Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@salma84 píše:
Já jsem sama od června..
A co se stalo, že ten vztah předtím ti nevyšel?
Dotyčný byl ve svých skoro 39letech jako 20letý, na prvním místě kolo, počty ujetých km, kamarádi a pak vztah…kromě toho v posteli katastrofa…
Hm tak to se nedivím, že jsi to ukončila s ním.. Držím palce, ať konečně narazíš na někoho fajn ![]()
Bohužel nejvíce chybíme právě těm, co z nás mají nějaké peníze, ať už organizace nebo i někteří lidé
.
Hm, já si umím představit, že i občasné povyražení někteří chlapi mohou chápat jako dlouhodobý vztah. Dobře, takže občasná schůzka a jinak odcestovat pryč, to jako „vážně“ bráno není, to je i mně jasné. A člověk, co to myslí vážně, by cestovat neměl nebo měl by na všechny nebo většinu cest ženu brát nebo jaké máte přesněji představy?
No vážně jako vážně ![]()
myslím tím, že jsi součástí jeho/jejích plánů a to i do budoucna, např. tenhle pan cyklista se rozhodně nevyjadřoval ve smyslu, že by se mnou počítal jako vážně, společné bydlení oddaloval, cestování ano, ale jenom kam chtěl on panč tam ještě nebyl!
jinak by mi rozhodně nevadilo, kdyby si chlap vyrazil občas s kamarády někam třeba i na víkend, naopak rozhodně si nemyslím, že člověk musí s tím druhým být furt! tak to měla moje kamarádka a dneska jsou před rozvodem a ten její si našel jinou, která na něm tak nevisí…
A že jsem tak smělá, můžu se zeptat na věk - D. C.? ![]()
Jo jo, díky za oživení
. Teď jsem si uvědomil, že tohle všechno vlastně vím nebo věděl jsem a zase zapomenul
.
Ale napadla mě jedna věc. Tak si vem, že se s někým někde seznámíš a budete se scházet. Po jaké době očekáváš, že ti řekne, že to s tebou myslí vážně? Já třeba, pokud někoho neznám dostatečně dlouho, tak to s ním prostě vážně myslet nemůžu. No, zatím mohu ze své praxe říct, stačila mi jedna schůzka s několika lidmi a hned jsem si řekl, že se znova vidět nemusíme. Nevím, jak vy ostatní, ale opravdu hledáte někoho normálního? Já tedy o nikoho normálního ani moc nestojím, mnohem více o někoho zajímavého.
Lidé se hrozně rádi ptají na věk
. Nerad ho sděluji, ale možná by se dal tady v tom virtuálním prostředí, kdy lidé nemohou věk odhadnout ze zevnějšku, udělat nějaký kompromis. Ale veřejně tu psát nic nebudu, jedině soukromě
.
No samozřejmě nečekám, že mi chlap po pár měsících řekne - vem si mě, chci s tebou bydlet apod…
to by byl asi vadnej
asi takhle:
když mi chlap řekne - pojedeme do Iránu na dovču!
panč jsem tam ještě nebyl a vždycky jsem tam chtěl, ale můžeš jet taky!
no, já hledám teda normálního jako normálního psychicky hlavně…
co si představuješ pod pojmem zajímavý? ![]()
klidně mi písni soukromě zprávu ![]()
S tím zajímavým je to asi tak, jako s výraznou barvou zdí, či doplňků v bytě. Za nějaký čas tě to omrzí a budeš chtít něco normálního, v čem ti bude dobře.
Na začátku ovšem budeš unešen…
Já se k vám přidám, já mám dve deti, jsem pul roku sama a strach, že už nikdy nikoho normálniho nenajdu, mám taky..a to velký a opodstatnený. Kdo by taky chtel matku od dvou deti- i když štihlou, šikovnou, samostatnou??Mám deti na prvnim miste a je mi jasné, že jen tak nekdo me deti neprijme…Bohužel jsem i dost náročná, chci si s chlapem rozumet, potrebuji aby mel prehled, dalo se s nim mluvit a taky tam musi být ta j"jiskra"…Takže už to samo o sobe je dost tezko najit a ted-KDE hledat? Jak? A jak zaridit, že zrovna o me bude ten dotycný mit zájem…Smiřuji se s tim, že zustanu už sama..Je mi tricet, dve malé deti…sance na seznámeni nulová…
To by se musela stát hodne velká náhoda, aby me nekdo nekde zajimavý oslovil a chtel…A me se bohužel náhody nedeji…
Jsem sama s dítětem již 16 let. Nikoho pro život jsem nepotkala. Ale úplně sama jsem nebyla nikdy. Vždy jsem měla nějakého zadaného milence.
