Chlap bez auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3792
13.6.23 18:30
@Lorre píše:
Takže vlastně naopak ty všecky muže, co jezdí autem, posíláš do oběhu? :P Si můžete vyměňovat kontakty se zakladatelkou

Ano :P opravdu jsem jednoho takhle do oběhu poslala… ne že by se to vyvíjelo nějak extra slibně, ale když přiznal, že dojíždí ze satelitu autem, byla to poslední kapka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
13.6.23 18:30
@Božislava píše:
zimu nesnáším

a co ja s tim? pokud chapes cteny text, pisi, ze me by to vadilo, ale chapu, ze jsou lidi, kteym ne. zalezi prece na stylu zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
13.6.23 18:32

Auto je rozhodně výhoda. Pochopím, že Pražáci ho nepotřebují tolik, jako když někdo meziměstsky dojíždí do práce… nebyla bych úplně striktní, i když si reálné nedokážu představit jezdit všude jen hromadnou dopravou, na výlety, dovolené apod. Já sama auto mám. Lidi bez auta fungují, takže proč ne. Bohužel většina těch, co auto nemají, rádi využívají kamarády s auty. A mysli si, že jediná investice do auta je palivo, takže čekají rozpočítat 2,–/km… tuhle jsme se domlouvaly s cizí holkou na FB, že bychom vyrazily na výlet. Ona bez auta. Než jsme se domluvily, chtěla odvézt na chatu. Pro mě to znamenalo přejet celou Plzeň pro ní, celou Plzeň zpět a pak 30 km na chatu… a to jsme se ještě osobně nepotkaly. Jeden příklad z mnoha… jakmile na mě někdo něco takového zkusí, beru zpátečku

Příspěvek upraven 13.06.23 v 18:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8128
13.6.23 18:32
@Božislava píše:
Děti nemám a vlaky jezdí v hodinovém taktu. Navíc si dám ve vlaku plechovkové pivo.

V hodinovém taktu? To jezdíš jen na trase Praha-Plzeň, nebo Praha-Brno? :) Na některá místa jsi rád, když se s přestupy dostaneš během dopoledne :) Pivo v plechu ve vlaku, tomu říkám gurmán, proto stojí se tím vlakem trmácet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
13.6.23 18:35

Mně by to vadilo. Přijde mi to prostě samozřejmost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
13.6.23 18:38
@Semtex píše:
Naplánovat výlet s MHD má jednu obrovskou výhodu - nemusíš se vracet na jedno a totéž místo /k autu/ a můžeš si vymyslet zajímavější delší trasu. Když se to umi, je to super :lol: ale je třeba mít určitou zkušenost a umět odhadnout povahu trasy z mapy, aby to klaplo, že.

Tak to můžeš, i když řídíš. Já teda řídím aktivně a pravidelně, ale není potřeba jezdit autem všude. A občas mám chuť se svézt vlakem, tak prostě do vedlejšího města jedu vlakem a dám si tam kávu a přečtu knížku. Nebo jedu autobusem, když si chci dát výlet jak říkáš z bodu A do bodu B. To neznamená, že když řídíš, využívat jiné dopravy nemůžeš. U neřidiče tam ta reciprocita ale není, proto mi být neřidič přijde nevýhodné. Netvrdím, že je to špatně, jen to nemá jedinou výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8128
13.6.23 18:38
@Lenkalin píše:
Auto je rozhodně výhoda. Pochopím, že Pražáci ho nepotřebují tolik, jako když někdo meziměstsky dojíždí do práce… nebyla bych úplně striktní, i když si reálné nedokážu představit jezdit všude jen hromadnou dopravou, na výlety, dovolené apod. Já sama auto mám. Lidi bez auta fungují, takže proč ne. Bohužel většina těch, co auto nemají, rádi využívají kamarády s auty. A mysli si, že jediná investice do auta je palivo, takže čekají rozpočítat 2,–/km… tuhle jsme se domlouvaný s vizi holkou na FB, že bychom vyrazily na výlet. Ona bez auta. Než jsme se domluvily, chtěla odvézt na chatu. Pro mě to známého přejet celou Plzeň pro ji, celou Plzeň zpět a pak 30 km na chatu… a to jsme se ještě osobně nepotkaly. Jeden příklad z mnoha… jakmile na mě někdo něco takového zkusí, beru zpátečku

To ani nechtěj vědět, kolik jsem toho navozil po Plzni a okolí dodávkou v tomto kamarádském režimu :) I pro lidi, co auto „nepotřebují“. No jasně, protože když si koupí novou pračku, tak mi volají. A přesně jak říkáš - „kolik ti to žere? - jo tak krát kilometry, tady máš 176 korun“ :D Na některé kamarády jsem prostě musel přestat mít čas, protože člověk rád pomůže, ale ne aby si připadal jak korunovaný vůl :) Hlavně že oni auto nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
13.6.23 18:40
@šklíbakočka píše:
No platit třeba na Ruzyni týdenní parkování něco stojí. Tam jezdí MHD, bude tam teď jezdit dokonce trolejbus :-). Z hlaváku jezdí přímý bus.

Bydlíme v Praze a než se trmácet s kuframa MHD, tak si to parkování na Ruzyni rádi i na dýl jak ten týden zaplatíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 18:41
@markytka3 píše:
a co ja s tim? pokud chapes cteny text, pisi, ze me by to vadilo, ale chapu, ze jsou lidi, kteym ne. zalezi prece na stylu zivota.

Na stylu života s autem mně nezaleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
13.6.23 18:42
@rmot píše:
To ani nechtěj vědět, kolik jsem toho navozil po Plzni a okolí dodávkou v tomto kamarádském režimu :) I pro lidi, co auto „nepotřebují“. No jasně, protože když si koupí novou pračku, tak mi volají. A přesně jak říkáš - „kolik ti to žere? - jo tak krát kilometry, tady máš 176 korun“ :D Na některé kamarády jsem prostě musel přestat mít čas, protože člověk rád pomůže, ale ne aby si připadal jak korunovaný vůl :) Hlavně že oni auto nepotřebují.

Já kamarádům počítám dvě ceny. Jednu mám pro ty, co mají auto a jde jen o to, kdo ho kdy vezme a druhou pro ty, “co ho nepotřebují a přidají na benzin”. Ale trvalo mi dlouho, než jsem v tomhle směru dospěla. Jinak mám taky k dispozici dodávku, takže poptávku převozů taky znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
13.6.23 18:42

@Venetia Já řidičák mám, ale neridím …u chlapa bych chtěla, aby jezdil aktivně

Takže dvojí metr ti přijde v pořádku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
13.6.23 18:44
@rmot píše:
V hodinovém taktu? To jezdíš jen na trase Praha-Plzeň, nebo Praha-Brno? :) Na některá místa jsi rád, když se s přestupy dostaneš během dopoledne :) Pivo v plechu ve vlaku, tomu říkám gurmán, proto stojí se tím vlakem trmácet :D

Souhlas. Nehledě na to, že pivo si můžu dát po příjezdu na výletě a než pojedu domů, vyprchá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
13.6.23 18:46
@Dahlia0409 píše:
Na vesnici to moc bez auta nejd, ale ve městě? Když člověk nemusí jezdit nějak daleko složitě do práce? Auto nemáme a skrz finanční dktovani ho fakt ani nechci. Chodíme dost pěšky, nebo tu jezdí vlak a bus :pankac:

tak auto snad neni jen na to jezdeni do prace? :zed: proste existuji lide, kteri radi cestuji, chteji sportovat nejen za humny, tak pro ne je proste auto zivotniho stylu… ja se svym hektickym zivotem si fakt zivot bez ridicaku nedokazi predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 18:49
@rmot píše:
V hodinovém taktu? To jezdíš jen na trase Praha-Plzeň, nebo Praha-Brno? :) Na některá místa jsi rád, když se s přestupy dostaneš během dopoledne :) Pivo v plechu ve vlaku, tomu říkám gurmán, proto stojí se tím vlakem trmácet :D

Ale prosím tě nemusím přece trmácet každej víkend a po každý přes celou republiku. Dejme tomu 12 krát za rok a někdy i jenom hodinku ve vlaku. A pivečko po 16km pěší túře dát si ve vlaku je lahoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
13.6.23 18:49
@markytka3 píše:
tak auto snad neni jen na to jezdeni do prace? :zed: proste existuji lide, kteri radi cestuji, chteji sportovat nejen za humny, tak pro ne je proste auto zivotniho stylu… ja se svym hektickym zivotem si fakt zivot bez ridicaku nedokazi predstavit.

Myšleno, že někdo má auto hlavně skrz práci, jinak by byla doprava na houby. Taky rádi cestujeme, ale dotovat auto odmítáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová