Chlap na koupi embrya

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
9.4.23 21:51

@Polední bouře asi ti uplne nerozumiem ale to bude zrejme jazykova bariera 😂 dokument je oficialny od IVF centra, ja som ho nevymyslela, kludne ti ho poslem do spravy ak sa chces pobavit takymto dospelym sposobom 🙈. je potrebne aby ho potvrdil notar, mysliet si o tom mozme co chceme. Napisala som len ich postup, kedy ma zarazilo ze v tom centre nevyzadovali osobnu navstevu a podpis partnera (ak to porovnam s inymi centrami).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.23 21:54
@Marketisss píše:
Dobrý den, partner mě po neúspěšném IVF opustil. Hrozne moc touzim po diteti! Další možnost je koupit si embryo, ale k tomu potřebuji pisemny souhlas partnera. Proto se snažím najít může, který „si na něho zahraje“, poskytne potřebné informace a podepíše potřebný dokument.
Nehledám dárce spermií.
Pokud byste mi chtěli pomoci, budu moc ráda a předem děkuji.
Jsem z Prahy.

Jak se kupuje embryo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.4.23 21:56
@jumperly píše:
@Marketisss nie je to moja situacia ale podla mna by to slo. Mame darcovske embryo a realne tam so mnou manzel ani raz fyzicky nebol (nedalo sa mu). Centru stacil od notara overeny dokument ze mame spolu fyzicky intimny vztah. Ten vyzadovali od kazdeho paru, nezavisle na tom ci su manzelia alebo nie. Inak v zahranici to ide - napriklad kliniky v Spanielsku (Institut Marques) to umoznuju aj slobodnym mamickam. Nerozumiem preco u nas nie…

Protože stát nechce slobodné mamičky. A na Slovensku to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
9.4.23 22:01
@Polední bouře píše:
Už to úplně vidim. Hlavně aby měl občanku 😂

Právě jen zaplatit popl na poště ověření podpisu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
9.4.23 23:08
@jumperly píše:
@Marketisss nie je to moja situacia ale podla mna by to slo. Mame darcovske embryo a realne tam so mnou manzel ani raz fyzicky nebol (nedalo sa mu). Centru stacil od notara overeny dokument ze mame spolu fyzicky intimny vztah. Ten vyzadovali od kazdeho paru, nezavisle na tom ci su manzelia alebo nie. Inak v zahranici to ide - napriklad kliniky v Spanielsku (Institut Marques) to umoznuju aj slobodnym mamickam. Nerozumiem preco u nas nie…

A jak ten notář ověří, že spolu máte fyzický intimní vztah? :D (sorry, vím, že ověřuje jen pravost podpisů, ale takhle, jak jsi to napsala, to může být lehce zavádějící ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
9.4.23 23:34
@jumperly píše:
@Polední bouře asi ti uplne nerozumiem ale to bude zrejme jazykova bariera 😂 dokument je oficialny od IVF centra, ja som ho nevymyslela, kludne ti ho poslem do spravy ak sa chces pobavit takymto dospelym sposobom 🙈. je potrebne aby ho potvrdil notar, mysliet si o tom mozme co chceme. Napisala som len ich postup, kedy ma zarazilo ze v tom centre nevyzadovali osobnu navstevu a podpis partnera (ak to porovnam s inymi centrami).

Ten Notar mě zas tak nezarazi, narozdil od potvrzení fyzického kontaktu. Tak pošli. Podle mě chlap podepisuje souhlas s transferem + asi nějaká zdravotní poučení. To zdá spolu máte intimní vztah je pravne irelevantní. I když asi nemohu 100% vyloučit, ze tam někdo praštěný takovou větu dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
9.4.23 23:35
@Agusaguss píše:
Právě jen zaplatit popl na poště ověření podpisu :lol:

No, já si spíš představovala, jak ho přitáhne s sebou do centra asistované reprodukce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.23 05:10

@Russet jasne ze neda, to by bolo absurdne aby sme v niecom zdravotnickom boli pokrokovejsi ako cesi 🙈 zial neda.
Stat bude mat slobodnych mamiciek dost aj bez tejto moznosti, ludi ktori vobec vedia o tom ze sa da adoptovat embryo je malo… A vlastne myslim ze to je kazdej zeny osobne rozhodnutie ked do toho ide a statu by to malo byt jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.23 05:15

@Polední bouře mne je naozaj jedno ci chcete vylucit ci to tam je alebo nie, alebo co si myslite, nam to prislo rovnako absurdne 😂

pisem postup akym sme sa dostali v decembri k embryu. Autorka prispevku to uz ma vyriesene takze je to irelevantne.

a ano - ziadost o embryo (kde je aj formula ze rodicia budu prijemcovia embrya) - podpisuju obidvaja, to je jasne, ale na to netreba svedka ani notara. Urcite by to neslo s bezdakom z ulice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
10.4.23 05:19

@Michelle_M
formular je od kliniky. Notar neoveruje pravdivost toho co sa v nom pise ale podpisy a absolutne to neriesil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.4.23 07:10
@jumperly píše:
@Russet jasne ze neda, to by bolo absurdne aby sme v niecom zdravotnickom boli pokrokovejsi ako cesi 🙈 zial neda.
Stat bude mat slobodnych mamiciek dost aj bez tejto moznosti, ludi ktori vobec vedia o tom ze sa da adoptovat embryo je malo… A vlastne myslim ze to je kazdej zeny osobne rozhodnutie ked do toho ide a statu by to malo byt jedno.

Tak až si to embryo sežene a zavede, když chce. Ale dítě by se mělo rodit do skupiny dvou lidí. Ideálně matce a otci. Ne samotné ženě. Příroda to vymyslela celkem dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
10.4.23 08:57
@Russet píše:
Tak až si to embryo sežene a zavede, když chce. Ale dítě by se mělo rodit do skupiny dvou lidí. Ideálně matce a otci. Ne samotné ženě. Příroda to vymyslela celkem dobře.

Příroda to vymyslela pěkně blbě. Ženská co touží po dítěti a tikaj ji hodiny je kolikrát nucena spojit svůj život s nějakým volem. A zatímco chlap se může po 40 klidně sebrat a založit (novou) rodinu, tak ženská má smůlu.
Z druhé strany, že žena pocne není žádná záruka, že se na ně otec nevyprdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.4.23 09:04
@Marketisss píše:
Opet špatně. Osobně znám případ, kdy pres kliniku počala s přítelem a do rodného listu ho neuvedla - neni tam dodnes. Osobně znám pripad, kdy počala s manželem, rozvedla se, manžela byl v listu (dle zakona byt musi do 9 mesicu od rozvodu, i kdyz otcem neni), pak jej vymazala a nedopsala nikoho.
Myslela jsem, že je to diskuse o věcech, které víme, ne spekulace. Já jsem si všechno zjistila na klinice, z meho okoli (kdyz se lidem otevrete, ze zkousite IVF, s cim se setkavate/potykate… sama jsem byla velmi prekvapen, kolik lidi v okoli to resi take)… a vím, do čeho jdu a ze dítě bude jako v bavlnce… a jestli nemám pattnera teď určitě ho potkám a budeme rodina.

Výmaz otce z listu na přání matky není možný. Aby byl otec vymazán z rodného listu, muselo by dojít k popření otcovství od otce nebo k adopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
10.4.23 09:06
@Russet píše:
Tak až si to embryo sežene a zavede, když chce. Ale dítě by se mělo rodit do skupiny dvou lidí. Ideálně matce a otci. Ne samotné ženě. Příroda to vymyslela celkem dobře.

Ale prosím tě, kolik dětí se narodí do tzv. úplné rodiny a během krátké doby je z toho neúplná rodina, otce už nikdy nevidí, ten třeba jen platí alimenty. Nebo děti rovnou končí v dětském domově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.4.23 10:22
@ZuzaM píše:
Ale prosím tě, kolik dětí se narodí do tzv. úplné rodiny a během krátké doby je z toho neúplná rodina, otce už nikdy nevidí, ten třeba jen platí alimenty. Nebo děti rovnou končí v dětském domově?

Kolik dětí dnes končí v děcáku? Jdou spíš dočasnym pěstounům a pak do rodiny. Kdyby to byl takový přežitek, tak by se to zrušilo a všechny by se nacpali jen slobodným mamičkám. Já jsem s jedním chlapem 20 let. Uteklo to jako voda. Mé kamarádky a známé vesměs rozvedené nejsou. Letité vztahy. Žádné alimenty a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí