Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Štěstí jsem na Štěstí naštěstí nenašel. Ale kdybych našel, asi bych se nezlobil
. Ani přes ty všechny vymoženosti, co tam mají. S fotkou i bez fotky, no, je pravda, že s fotkou si můj profil prohlíželo dvakrát více lidí, ale prohlížením to také většinou skončilo. Jen s jednou osobou odtamtud si doposavad dopisuji. Ale vážně jsem uvažoval, že ten profil smažu.
No v jižních Čechách je to ženskýma fakt tragédie. Naopak si říkám, proč pořád se mi daří navazovat kontakty s lidmi z Prahy. Je pravda, že v Praze je desetkrát více lidí než v Budějovicích a asi to hraje statistickou roli, ale proč ten osud také nemá trocha rozumu a smilování se mnou? ![]()
A děvčata, když tady píšete o tom, že budete muset slevit ze svých nároků, u čeho byste slevovala nejdřív? Se mnou je to asi tak, že mám jediný požadavek, najít někoho, kdo je mi dost sympatický. Ty sympatie by jistě zajistily, že bych byl ochoten ledacos prominout, třeba i to, že ona by byla vyšší nebo těžší než já nebo že by byla občas vzteklá. Nebýt sympatií, tak by pracoval rozum a vkus a asi bych měl tolik podmínek, že bych nenašel. No, v extrémním případě bych bral i takový spíše obchodní vztah, ve smyslu, ty mi dáváš tohle a já tobě toto a oběma nám to vyhovuje. Myslíte, že takovýchto vztahů bývá také hodně?
Já k seznamkám důvěru nemám, protože mimo jiné znám ze svého velmi blízkého okolí 3 muže, z nichž 2 jsou skuteční despotičtí psychopati ( jeden byl i odsouzen za ublížení na zdraví ženě) a jeden s odpuštěním profi kurevník a vím, jak něžné a plné dobroty a pochopení mají inzeráty a písmenka na seznamce. Všichni jsou celkem pohlední, vystřídali toho už povícero. Vždycky si úplně říkám, že chudák ženské, které jim ta slovíčka uvěří a za čas se spálí. Ona klávesnice opravdu snese vše. Věřím, že se dají najít i vyjímky, ale kdo má čas a trpělivost je hledat??? ![]()
@D. C. Já když jsem hledala přes seznamku, tak samozřejmě pro mě byly také sympatie na 1.místě. Z čeho bych neslevila je smysl pro humor a určitá míra inteligence.
@káťa Já mám zkušenosti dobré. Pyschopati a kurevníci se objevují mezi i partnery, které jsi na seznamce nenašla, takže je jasné, že se objevují i mezi seznamkáři.
@Meha píše:
@káťa Já mám zkušenosti dobré. Pyschopati a kurevníci se objevují mezi i partnery, které jsi na seznamce nenašla, takže je jasné, že se objevují i mezi seznamkáři.
No tak to je jasné. Ale pokud člověk najde partnera v okruhu lidí, které zná či v běžném životě, většinou zná alespoň nějakého společného známého, kolegu, kamaráda atd. a má tudíž trošku reference.
Na seznamce se lidé seznamují s člověkem, o kterém neví zhola nic. Vlastně pouze to, co on sám chce, aby si o něm mysleli. Já to vnímám jako mnohem větší risk. Především když mám dítě.
@káťa píše:
No tak to je jasné. Ale pokud člověk najde partnera v okruhu lidí, které zná či v běžném životě, většinou zná alespoň nějakého společného známého, kolegu, kamaráda atd. a má tudíž trošku reference.
Na seznamce se lidé seznamují s člověkem, o kterém neví zhola nic. Vlastně pouze to, co on sám chce, aby si o něm mysleli. Já to vnímám jako mnohem větší risk. Především když mám dítě.
Pokud máš ty příležitosti v okruhu známých, tak o tom žádná, to je rozhodně lepší způsob seznámení, to je prostě bez debat.
Pokud jsou ale ty okruhy vyčerpané, tak co pak?
Ale chápu, že s dítětem je to jiné.
@Meha píše:
Pokud máš ty příležitosti v okruhu známých, tak o tom žádná, to je rozhodně lepší způsob seznámení, to je prostě bez debat.
Pokud jsou ale ty okruhy vyčerpané, tak co pak?
Ale chápu, že s dítětem je to jiné.
S dítětem člověk hlavně musí být opatrný na to, aby fakt nenarazil na nějakého magora, kterého se pak nepůjde zbavit, psychopata atd…Sama si nabít čumák můžu, ale o dítě mám větší strach než o sebe pochopitelně…
@káťa píše:
S dítětem člověk hlavně musí být opatrný na to, aby fakt nenarazil na nějakého magora, kterého se pak nepůjde zbavit, psychopata atd…Sama si nabít čumák můžu, ale o dítě mám větší strach než o sebe pochopitelně…
To chápu, v této situaci jsem ale nebyla, takže jsem to psala čistě jen z pohledu svobodného člověka bez závazků.
Ale pokud vím, tak Ty nemáš problém se seznamováním
.
Dobrý den dámy (a pánové),
partnerskými vztahy se dlouhodobě zabývám, ač mě to (alespoň zatím) neživí. Poslední dobou se na mě obrací čím dál víc přátel, kteří nemohou najít partnera.
Otázka, která se tu často objevuje zní kde se seznámit. K tomu bych měl pár poznámek.
Vyvarujte se nejčastějších chyb.
Nevykládejte na potkání jak nikoho nemůžete najít.
Při prvním rozhovoru nevytahujte témata společné budoucnosti a dětí. Muž se často lekne.
Pokud máte nějaké zjevné nedostatky, neupozorňujte na ně. Muž si jich kolikrát nevšimne (např. pokud jste silnější postavy, zvolte výstřih v kombinaci s vhodnou podprsenkou a věřte, že muž bude zbytek postavy ignorovat)
Nečekejte na prince na bílém koni a randěte. Pokud by se princ jednoho dne objevil, budete mít natrénováno.
Nesrovnávejte! Že má kamarádka někoho lepšího. Ono se to tak jen může zdát. Ne všechno je takové, jak vypadá na první pohled.
No já mám teda se ŠTESTÍM katastrofální zkušenosti ![]()
někteří jsou tam snad roky, spousta úchylů a lhářů, pošle fotku kde vypadá jak Brad Pitt a na schůzku přijde řezník Krkovička!
taky jsem se tam seznámila a víte jak to dopadlo - vyklubal se z něj podvodník na pracáku co chtěl ode mne prachy…
známá si našla na ŠTĚSTÍ taky chlapa, ze začátku super, pak se z něj vyklubal magor, co jí vzal o dveře…
tak v reálu člověk taky neví, ale přesně jak někdo tady psal - PC snese všechno, když napíšu, že jsem neurochirurg a ve skutečnosti jsem vyšla z lapáku, kdo to zjistí? ![]()
@TrampJoe
tý bláho, trempe. Tohle se teď učíte ve skautu? Potěž koště, u sta hromů, to je moudra na silvestra. Nevšimnout si silné postavy přes velkej výstřih, to chce tu trampskou kožešinovou čepici mít i v létě naraženou hluboko do očí. ![]()
Ale strýčku! ty to už hochu řešit ale nemusíš, ty s jelenem pečete prase, ta se má, ach jooo
@TrampJoe, zdravím zdejšího nováčka!
Tak ty jsi takový amatérský odborník na vztahy? A můžeš mi říct, jak se v tom vzděláváš? Docela by mě to zajímalo. A k tvým radám: děkujeme za ně, jsou tam zajímavé tipy. Ale přijde mi, že tohle všechno jsou tipy vhodné pro extroverty, co introverti, kteří neradi na společenské akce? Přesto, když čtu tady diskuse, je dost introvertů, co si partnera našli. Jestli přes seznamku či jinak, nevím, ale kdyby jinak, jak to asi udělali? ![]()
A teď si vem, že spousta mých kolegů/exspolužáků za takový rady bere cca 500Kč/hod. A slušně je to uživí.
@hypno246 Je to cca 4 roky, ta kamarádka. U mě už je to 6 let. Je možné, že se to změnilo
.