Chlap na koupi embrya

29.3.23 22:51

Chlap na koupi embrya

Dobrý den, partner mě po neúspěšném IVF opustil. Hrozne moc touzim po diteti! Další možnost je koupit si embryo, ale k tomu potřebuji pisemny souhlas partnera. Proto se snažím najít může, který „si na něho zahraje“, poskytne potřebné informace a podepíše potřebný dokument.
Nehledám dárce spermií.
Pokud byste mi chtěli pomoci, budu moc ráda a předem děkuji.
Jsem z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4556
29.3.23 22:55

Hele já chápu, že touha je silná a obzvláště když už jste se snažili přes ivf… A chlap teda de.bil… Ale akorát bys vytrestala to dítě, kdyby přišlo na svět takovýmhle stylem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
29.3.23 22:57

Omylem

• Citovat
  • Upravit
14602
29.3.23 23:04

A nebyl by pak automaticky i v RL dítěte? Vím, že tam probíhaly nějaké změny v zákoně před pár lety, tak nevím, jak je to aktuálně platné a zda je teď nutné i prohlášení na matrice, nebo stačí to podepsání papírů v CAR k určení otcovství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.3.23 23:20

Ja opravdu osklive, co se ti stalo a je mi to lito…,ale jak koupit embryo? To nejde..kdyz pujdes s novym chlapem do CAR, tak nejdriv budete muset vse absolvovat znovu..darovane embryo se dava, az kdyz neni jina moznost..jako to neni tak, ze tam prijdes „s kymkoli“ a chcem hotove embryo, dekujem nashledanou…a jeatli vylozene chces, aby se nekdo vydaval za tveho expartnera, tak to uz vubec ne..vzdyt se tam kontroluji OP atd..do toho nikdo soudny nemuz jit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
29.3.23 23:22
@Michelle_M píše:
A nebyl by pak automaticky i v RL dítěte? Vím, že tam probíhaly nějaké změny v zákoně před pár lety, tak nevím, jak je to aktuálně platné a zda je teď nutné i prohlášení na matrice, nebo stačí to podepsání papírů v CAR k určení otcovství.

Nebyl..tohle v CAR neresi.., ale kontroly jsou pred vsim..neni tam mozne nic pred souhlasssem obou a bud s kontrolou OP nebo notarsky overenym podpisem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
29.3.23 23:34

CAR samozřejmě neřeší RL, nicméně ze zákona je otcem ten, kdo dává souhlas s umělým oplodněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.23 12:08

Děkuji všem za zprávy, ale mýlíte se. Nejdříve šok z opusteni, pak řešení s klinikou a okolim… ano, zapise se jako muj novy partner, ale embryo si muzu koupit hned. Ten, kdo dava souhlas s IVF/darcivstvim spermii atp, neni automaticky otec - to az ten, kdo se napise do rodneho listu.
Měla jsem partnera a takovou situaci jsem, na rozdíl od meho blizkeho okoli, nemusela doted řešit. Informace mam z prvni ruky (osobni zkušenost meho okoli, klinika, zenska doktorka pracujici i na klinikach). Muzwte mit jiny nazor nez ja, ale myslim si, ze deficit pro dítě takto narozené, to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14602
30.3.23 12:20
@Sabinka píše:
CAR samozřejmě neřeší RL, nicméně ze zákona je otcem ten, kdo dává souhlas s umělým oplodněním.

Takže teoreticky ona může vzít ty papíry z CAR a jít ho na matriku zapsat do RL bez jeho součinnosti, případně se toho domáhat soudně? To by pak ten chlap byl docela blbej, kdyby do toho šel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.23 14:28

Opet špatně. Osobně znám případ, kdy pres kliniku počala s přítelem a do rodného listu ho neuvedla - neni tam dodnes. Osobně znám pripad, kdy počala s manželem, rozvedla se, manžela byl v listu (dle zakona byt musi do 9 mesicu od rozvodu, i kdyz otcem neni), pak jej vymazala a nedopsala nikoho.
Myslela jsem, že je to diskuse o věcech, které víme, ne spekulace. Já jsem si všechno zjistila na klinice, z meho okoli (kdyz se lidem otevrete, ze zkousite IVF, s cim se setkavate/potykate… sama jsem byla velmi prekvapen, kolik lidi v okoli to resi take)… a vím, do čeho jdu a ze dítě bude jako v bavlnce… a jestli nemám pattnera teď určitě ho potkám a budeme rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
30.3.23 14:55
@Marketisss píše:
Opet špatně. Osobně znám případ, kdy pres kliniku počala s přítelem a do rodného listu ho neuvedla - neni tam dodnes. Osobně znám pripad, kdy počala s manželem, rozvedla se, manžela byl v listu (dle zakona byt musi do 9 mesicu od rozvodu, i kdyz otcem neni), pak jej vymazala a nedopsala nikoho.
Myslela jsem, že je to diskuse o věcech, které víme, ne spekulace. Já jsem si všechno zjistila na klinice, z meho okoli (kdyz se lidem otevrete, ze zkousite IVF, s cim se setkavate/potykate… sama jsem byla velmi prekvapen, kolik lidi v okoli to resi take)… a vím, do čeho jdu a ze dítě bude jako v bavlnce… a jestli nemám pattnera teď určitě ho potkám a budeme rodina.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
30.3.23 14:58
@pan Blahoš píše:
Teď si trochu protiřečíte. Píšete, že se nemůže stát, aby takovýto! otec! byl v rodném listě a dokládáte to zkušeností jiných lidí, kde však uvádíte, že zapsat/nezapsat rozhodovala matka. Takže hodně štěstí při lovu blázna co bude 20 let platit alimenty a ani si nevrzne. To už je úplně nový level simpovství.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24630
30.3.23 16:28

Sorry, ale do toho by šel jen blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.23 16:29

Jak jsem uz psala, nez jsem se rozhodla tady napsat, tak jsem si vse potrebne zjistila nejen z me strany, avsak take ze strany chlapa, ktery by mi pomohl… opet co pisete neni pravda (podpořeno pravniky)… Kdyz nebude v rodném liště + nebude biologicky otec, otec nebude a nebude nic platit. Psala jsem priklad, ze i kdyz byli biologicti otcove, ani tak v rodnem liste nebyli, z rozhodnuti matky… vy srovnavate s muzem, ktery biologicky neni a zase jine pravni predpisy uvadeji, ze tam nemuze uvest kohokoli (porodnice nema info, jak zena pocala a i kdyby, klinika ji o techto skutecnostech nesmi! informovat)…
Vim, že takoví muži jsou, kteří chtějí pomoci a nic se jim za posledních x let nestalo, alimenty neplatí, s ženou které pomohli ani dítětem se nestýkají… takže ANO, moc ráda bych našla takového blázna 🙂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24630
30.3.23 17:09
@Marketisss píše:
Jak jsem uz psala, nez jsem se rozhodla tady napsat, tak jsem si vse potrebne zjistila nejen z me strany, avsak take ze strany chlapa, ktery by mi pomohl… opet co pisete neni pravda (podpořeno pravniky)… Kdyz nebude v rodném liště + nebude biologicky otec, otec nebude a nebude nic platit. Psala jsem priklad, ze i kdyz byli biologicti otcove, ani tak v rodnem liste nebyli, z rozhodnuti matky… vy srovnavate s muzem, ktery biologicky neni a zase jine pravni predpisy uvadeji, ze tam nemuze uvest kohokoli (porodnice nema info, jak zena pocala a i kdyby, klinika ji o techto skutecnostech nesmi! informovat)…
Vim, že takoví muži jsou, kteří chtějí pomoci a nic se jim za posledních x let nestalo, alimenty neplatí, s ženou které pomohli ani dítětem se nestýkají… takže ANO, moc ráda bych našla takového blázna 🙂.

Jo, ale jak on bude mít záruku, že vy ho jednou, klidně po letech, kdy třeba budete v ekonomických nesnázích a budete potřebovat každou korunu, nedáte k soudu o určení otcovství a nebudete ho chtít do RL zapsat, aby musel platit alimenty (což jde až tři roky zpětně)? Něco jiného je anonymní dárce, o kterém nic nevíte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí