Chlap bez auta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8128
13.6.23 17:28
@Sisika9 píše:
Aneb: Jak poznáš vesnickou socku? Stojí v Praze v koloně :lol: :jazyk:

Proč socku? Po vesnicích mají lidi tolik peněz na utrácení, že si o tom běžný pražák z paneláku může nechat jen zdát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
13.6.23 17:28
@Božislava píše:
Rozumný názor. Vlastně nevím k čemu auto.

Na vesnici to moc bez auta nejd, ale ve městě? Když člověk nemusí jezdit nějak daleko složitě do práce? Auto nemáme a skrz finanční dktovani ho fakt ani nechci. Chodíme dost pěšky, nebo tu jezdí vlak a bus :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
13.6.23 17:29

Nevadilo by mi to. Já spíš začínám být alergická na ty muže, co tvrdí, že by do MHD nesedli. A musí se všude přesouvat autem. Mám v jich okolí dost.
Kdyby nebl řidič ani jeden, mohl by to být sem tam problém nebo komplikace - těžší nákupy, pohotovost, doprava na hůře dostupnější výlet nebo návštěvu. V případě bydlení ve velkém městě ani auto není tak podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
13.6.23 17:34
@Božislava píše:
Auto je žrout peněz i starostí kolem něj. Navíc ho nepotřebuji k životu. Dva supermarkety přímo u huby, zástavky busu taky. Chatu nebo něco takového nemám.Takže auto úplně k ničemu. A na takové lidi, co jednou rukou řidí auto, druhá ruka vykukuje z okýnka auta, drží na vodítku psa a tímto ho venčí, se odmítám dívat. :zed:

Někdo za celý život nevystrčí nohy ze své betonové džungle :nevim:…někoho aktivnějšího to vážně nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 17:36
@Bytsamsebou píše:
Někdo za celý život nevystrčí nohy ze své betonové džungle :nevim:…někoho aktivnějšího to vážně nebaví.

Tak na pěší túry se snad autem nechodí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.6.23 17:38
@Dollorres píše:
Nevadilo by mi to. Já spíš začínám být alergická na ty muže, co tvrdí, že by do MHD nesedli. A musí se všude přesouvat autem. Mám v jich okolí dost.
Kdyby nebl řidič ani jeden, mohl by to být sem tam problém nebo komplikace - těžší nákupy, pohotovost, doprava na hůře dostupnější výlet nebo návštěvu. V případě bydlení ve velkém městě ani auto není tak podstatné.

Od té doby, co je do PID zahrnutý celý Středočeský (a nejen to) kraj, tak je to fakt pohoda. Třeba to dopadne časem jako v Londýně a okolí, kde vlakem z Londýna jezdí páni v obleku, žádný problém. Pokud začne třeba Praha omezovat vjezdy (a už se to čeká), tak třeba i Vámi zmínění snobové dojdou k rozumu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
13.6.23 17:41
@Božislava píše:
Tak na pěší túry se snad autem nechodí, ne?

Jakože hory máš třeba na Hané v Olomouci a nemusíš nikam jet? A to není jen o turistice. To jsou výlety, hrady, zámky, festivaly, ZOO, rybolov, závody, soutěže, návštěvy přátel, rodiny po celé ČR, cokoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
13.6.23 17:43

@Dollorres jojo :lol: já ještě nechapu chlapy, co se nechají odvážet z hospody partnerkou :lol: jakoze sedí s kamosema v ty hospodě do 10 nebo 11 a pak pro ne přijede ta ženská a třeba i děti do auta naloží a jedou pro nej - no to by mě ani nehlo, muj ví, kdy mu jedou poslední spoje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
13.6.23 17:43
@Bytsamsebou píše:

Záleží kam a proč chci, na naše městské, i námi preferované letiště mě přímo před terminál odveze autobus. Placená parkoviště na obou letištích jsou poněkud dál, než zastávka busu :nevim: Tramvaj mě doveze k vlakovému nádraží, autobusová jsou obě v blízkosti zastávky MHD, a to říkám jako jediný řidič v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4110
13.6.23 17:46

Že nemá auto, by mi nevadilo. Že nemá řidičák, protože mu to v autoškole nešlo, ano. Vždy, když mě vezl nějaký muž, kterému to moc nešlo, nebyl to muž pro mě :mrgreen: asi jako kdyby mu nešla matematika :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31109
13.6.23 17:47
@Sisika9 píše:
Jsem z Prahy, nesnesla bych nikoho, kdo jezdí do práce autem. Jinak je mi to fuk.

Takže vlastně naopak ty všecky muže, co jezdí autem, posíláš do oběhu? :P Si můžete vyměňovat kontakty se zakladatelkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
13.6.23 17:48
@Kasandra159 píše:
Záleží kam a proč chci, na naše městské, i námi preferované letiště mě přímo před terminál odveze autobus. Placená parkoviště na obou letištích jsou poněkud dál, než zastávka busu :nevim: Tramvaj mě doveze k vlakovému nádraží, autobusová jsou obě v blízkosti zastávky MHD, a to říkám jako jediný řidič v rodině.

No platit třeba na Ruzyni týdenní parkování něco stojí. Tam jezdí MHD, bude tam teď jezdit dokonce trolejbus :-). Z hlaváku jezdí přímý bus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.6.23 17:48
@Bytsamsebou píše:
Jakože hory máš třeba na Hané v Olomouci a nemusíš nikam jet? A to není jen o turistice. To jsou výlety, hrady, zámky, festivaly, ZOO, rybolov, závody, soutěže, návštěvy přátel, rodiny po celé ČR, cokoliv…

Ježišmarjá tak zrovna na výlet do lesa můžu busem, vlakem. Nebo po cyklostezce na kole.Ve vlaku mají držáky na kola. Víme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
13.6.23 17:50

Vadilo by mi to hodně, pokud by k tomu neměl zdravotní důvod. Beru to jako pohodlnost a lenost, snahu využívat druhé. Počítám, že i dcera bude mít v osmnácti řidičák a auto. Snad o to bude stát. Nebo po vysoké, až půjde do práce, ale doufám, že řídit bude. To je pořád samá kamarádka s dětmi, co potřebuje hodit na metro, autobus, vlak, soused nebo sousedka, co potřebují k doktorovi, někdo něco odvézt… Jak někdo psal, beru to jako základní gramotnost. Muž bez auta, který zrovna nebydlí v centru a nepracuje o dvě ulice vedle, je taky mimo. Z ženské to pak dělá otroka zařizování, nákupů a vyzvedávání dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2524
13.6.23 17:51
@šklíbakočka píše:
No platit třeba na Ruzyni týdenní parkování něco stojí. Tam jezdí MHD, bude tam teď jezdit dokonce trolejbus :-). Z hlaváku jezdí přímý bus.

Z Ruzyně odmítám létat, ale já si to ofrňování můžu dovolit, Vídeň to jistí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová