Chlap má dovolenou

5314
31.12.14 06:28

Chlap má dovolenou

Ahoj, zakládám takovou malou anketku hlavně pro maminy, co jsou doma s dětmi (a ještě líp pro maminy malych dvojčatek, ale beru nazory všech :mrgreen: ). Zajímalo by mě, jak je to u vás, když má chlap dovolenou a jste doma, třeba ted přes svátky. Jak moc se zapojuje do chodu domácnosti? Vystřídá vás v nočním / brzkém ranním vstávání k dětem? Pomahá vám (víc než když chodí do práce) s uklidem, vařením, nákupy…? Nebo je to tak, že pán tvorstva má volníčko a vy se staráte, jako vždycky, jen s tím rozdílem, že tu máte „děcko navíc“?
A ještě podotázka.. Jak vaříte? Teplý oběd a k večeři „co dum dal“, nebo máte 2 teplá jídla, nebo dokonce chystáte svym drahym polovičkám i snídaně a svačiny?
Včera u nas na toto tema proběhla menší hádka (uf, už aby ty svatky zkončily :roll: ), tak mě zajímá, jak je to v jiných domácnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.12.14 06:39

Ahojky, raději anonym (je tu pár lidí, kteří znají i manžela a nemusí vědět všechno :oops: ). Chlap má už cca 3 týdny dovolenou..1. týden jsme uklízeli byteček - to bylo ok, 2. a 3. týden nemocné dítě a já..chlap se postará, uklidí, uvaří, ale vzhledem k tomu, že jsme nemocní, nemůžeme nikam..máme takovou ponorku, že i když víme, že se máme rádi, je to na zabití.. Snažíme se bojovat proti tomu, mluvit o tom, ale stejně pomůže už jen asi to, až bude v pondělí v práci.. :jazyk: Jinak k dítěti nevstává, ale stará se o něj v noci, abych se mohla vyspat já..
Mám báječného muže, ale už ho mám plné zuby :srdce:

• Citovat
  • Upravit
308
31.12.14 06:41

Mame ted pulrocni holcicku a no i jsou silene…co hodinu hodinu a pul se budi a ted ji hnisa dirka na nausnici tak place casto i pres den.
Takze u nas to je tak ze manzel pracuje doma takze kdyz potrebuju pohlida ji abych mohla nakoupit nebo kdyz moc place a ja potrebuju uvarit… a musim se priznat letos pomahal i pect :D
A ted jak jsou svatky tak se o malou staral od 19. 2 az do vcerejska - krmeni prebalovani hrani koupani chozeni ven… no proste vsechno. Ja se o ni starala akorat v noci a vtavala sni ( ikdyz to nas bezne vzbudi oba)
takze ano manzel pomaha vic kdyz nema zakazku a nemusi pracovat. Hlavne v tom ze se male vic venuje a hraje si sni. Ted byl vylozene druha maminka :D

A podotazka- chystam snidane ( obcas ji chysta manzel) obedy varim teple vetsinou jen druhe obcas i polevku. A kdyz se s malou nestiha a je treba nemocna tak se obed koupi :) svet se nezbori kdyz je to treba 4× za mesic :) a vecere jak kdy nekdy jen pecivo s necim nebo uvarim nejakou rychlovku ( to spis kdyz je odpoledne dlouho venku s fenkama tak aby se zahral. :) popr kdyz je hezkej vecer… ale abych mu chystala svacinky :D to ne…jen kdyz jede nekam pracovne tak ma obed i svacu :)…nicmene se oprqvdu v chystani snidane a vecere obcas prostridame. Nestiham ja udala jidlo on. Jen obedy jsou na me…

Tak snad ti takova odpoved staci :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
31.12.14 06:48

U nás to je tak-když má muž volno, nic se nezmění na tom, že já se starám o domácnost, muž pouze nakupuje větší nákupy, aby jsem nemusela to tahat kočárkem.. A vozí nás kam je třeba.. Ale hraje si s malým, kdy koliv je doma, věnuje se mu opravdu hezky.. Syn spinká celou noc, v pokoji s námi, a ne třeba k němu vstávat.. Na procházky chodíme všichni spolu.. Vařím teplou snídani(kaše/polévka), teplý oběd, někdy jíme v restauraci (do práce někdy teplý oběd si ohřeje/jindy dělám sendvič/něco jiného), a večeře vařím většinou 2 teplé(1 z toho múže být polévka).. Tak to chodí u nás, nemám toho mnoho, ale dvojčátka by jsem asi k tomu nezvládala tak snadno, u nás je pouze 1 syn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
31.12.14 06:51

Taky mi teď smrdí 3 týdny doma, díky Bohu odjel na Silvestra na hory, takže si synem užíváme. :mrgreen: :mrgreen:
Jinak pomáhá tak jako vždycky, ale v tom ranním vstávání by mě mohl aspoň jednou zastat. Dítě máme chronického nespavce. :roll: Ale to on né, páč má dovolenou a může se konečně „vyhajinkat“. :cert:
Jo a o jídlo se většinou stará on. ;) Ale já jsem skromná, stačí mi jedno teplé jídlo denně. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
31.12.14 07:05

Tak manžel se o dovolené nějak víc v chodu domácnosti nezapojuje. Občas ho dokopu, k něčemu navíc, ale moc se mi to nedaří. :? Má přeci dovolenou a jsou „svátky“, takže nemám prý nic dělat ani já. Jak kdyby to šlo :zed:
Ale tedy jako druhé dítě ho nemám, je cela samostatný :mrgreen: Snídani, svačiny i večeře si dělá většinou sám (jí nepravidelně a rádi si udělá na co má zrovna chuť) a já vařím jen teplý oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.12.14 07:14

@Popokatepetla chlap měl volno 19-27. 12. byl tedy o operaci, ovšem vařil, pomáhal, bylo to super.. jediné, co nemohl, tak tahat malého, jinak ho tahá jak kotě :mrgreen: nemůžu si stěžovat. Většinou máme ponorku, jak jsme spolu dlouho, ale teď jsme si to užívali. Jo a vaříme vždy teplý oběd :mrgreen: sváču a tak si chystá sám, většinou nachystá i pro mě :srdce: u nás dělal i cukroví atd.. není to tak vždy, ale jak má volno, zapojí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
31.12.14 07:29

Manzel mel dovolenou ted tyden co byly ty svatky a pomahal. Ale on pomaha porad :srdce:
Takze rano me nechal vyspat, s detmi vstaval on, udelal jim snidani a me ji pripravil taky.
Jinak s varenim to mam jednodussi - vari manzel - odpociva u toho - ale mame pozdejsi teply obed (cca kolem 15 hod) a pak studenou veceri (tu uz pripravuju ja, to me manzel do kuchyne pusti :mrgreen: )
Ted jsem pres svatky lehla s anginou, takze se postaral uplne o vsechno - uklid, myti nadobi, luxovani apod.

• Citovat
  • Upravit
791
31.12.14 07:38

Tak u nás manžel pracuje z domova, takže mě tady otavuje pořád :D Ale zase pomáhá zabavit syna, nakoupí, když nestíhám. Úklidu se většinou snaží vyhnout, ale pokud není zbytí, tak se taky zapojí :)
K synovi nevstává (respektive sym se nebudí, ale budíček má velmi časně kolem 4:30), ale to kvůli jeho zdraví.

Jinak vařím jen já. Máme teplé obědy, když je čas a nálada, tak i večeři, ale to není pravidlem.

Akorát se za 2 dny stěhujeme a do svátků tedy balím a uklízím. A on si do toho vymýšlí, že chce to a tamto k jídlu… To bych ho fakt klepla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
31.12.14 07:40

Jo, je doma od 18. a pomaha se vsim, skods ze nevari :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.12.14 07:48

Muz je ted doma uz tyden. Do prace nevi kdy jde ceka az ho povolajj.
Fungujeme stejne jak kdyz doma neni. Nerikam ze mi pomuze, ale kdyz je doma zapoji se do beznych dennich situaci.
V noci nestavame ani jeden deti spi, rano kdyz se probudi dcery dojdoh samy pro syna zajde a da ho na wc. Na muzi uz je videt po tydnu jak mu prace chybi. Jsem rada ze je doma, je nam fajn, cekam furt kdy zazvoni tel. a povolaji ho.
Vareni je moje cinnost, zbytek moji rodiny ochutnava a ji :-).
Vcera mj teda pomahal manzel dochutit tatarak ze ja to nejim ani neochutnam, tak mi pomohl to doladit, aby jim to dnes chutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
31.12.14 07:48

Chlap byl doma jen od 23.12 do včerejška. Dnes už šel do práce, šetří si dovolenou na únor, kdy mám termín.
A doma se choval jako vždy. Poklidil, když bylo potřeba, uklidil myčku a hlavně se všechen volný čas věnoval dceři a já se mohla válet. :dance: S vařením to bylo také stejné. Já vařím obědy každý den. Z práce domů to má kousek, takže na tom se nic nezměnilo. A večeře taky obvyklé. Někdy tousty, někdy pečené brambory a někdy jen chleba se šunkou. :) Ale večeře si připravuje sám, jen ty teplé vařím já. On vaří jen občas.
Takže u nás jsem válení se měla víc já. Ale jsem 5 týdnů před porodem, tak si to zasloužím. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
31.12.14 07:49

Muž často pracuje z domova, takže jsem na jeho přítomnost zvyklá, nevadí mi :andel: :lol:
Co se týče vaření a teplých večeří, nechávám to čistě na něm, co nám uvaří, nekecám mu do toho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
31.12.14 07:52

Manzel se zapojuje a pomuze mi se vsim o co pozadam. Varim 1-2 tepla jidla denne, svacinu i snidani si dela kazdy sam a nebo mi ji udela on :srdce:
Zrovna dneska jsem spala v obyvaku a on spal v loznici s nejmensi, abych si odpocnula, proste je to zlaty chlap. A za tohle dekuji tchyni, protoze ho doma vychovali k praci a nerozmazlovali ho

• Citovat
  • Upravit
31281
31.12.14 08:05

Tak u nás by studená večeře neobstála - u žádného člena rodiny :lol:, i když je to často ohřívaný oběd z předchozího dne. Studenou véču máme sotva párkrát do roka, ať je chlap v práci či nikoliv.

Já se o domácnost starám normálně jako kdykoliv jindy, s tím rozdílem, že tatínek obhospodařuje prcka (hraje si s ním atd), takže mám na všechno víc v klidu. V noci k němu téměř nikdy nevstával (prostě se nevzbudí), ale ráno ho čas od času obstaral.

Takto to fungovalo na mateřské a nevidím na tom vůbec nic špatného, žena v domácnosti se prostě má starat o domácnost, když živitel vydělává :nevim: jsem asi stará škola, no…
Nyní jsem už v práci, takže se to bude trochu měnit, není samozřejmě čas na vyvařování, vypíglováno sem neměla nikdy, chlap i já občas musíme „strávit“ k večeři jen párek nebo sekanou, nicméně stále považuji za samozřejmost, že domácnost je moje doména, chlap zase dělá dle ročního období dřevo, seká zahradu, hrabe se v garáži, nebo prostě odpočívá po fyzicky velmi náročném zaměstnání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí