Chlap bez auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13197
13.6.23 19:17
@Božislava píše:
no tak to já bych denně Pět-šest hodin venčit psa nedala. Přece jenom mám časově a fyzicky náročnou práci.

bozi, ty to porad beres z pozice babky, co se nekde belha snecim tempem, jako cajk, ale jsou i lide, kteri tuto vzdalenost daji za mnohem kratci dobu :mavam:… na druhou stranu, jako super, ze jako skoro duchodkyne uz za volant nesedas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 19:17
@Bytsamsebou píše:
15 km máš ujito rychlejší chůzí za 2 a půl hodiny.

počítala jsem těch tvých 24km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
13.6.23 19:18
@Božislava píše:
Ale prosím tě nemusím přece trmácet každej víkend a po každý přes celou republiku. Dejme tomu 12 krát za rok a někdy i jenom hodinku ve vlaku. A pivečko po 16km pěší túře dát si ve vlaku je lahoda.

Tohle dneska nekdo jeste dela? Ja to vzdycky mela za buranstvi😯

• Citovat
  • Upravit
10950
13.6.23 19:19
@Pitaya1 píše:
To nic neznamená.. můžeš bydlet na horách a přesto mít trasu téměř po rovince ;)

Co bych za to kolikrát dala :D. Ale aspoň mám fyzičku a pořádně namakaná stehna :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 19:23
@markytka3 píše:
bozi, ty to porad beres z pozice babky, co se nekde belha snecim tempem, jako cajk, ale jsou i lide, kteri tuto vzdalenost daji za mnohem kratci dobu :mavam:… na druhou stranu, jako super, ze jako skoro duchodkyne uz za volant nesedas :mavam:

Nejde o to, že je mi 51 ale že mám něco se srdcem a artrozu na lévé noze. Chápeš, ne? navíc záleží na terénu i o to, že si to chceš vychutnat, ne to prosvištit jako Pribilinec-olympijský vítěz v chůzi. Prostě si posedět na pařezu, zaposlouchat se do zpěvu lesního ptactva, pozorovat srnu s kolouchem a nechat plynout čas a tak vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 19:25
@andrasteia píše:
Tohle dneska nekdo jeste dela? Ja to vzdycky mela za buranstvi😯

buranství je dát si pivčo po výletě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.6.23 19:30
@AnastazieB píše:
Oba máme řidičák, ale ani jeden neřídíme, auto nemáme. Bydlíme v centru Prahy a tady je auto spíš na obtíž. Jinak máme MHD před domem, 15 min na jedno nádraží, 15 min na druhé, 30 minut na letiště. Doktor 10 min pěšky, škola 20 min MHD. Cestování, výlety, dovolené nejsou problém.
Kdybychom bydleli na vesnici, tak by to bylo samozřejmě jiné.

Auto v Praze je fakt zbytečnost. Kufr (umím balit, takže 1) busem 119 na letiště dovezu. Umím bravurně využívat vlaky, busy, MHD. Mohu si v MHD číst, nemusím se omezovat péčí o auto, hledáním parkování. Umím jezdit vlakem s kolem, což je výhoda, nemusím se k autu vracet. Doktor přesně pár minut i pěšky, případně nemocnice pár stanic tramvají. Z nemocnice taxík.
Jo na vsi by bylo jinak, ale tam nebydlíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
13.6.23 19:34
@rmot píše:
Tak zrovna při cyklovýletě raději hodím kola/koloběžky do dodávky a zbyde mi mnohem víc času na samotný cyklovýlet, než když pojedu vlakem a zabiju o x hodin víc dopravou.

Tak ale to jedeš na těch kolech nějaký okruh. Takhle těžko pojedeš třeba na několikadenní trasu ;) nebo i jednodenní, kde jedeš z bodu A do bodu B

• Citovat
  • Upravit
3811
13.6.23 19:50
@šklíbakočka píše:
Auto v Praze je fakt zbytečnost. Kufr (umím balit, takže 1) busem 119 na letiště dovezu. Umím bravurně využívat vlaky, busy, MHD. Mohu si v MHD číst, nemusím se omezovat péčí o auto, hledáním parkování. Umím jezdit vlakem s kolem, což je výhoda, nemusím se k autu vracet. Doktor přesně pár minut i pěšky, případně nemocnice pár stanic tramvají. Z nemocnice taxík.
Jo na vsi by bylo jinak, ale tam nebydlíme.

V Praze auto nepotřebujete. My jsme ho měli, ale dali pryč, protože jsme ho skoro nepoužívali. Mimo Prahu příbuzné a známé nemáme, chatu také ne a po Praze je lepší jezdit MHD než autem. Na dovolenou v ČR nás vždy někdo odveze nebo jedeme vlakem či autobusem. Do Řecka letame letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
13.6.23 20:08

My v Praze potřebujeme dvě auta. Nebudu tahat nákupy MHD. Auto ušetří čas i síly. Občas někoho dovézt k lékaři, občas někdo nestíhá, dovezeme autem. Na dovolené taky někdy jedeme autem. Máme plné auto věcí, to fakt nevím, jak bych dovezla vlakem. Nikomu to nevnucuju, ať si každý žije jak chce. Ale chlapa bez auta a bez řidičáku bych nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.23 20:08
@My Melody píše:
Mame kamarady, kteri nemaji auto. A nemaji ani byt. Misto bytu maji lod. Tu „zaparkuji“ v pristavu, v lodi bydli, pul roka pracuji a pak se jdou plavit po tropech. :) On asi nebude dost chlap, nema auto. Ona asi nebude dost zena, protoze ma chlapa bez auta. :) Oba jsou takove sympaticke ulety, on je intelektual, vzdelanej, ona je fajn holka, ale k cemu jim to je, kdyz podle stereotypu jsou k nicemu, nemaj auto. :)Příspěvek upraven 13.06.23 v 15:59

Tak tohle zní super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8134
13.6.23 20:10
@Pitaya1 píše:
Tak ale to jedeš na těch kolech nějaký okruh. Takhle těžko pojedeš třeba na několikadenní trasu ;) nebo i jednodenní, kde jedeš z bodu A do bodu B

No jasně, kolem domova máme v okruhu hafo kilometrů prošmejděný každý kout, tak prostě dodávkou jen přesouváme základnu :) Na několikadenní trasu využíváme vlak a nebo nás někdo sveze dodávkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
13.6.23 20:18
@Anonymní píše:
Ahoj, vadil by vám chlap bez auta? Potkala jsem fajn muže cca 30 let, rozuměli jsme si, ale překvapilo mě že řekl že je neřidič. Prý zkoušel autoškolu, ale nešlo mu to. Byla by to pro vás překážka? díky

Nejvíc by mi vadilo, kdyby měl řidičák zabavený ;) trochu méně kdyby ho neměl, kdyby ŘP měl, ale neměl auto by mi nevadilo…auto se dá půjčit, já řidičák mám, auto momentálně ne, ale už si zvykám jezdit MHD, ale vím, že si brzo zase nějaké pořídím ;) přeci jen, mě trošku rozčiluje, jak mi to někdy trvá než se dostanu kam potřebuju;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14651
13.6.23 20:19
@Emmie píše:
Tak to můžeš, i když řídíš. Já teda řídím aktivně a pravidelně, ale není potřeba jezdit autem všude. A občas mám chuť se svézt vlakem, tak prostě do vedlejšího města jedu vlakem a dám si tam kávu a přečtu knížku. Nebo jedu autobusem, když si chci dát výlet jak říkáš z bodu A do bodu B. To neznamená, že když řídíš, využívat jiné dopravy nemůžeš. U neřidiče tam ta reciprocita ale není, proto mi být neřidič přijde nevýhodné. Netvrdím, že je to špatně, jen to nemá jedinou výhodu.

A já jsem někde psala, ze kdo řídí, nemůže jet na výlet veřejnou dopravou? :lol: jen jsem psala, ze když člověk plánuje výlet, daji se s mhd naplánovat lepší trasy, než když musis udělat kolečko od auta k autu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14651
13.6.23 20:28
@ZuzaM píše:
My v Praze potřebujeme dvě auta. Nebudu tahat nákupy MHD. Auto ušetří čas i síly. Občas někoho dovézt k lékaři, občas někdo nestíhá, dovezeme autem. Na dovolené taky někdy jedeme autem. Máme plné auto věcí, to fakt nevím, jak bych dovezla vlakem. Nikomu to nevnucuju, ať si každý žije jak chce. Ale chlapa bez auta a bez řidičáku bych nechtěla.

Tak zrovna na ty nákupy využívám kosik, my už do obchodu fakt nechodime, už jsme líní tahat to i do auta a v tom obchodě to hledat :lol: to je největší pomoc, když to někdo zařídí a přiveze. Totéž jiné nákupy věci do domácnosti, oblečení, na zahradu, čehokoliv, všecko doveze ppl, DPD, geis… ti kuryri už nas znají😂

Jedine co, tak jezdíme do hobbymarketu, některé součástky potřebuje člověk vidět, než je koupi, to se někdy blbě objednává on-line. A pak pro velký nákup nábytku se vyplatí zaprahnout káru a dojet si pro to raději sam, oproti jejich tisícům za dopravu.

K lékaři nebo třeba do nemocnice na návštěvu nebo někoho vyzvednout, to bez diskuze, to je nejlepší dojet autem. Teda hlavně pro mě, my jsme ze vsi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová