla jít navštívit svou rodinu? Co to je za blbost? To tě jako zamkne? V tom případě volat policii že tě zamknul, a pokud tě nezamkne tak si jdi, nemůže nic. Pokud se budeš bát a být jak oukropeček tak v tom on vidí svou sílu, musíš změnit postoj a být bojovnější, jinak to nepůjde. Bojuj za sebe, svou důstojnost, své děti.
Ahoj budu Ti trochu oponovat! Trvalý pobyt Ti může odhlásit člověk, který je majitelem bytu. Stačí zajít na obecní úřad s dekretem od bytu a dotyčnou osobu odhlásit. Na matrice ji přihlásí s trvalým bydlištěm právě na obecním či městském úřadě. Něco o tom vím, taky jsem bydlela na úřadě.Taky jsem byla v podobné situaci.
Antoa píše:Radunka píše:Ahoj budu Ti trochu oponovat! Trvalý pobyt Ti může odhlásit člověk, který je majitelem bytu. Stačí zajít na obecní úřad s dekretem od bytu a dotyčnou osobu odhlásit. Na matrice ji přihlásí s trvalým bydlištěm právě na obecním či městském úřadě. Něco o tom vím, taky jsem bydlela na úřadě.Taky jsem byla v podobné situaci.
Otevři očička!
Ne, to není tak jednoduché. Já jsem majitelem domu a můj bratr tu měl trvalý pobyt. Musela se dát žádost s důvodem, bylo jednání, šlo to na Krajský úřad, muselo být svědectví od rodičů a sousedů že ten dotyčný tu už opravdu nebydlí a nejezdí sem. Jen tak že bych si vzpoměla a odhlásila ho to ani náhodou!!! Takové jsou zákony u nás, pokud jsou v jiném městě jiné, ani bych se nedivila, v tomto státě jde vše ![]()
Nejdříve by měl přítel srovnat toho svýho 13-ti letého spratka, to co si ta holka dovolí je až neuvěřitelné
Pokud to řešit nechce, tak bych se zbalila a šla radši rodičům at se přítel třeba pos…
Tím sebráním dítěte jenom vyhrožuje. Možná by stálo za to zajít na sociálku a říct jim, jak tam oni žijou.