Chlap na koupi embrya

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10860
30.3.23 17:17
@Marketisss píše:
Jak jsem uz psala, nez jsem se rozhodla tady napsat, tak jsem si vse potrebne zjistila nejen z me strany, avsak take ze strany chlapa, ktery by mi pomohl… opet co pisete neni pravda (podpořeno pravniky)… Kdyz nebude v rodném liště + nebude biologicky otec, otec nebude a nebude nic platit. Psala jsem priklad, ze i kdyz byli biologicti otcove, ani tak v rodnem liste nebyli, z rozhodnuti matky… vy srovnavate s muzem, ktery biologicky neni a zase jine pravni predpisy uvadeji, ze tam nemuze uvest kohokoli (porodnice nema info, jak zena pocala a i kdyby, klinika ji o techto skutecnostech nesmi! informovat)…
Vim, že takoví muži jsou, kteří chtějí pomoci a nic se jim za posledních x let nestalo, alimenty neplatí, s ženou které pomohli ani dítětem se nestýkají… takže ANO, moc ráda bych našla takového blázna 🙂.

Do toho pujde jen hlupak. Nema zadnou jistotu, ze po nem nebudes chtit alimenty. Ted muzes slibovat vsechno mozne a za rok ho das k k soudu o vyzivne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
30.3.23 19:39
@Marketisss píše:
Opet špatně. Osobně znám případ, kdy pres kliniku počala s přítelem a do rodného listu ho neuvedla - neni tam dodnes. Osobně znám pripad, kdy počala s manželem, rozvedla se, manžela byl v listu (dle zakona byt musi do 9 mesicu od rozvodu, i kdyz otcem neni), pak jej vymazala a nedopsala nikoho.
Myslela jsem, že je to diskuse o věcech, které víme, ne spekulace. Já jsem si všechno zjistila na klinice, z meho okoli (kdyz se lidem otevrete, ze zkousite IVF, s cim se setkavate/potykate… sama jsem byla velmi prekvapen, kolik lidi v okoli to resi take)… a vím, do čeho jdu a ze dítě bude jako v bavlnce… a jestli nemám pattnera teď určitě ho potkám a budeme rodina.

Tak ale já netvrdím, že musí být ten muž nutně zapsán v RL, ale pokud bude chtít řešit jeden z nich otcovství, tak je prokazatelně otec ten, který podstoupil IVF (to by pak CAR samo zpochybnilo svou spolehlivost, pokud by připustilo, že otec může být někdo jiný).
A není to spekulace ani to že “znám případ” 😏 IVF mám za sebou a navíc je to můj profesní obor.
A prosím jak že se kupuje embryo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4556
31.3.23 00:12
@Marketisss píše:
Opet špatně. Osobně znám případ, kdy pres kliniku počala s přítelem a do rodného listu ho neuvedla - neni tam dodnes. Osobně znám pripad, kdy počala s manželem, rozvedla se, manžela byl v listu (dle zakona byt musi do 9 mesicu od rozvodu, i kdyz otcem neni), pak jej vymazala a nedopsala nikoho.
Myslela jsem, že je to diskuse o věcech, které víme, ne spekulace. Já jsem si všechno zjistila na klinice, z meho okoli (kdyz se lidem otevrete, ze zkousite IVF, s cim se setkavate/potykate… sama jsem byla velmi prekvapen, kolik lidi v okoli to resi take)… a vím, do čeho jdu a ze dítě bude jako v bavlnce… a jestli nemám pattnera teď určitě ho potkám a budeme rodina.

Začínám čichat trolla :lol:

Hele z RL nemůžeš jen tak někoho vymazat, když už tam je. K tomu musí souhlasit oba dva, ne že se matka rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
31.3.23 07:10

@la tilia asi máš pravdu a zase se někdo baví 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
2.4.23 08:32

Kamaradka a kamarad podepisovali souhlas s ivf a tam bylo ze bude jako otec v rodnem liste, proboha! Takhle to fakt nejde. To nemas gay kamarada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.23 08:40
@eva1985aa píše:
Kamaradka a kamarad podepisovali souhlas s ivf a tam bylo ze bude jako otec v rodnem liste, proboha! Takhle to fakt nejde. To nemas gay kamarada?

My jsme rozhodně nic takového nepodepisovali. Děti máme z IVF dvě. Prosím anonym, nikdo to neví.

• Citovat
  • Upravit
6116
2.4.23 08:45
@eva1985aa píše:

Pleteš se. To vytučněné totiž není jakkoliv vymahatelné a neplyne z toho povinnost otce do RL zapsat. Určení otcovství při žádosti o IVF vytváří tzv. domněnku otcovství a slouží pro krytí kliniky v případě, že se k oplodnění použije sperma dárce - aby se nemohl vyvléct z otcovství nebiologický otec, který souhlasil s použitím spermatu dárce pro oplodnění partnerství, a naopak, aby ho třeba při rozchodu pak partnerka nemohla chtít s dítětem obejít s tím, že není jeho otec. Ale pokud se oba dva žadatelé o IVF rozhodnou, že otec uvedený v RL nebude (úplně typicky, když lesbickému páru formálně podepíše papíry kamarád), tak do toho klinika nemůže a ani nemá právo (a vlastně ani potřebu) jakkoliv zasáhnout. Uvedení otcovství do RL je věcí těch rodičů úplně nezávisle na tom, co kdy kde podepsali na klinice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.23 18:11

Nevím, co podepisovali… já už takto chlapa našla a nic takového jsme na klinice nepodepisovali. Chlap uz teď má svou rodinu, tak jsem shanela nekoho jineho…

Jak uz jsem psala, před zalozenim diskuse (uvedeni inzerátu), jsem vše probrala s klinikou, pravniky a sehnala jsem si i informace z praxe.

Zdejší rady, informace atp jsem nezadala a nebyly pro me nijak důležité.

Uz nehledám. Našla jsem. V PA jsme vše podepsali… teď už mi jen přát, aby vše dopadlo dobře 🫠.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
4.4.23 08:50

Možná bych zkusila kliniku někde v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
4.4.23 08:51
@la tilia píše:
Hele já chápu, že touha je silná a obzvláště když už jste se snažili přes ivf… A chlap teda de.bil… Ale akorát bys vytrestala to dítě, kdyby přišlo na svět takovýmhle stylem…

Tak chlamydipa bych tak smahem neodsuzovala. Tohle snažení už dokázalo rozbít nejeden vztah. Stejnetak chápu když se někdo rozjede s partnerem kvůli neplodnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
9.4.23 19:53

@Marketisss nie je to moja situacia ale podla mna by to slo. Mame darcovske embryo a realne tam so mnou manzel ani raz fyzicky nebol (nedalo sa mu). Centru stacil od notara overeny dokument ze mame spolu fyzicky intimny vztah. Ten vyzadovali od kazdeho paru, nezavisle na tom ci su manzelia alebo nie. Inak v zahranici to ide - napriklad kliniky v Spanielsku (Institut Marques) to umoznuju aj slobodnym mamickam. Nerozumiem preco u nas nie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15821
9.4.23 20:03
@la tilia píše:
Hele já chápu, že touha je silná a obzvláště když už jste se snažili přes ivf… A chlap teda de.bil… Ale akorát bys vytrestala to dítě, kdyby přišlo na svět takovýmhle stylem…

No ona žena také nebude žádný výkvět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
9.4.23 21:40
@jumperly píše:
@Marketisss nie je to moja situacia ale podla mna by to slo. Mame darcovske embryo a realne tam so mnou manzel ani raz fyzicky nebol (nedalo sa mu). Centru stacil od notara overeny dokument ze mame spolu fyzicky intimny vztah. Ten vyzadovali od kazdeho paru, nezavisle na tom ci su manzelia alebo nie. Inak v zahranici to ide - napriklad kliniky v Spanielsku (Institut Marques) to umoznuju aj slobodnym mamickam. Nerozumiem preco u nas nie…
Že máte fyzicky intimní vztah jo :lol:
Tak to pěkně kecas, toje každýmu fuk.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
9.4.23 21:46

Bezdomac na hlavaku ti to za litr podepise :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
9.4.23 21:49
@Agusaguss píše:
Bezdomac na hlavaku ti to za litr podepise :)

Už to úplně vidim. Hlavně aby měl občanku 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital