Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, a prosím o radu.
První měsíc si teď měřím bazální teplotu, a z grafu, co mi FF vyplivla, si nejsem jistá, jestli ovu proběhla nebo ne… poslední dny mi totiž teplota začala znovu klesat. Co myslíte?
@Whitedog píše:
Myslím, že ovulace proběhla a chystala bych vložky…
Presne tak…
@Caveta asi 16. Den ale vypada to ze mas malo progesteronu, na konci cyklu ti klesla na nekolik dni teplota. Zkus ovulacni testy pristi cyklus.
@eva1985aa Děkuji. Můžu nějak přirozenou cestou progesteron zvýšit? Podle dr. u mě všechno vypadá dobře, krevní testy tedy zatím nedělala, nebyl k tomu prý důvod, cyklus mám v podstatě na den pravidelný, a bez potíží… tak mě tato informace trochu vyděsila… ![]()
@Caveta kolikaty den cyklu jsi teda menstruaci dostala? Jen abych te uklidnila s tim progesteronem… samozrejme nevyvracim, ze ho malo mit muzes. Nicmene ti reknu muj osobni priklad. Mne taky teplota klesala vzdy pred menstruaci takovy 3-4 dny. Takze uz 3 dny pred zacatkem MS jsem vedela, kdy presne to dostanu. A kdyz jsme se zacli snazit o mimco, tak jsem otehotnela hned 1.cyklus. Takze ta klesajici teplota nemusi znamenat, ze je malo progesteronu, ale proste ze se MS blizi. A ted s druhym miminkem, ktery se nedari - teplotu mam furt vysoko, nebo se dokonce zveda, kazdopadne mi pred MS neklesa a i tak MS dostanu. Pritom progesteron z hormonalniho profilu nic moc… Takze tak
jo a podporit ten progesteron muzes. Taky jsem ten doplnek stravy brala. Hergot holky jak se to jmenuje?
az si vzpomenu, napisu ti to sem
nicmene me to nepomohlo
jooo uz vim… Drmek ![]()
@Caridina Moc děkuji
MS jsem dostala hned teď 1.4, takže cca 5 dní po tom poklesu teploty… tedy 31 DC. každopádně moc děkuju za podporu i za tip. zkusím se teda zaměřit příští týden na ten pokles znovu… a zkusím ten drmek
A přeju, ať se s druhým miminkem zadaří co nejdřív ![]()
@Caveta píše:
@Caridina Moc děkujiMS jsem dostala hned teď 1.4, takže cca 5 dní po tom poklesu teploty… tedy 31 DC. každopádně moc děkuju za podporu i za tip. zkusím se teda zaměřit příští týden na ten pokles znovu… a zkusím ten drmek
A přeju, ať se s druhým miminkem zadaří co nejdřív
Dekuji
ja uz v to ani nedoufam. Chodime do CARu. Zatim nic moc posun. Ja se ale z toho nehroutim. Jednoho prcka mame, takze ja jsem vdecna
udelam pro to maximum, bylo by to krasny, ale myslim, ze nam to neklapne. Kdyz neco fakt chci, mam vzdy smulu… urcite sem dej i pristi cyklus graf, at vidime, jak to bude vypadat dal ![]()
@Caridina No, stejně na vás budu myslet, aby vám to vyšlo
Taky jsem měla pocit, že vždycky když jsem něco moc chtěla, tak to neklaplo, a většinou jsem pak viděla, že to, co jsem si přála, se stalo někomu jinému…
Ale pak jsem začala znovu věřit na zázraky
Taky moc děkuju za podporu… příští graf určitě hodím, jsem v tomto nováček, takže budu ráda za každou radu a tip ![]()
@Caveta píše:
@Caridina No, stejně na vás budu myslet, aby vám to vyšloTaky jsem měla pocit, že vždycky když jsem něco moc chtěla, tak to neklaplo, a většinou jsem pak viděla, že to, co jsem si přála, se stalo někomu jinému…
Ale pak jsem začala znovu věřit na zázraky
Taky moc děkuju za podporu… příští graf určitě hodím, jsem v tomto nováček, takže budu ráda za každou radu a tip
Ja jsem takovej „blboun“, ze vsem kolem me, mozna i cizim, to preju vic nez nam, kdyz jeste prcka nemaji
proste radsi oni, at maji alespon 1 dite. Ja to ale tusila vzdycky, ze s tim budu mit problem. Proto 1.prcek byl fakt prekvapko, ze vysel hned a naprosto bez komplikaci. Az teda na porod, ale nastesti vse ok. Pak mi doktor pri kontrole po sestinedeli rikal: „hele, neblbnete, jsi po cisari, jak prijdes za 3 mesice, ze jsi tehotna, doporucim ti potrat…“ a ja si rikala: „tak urcite, druhy nam natuty nepujde.“ No a je to tu… ![]()
@Caridina Tak to mě mrzí
Ale hlavně, že máte aspoň jedno a zdravé
Já teda doufám, že se nám aspoň jedno zadaří taky…
Znám v okolí zase případ, kdy to první nešlo, a podařilo se až po návštěvách CAR, a druhé a třetí najednou přišly samy…Někdy je ta příroda holt nevyzpytatelná…
Ale je od tebe moc hezké, že jsi taková přející, takže věřím, že se vám to určitě vrátí. ![]()
@Caveta píše:
@Caridina Tak to mě mrzíAle hlavně, že máte aspoň jedno a zdravé
Já teda doufám, že se nám aspoň jedno zadaří taky…
Znám v okolí zase případ, kdy to první nešlo, a podařilo se až po návštěvách CAR, a druhé a třetí najednou přišly samy…Někdy je ta příroda holt nevyzpytatelná…
Ale je od tebe moc hezké, že jsi taková přející, takže věřím, že se vám to určitě vrátí.
Nedavno jedna kamoska porodila asi v 27tt holcicku 700g. Nastesti bojuje a vypada to dobre. Druha musela na cisare ve 31tt. Tam nastesti neklaplo jen kojeni. Na druhou stranu si rikam, jak to maj ty holky ted tezky, ze ja jedine co ted resim, je vypoved v praci, protoze nemam dite ve skolce a co teda budu delat. Nula nula prd starosti. Preju kazdymu, at klapne aspon 1 zdravy mimco a docela me to i tady na emiminu zamrzi, kdyz ctu, jak se snazej a nic ![]()
@Caridina Jejda, tak to je taky smutné, když jsou takové problémy
Tak hlavně že ta maličká je bojovnice…
Ať se oběma těm malým, i jejich rodičům, daří
A souhlasím, taky mě hodně mrzí, jak kolikrát čtu, jak jsou holky nešťastné z každé další ms, a daly by cokoli za jedno malé zdravé miminko… připadá mi nefér, že ti, co by chtěli, kolikrát nemůžou, ať se snaží jak se snaží, a ti, co nechtějí, tak se jim to „povede“ na první dobrou… ![]()
Prosím vás holky o radu, co se týče grafu, měřím první měsíc a nejsem z toho moc chytrá, pozitivní ovulační test jsem 13dc, ale po ovulaci sem měla poklesy. Prosím o vaše názory. Dekuji