@EvulinkaB18 ale kdeže nulová. Co bych měla psát já. Ne že bych věřila v nějaký definitivy, ale i přesto, že jsem mnohem méně stravitelná partie než ty, mám už půl roku vztah. Pokud by tě to povzbudilo, napíšu ti SZ ![]()
D.
Mě je 31 a bohužel na vztahy jsem tragéd, nikdy jsem neměla vztah s takovou tou jiskrou (aspoň ze začátku)…a hledat po třicítce chlapa je utrpení samo o sobě, ale budete se divit, známá má holčičku, je s ní sama a seznámila i s dítětem, narozdíl ode mne…
jsem četla hezký citát: život nám není povinen dát to, co chceme, můžeme jen být rádi, že to není horší ![]()
jako upřímně, kdybych nechtěla děti, tak na to asi kašlu, jenže lidi nejsou samosprašný že… ![]()
@salma84 píše:
Mě je 31 a bohužel na vztahy jsem tragéd, nikdy jsem neměla vztah s takovou tou jiskrou (aspoň ze začátku)…a hledat po třicítce chlapa je utrpení samo o sobě, ale budete se divit, známá má holčičku, je s ní sama a seznámila i s dítětem, narozdíl ode mne…jsem četla hezký citát: život nám není povinen dát to, co chceme, můžeme jen být rádi, že to není horší
jako upřímně, kdybych nechtěla děti, tak na to asi kašlu, jenže lidi nejsou samosprašný že…
a není tohle naopak ten největší problém?…ten způsob uvažování…
@Anonymní píše:
@EvulinkaB18 ale kdeže nulová. Co bych měla psát já. Ne že bych věřila v nějaký definitivy, ale i přesto, že jsem mnohem méně stravitelná partie než ty, mám už půl roku vztah. Pokud by tě to povzbudilo, napíšu ti SZ
D.
Ano, klidne pisni do SZ
S tím slůvkem „zajímavý“ jsem jednoduše myslel, že ten člověk mě musí něčím zaujmout. Pokud někoho poznáte a chcete se s ním setkat znovu, asi proto, že vás něčím zaujmul, že byl něčím zajímavý? Někteří z vás asi mají dobré zkušenosti ze seznamek. Jaký inzerát vás zaujme? Já, jak vidím něco ve stylu „jsem úplně normální…“ či „hledám vážný vztah“ tak si řeknu většinou, jdi někam…
.
@EvulinkaB18, já se přidávám, mít dvě děti přeci není žádný hendikep nebo tak
. Já bych třeba za jistých okolností matku s dětmi bral, zvlášť pokud je samostatná a šikovná a kdyby uměla udržovat hezkou domácnost, na což já nemám talent, co bych já za takovou dal!
Ale mám obavy z toho, jaký je vlastně můj vztah k dětem. Dokážu si představit, že bych se s nimi třeba společně učil, zahrál pexeso či nějakou deskovou hru, ale když třeba ve filmech vidím, jak tatínkové s dětmi zkrátka blbnou, tak z toho mi jde spíš mráz po zádech…
@salma84, takové citáty nebo řeči typu „buď rád, že máš práci/zdraví/jánevímcoještě“ je jen takové chlácholení pro tragédy
. Já vím, že to pomáhá a neberu jim to, ale s takovým přístupem toho moc nedosáhnou. Spíš bych hledal řešení metodou sebezdokonalování, jak už jsem tu viděl v diskusích dvakrát, každá změna, kterou uděláme, nám do života něco přinese. No, vzhledem k tomu, že jsme oba tragédi na vztahy, možná bychom si o tom soukromě mohli popovídat
.