Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla po rozchodu sama taky 2 roky. Nějaký pokusy proběhly, ale k ničemu to nebylo, akorát já jsem byla sama spokojená. A najednou se objevil, úplně nečekaně. U tebe to taky přijde, neboj ![]()
Ten samý pocit jsem měla kolem 25 let, v práci jsem byla celý dny, ven jsem se skoro nedostala. Tenkrát jsem si dala inzerát a hodně chatovala(byla taková doba)…poznala jsem tím spoustu lidí. Ale přesně jak říkáš, většinou to byli kluci, co chtěli jen nezávazný sex. Nakonec jsem to vzdala a jednou jsem potkala kamaráda ex a přeskočila jiskra během chvíle. Nikdy nevíš
. Prostě netlačit na pilu, sama určitě nezůstaneš ![]()
Kasli nato, cim vic hledas tim je to horsi.Ja se taky bala a toho praveho sem potkala az v 31.letech a mame 8.mesicni miminko.
Už jsi to vlastně napsala… Začni se soustředit na něco jiného a netlač na pilu… Možná taky změň ‚balící‘ prostředí, ptž tohle kde hledáš, zřejmě není to pravé ořechové
Jinak osobní zkušenost nemám… Já se vylítala, užila a usadila, takže mám splněno ![]()
@terien píše:
Já byla po rozchodu sama taky 2 roky. Nějaký pokusy proběhly, ale k ničemu to nebylo, akorát já jsem byla sama spokojená. A najednou se objevil, úplně nečekaně. U tebe to taky přijde, neboj
No a můžu se zeptat, kde se objevil? Protože já si tak nějak neumím představit, že potkám někoho třeba v práci nebo v autobuse ![]()
Jo stalo a věř, že jednou budeš opravdu hodně litovat, že sis neužívala, když byl ten správný čas.. není vůbec kam chvátat.. začni dělat na plno to, co tě naplňuje, vyzkoušej věci, který jsi nikdy nedělala ale chtěla, a věř mi, že nakonec toho pravého potkáš a bude to ještě lepší, než když si teď urputně najdeš někoho jen proto, že nechceš být sama.. ale stejně budeš dělat po svým..
@Anonymní píše:
No a můžu se zeptat, kde se objevil? Protože já si tak nějak neumím představit, že potkám někoho třeba v práci nebo v autobuse
Můžeš ho potkat kdekoliv. Hlavní je pracovat sama na sobě a „nelačnit“ po tom, to chlapi vycítí a prchají. Sebevědomá ženská spokojená sama se sebou je základ úspěchu ![]()
@Kies píše:
Už jsi to vlastně napsala… Začni se soustředit na něco jiného a netlač na pilu… Možná taky změň ‚balící‘ prostředí, ptž tohle kde hledáš, zřejmě není to pravé ořechové
Jinak osobní zkušenost nemám… Já se vylítala, užila a usadila, takže mám splněno
Ja dělám školu, od rána do večera sedím v práci nebo se učím ani nemám čas se soustředit na to, že nemám chlapa, jenže problém je, že to pořád tak nějak podvědomě cítím a nemůžu se s tím smířit, že všichni kolem mě už jsou zadaní, mají většinou děti a já si říkám, že co když se jednou ohlídnu, že jsem si nic neužila, jen jsem pořád pracovala, ale v dnešní době, když se chce člověk uživit a neviset na krku rodičům to asi ani jinak nejde ![]()
@Kies píše:
Možná taky změň ‚balící‘ prostředí, ptž tohle kde hledáš, zřejmě není to pravé ořechové
Jinak osobní zkušenost nemám… Já se vylítala, užila a usadila, takže mám splněno
No jo, to já si taky myslím, ale nějak mě nenapadá prostředí, kde bych ho mohla potkat ![]()
@terien píše:
Můžeš ho potkat kdekoliv. Hlavní je pracovat sama na sobě a „nelačnit“ po tom, to chlapi vycítí a prchají. Sebevědomá ženská spokojená sama se sebou je základ úspěchu
No je pravda, že když jsme se rozešli s bývalým a já nechtěla chlapy ani vidět, do měsíce se objevil nový a teď když někoho chci, rok a půl to řeším a nic ![]()
@Anonymní píše:
Ja dělám školu, od rána do večera sedím v práci nebo se učím ani nemám čas se soustředit na to, že nemám chlapa, jenže problém je, že to pořád tak nějak podvědomě cítím a nemůžu se s tím smířit, že všichni kolem mě už jsou zadaní, mají většinou děti a já si říkám, že co když se jednou ohlídnu, že jsem si nic neužila, jen jsem pořád pracovala, ale v dnešní době, když se chce člověk uživit a neviset na krku rodičům to asi ani jinak nejde
Právě teď máš ideální dobu pořádně pracovat. Svobodná, bezdětná. S mužem a dětma už to nejde tak snadno, věř mi. Makej, vydělej si prachy, užij si je,… Ještě na tohle období budeš ráda vzpomínat.
@terien píše:
Právě teď máš ideální dobu pořádně pracovat. Svobodná, bezdětná. S mužem a dětma už to nejde tak snadno, věř mi. Makej, vydělej si prachy, užij si je,… Ještě na tohle období budeš ráda vzpomínat.
No asi jo
, ani se tak nebojím, že bych nikoho nepotkala, jako spíš, že zas bude chtít jen nezávazný vztah a sex, příjde mi, že jiní chlapi už v dnešní době ani nejsou :/
@Anonymní píše:
No asi jo, ani se tak nebojím, že bych nikoho nepotkala, jako spíš, že zas bude chtít jen nezávazný vztah a sex, příjde mi, že jiní chlapi už v dnešní době ani nejsou :/
kolik ti je, že máš takové obavy?
Urcite jsou, jen nejsou tak suvereni jako ty borecci, co te zkousi dostat jen do postele. Ja mela stesti a muze potkala v 19ti, ale to je spis rarita.taky jsem dost vybirava, takze te chapu, ze kdyz uz by chtel vic, tak te nebere a dva roky je dlouha doba. pises, ze nemas ani moc cas (skola, prace) tam ti neni nikdo sympaticky?? Ono to prijde, az nebudes hledat ![]()
Ahoj, jsem už skoro 2 roky bez přítele a příjde mi to jako bezvýchodná situace. Ne že bych nikoho za tu dobu nepotkala, ale většinou, když už jsem začala mít o někoho zájem, vyšlo pak najevo, že on chce jen sex a ne se vázat. No a když se vázat chtěli, zase nepřitahovali mě. Nevím, kde se seznámit, protože už mi není dvacet, abych seděla každý víkend někde na akci a když už, stejně většinou nikoho nepotkám. Hodně mě to stresuje, protože i když bych byla i sama spokojená a bylo by mi dobře, nejde mi to, protože mám strach, že prošvihnu dobu, kdy bych se mohla vdát, mít dítě a pak už nikoho nepotkám. Vím, že se říká, že to přijde, až když se na to člověk přestane soustředit, ale ani to mi nejde a pořád na to musím myslet(podvědomě neúmyslně), takže nejen, že si neužívám života, i když bych mohla a jednou toho budu litovat, ale navíc si myslím, že mi to i dost škodí. Stalo se Vám to někomu? Nevíte, co s tím? Protože já už si opravdu nevím rady