Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem v 8. měsící a jméno taky nemáme. Na rozdíl od tebe je mi to teda asi celkem fuk
Tak nějak by mi asi ani nevadila varianta malýho pojmenovat až po narození.
Tak treba nema den, naladu.. Pockej az bude atmosfera prijemnejsi, vyber 3 jmena a normalne mu to nahod, az bude mit lepsi naladu ![]()
U nás je to stejný, to nic nemění na tom, že se těší… zkus vybrat co se ti líbí a to mu předlož k výběru, nemá cenu kvuli tomu dělat dusno. Je to chlap.
No chováte se jako by vám bylo 10. Boha jeho, tak ať si ten kalendář vezme? V čem je problém? Vadí ti, že nenese všechna jména v hlavě? Já sama listovala kalendářem snad stokrát, než jsem vybrala nějaké jméno, které se mi líbí..
Přeji vám, aby vás i do budoucna trápily jen takovéto problémy ![]()
Dej mu návrhy, co se líbí tobě, třeba tři jména a ať vybere, které se mu líbí nejvíc ![]()
Holka zlatá, to vidím na zbouřené těhotenské hormony a srážku s realitou mužského uvažování ![]()
Znám, znám, nesměju se tobě, směju se s tebou
Chlap se prostě chová jako normální chlap a ty máš nějaká očekávání, která se nestřetávají s realitou. Navrhuju, aby ses na to vyspala, nechala to pár dní uležet a pak v nějaké příjemné chvíli, kdy bude chlap najezenej a myšlenkově volnej (tj, ne uprostřed fotbalovýho utkání nebo napínavýho souboje ve WoW) mu předestřela na papíře 10 jmen, která ti připadají přijatelná. Buď z nich vyberete, nebo ať chlap taky sestaví svůj papír. klidně si domluvte termín, do kdy. Pak si k tomu sednete a uvidíte. Hlavně v klidu, máte čas a o nic nejde, i když se ti samozřejmě teď zdá, že je to téma, na kterém stojí svět…
No je to divny, ale chlapi jsou všeobecně divný stvoření
Vyber pár jmen které se ti líbí a zkus to s ním znova probrat, třeba se vyjádří ![]()
Hele, to by bylo pro mě a věřím, že i pro spoustu dalších žen požehnání!
Já měla vybraná jména snad už od patnácti let, ale bohužel mi u manžela neprošla. ![]()
Tak si vyber a neříkej mu to, jen se s ním tedy dohodni, jestli to nechává na tobě. Horší varianta je, že ty vybereš a on ti je vetuje… Jinak tenhle mužský přístup je klasický…
Příspěvek upraven 07.02.16 v 20:11
Vyber, co se ti líbí. Několik variant, dej mu to zkouknout, něco se mu bude líbit, něco ne…uděláte užší výběr a něco určitě vyberete. Jako chlapy to asi moc nebere. U prvního jsem jméno taky navrhla víceméně já…úplně první návrh byl zamítnut, pak jsem něco pleskla a jemu se to hrozně líbilo. U druhého už jsme měli problém oba, zdálo se nám, že pro kluky moc hezkých, ne moc provařených jmen není…taky jsme to vymysleli tak nějak po náhodě a na poslední chvíli. Třetí kluk už by snad zůstal bezejmenný
. Jako věřím, že tě to mrzí, ale fakt to není až tak neobvyklé si myslím… ![]()
Třeba jen neměl náladu..zkus to nadhodit za pár dní ještě jednou, a pokud ani tehdy nebude chtít, tak vyber sama ![]()
Tak vám to, holky, fakt přijde normální??
Že mi víc ne dvakrát dospělej
chlap řekne, že „o tom nikdy nepřemejšlel“…?? Hm - tak to se nad tím musím zamyslet.
Já si ale myslím, že by chlap k tomu měl něco íct - vždyt´ to jméno bude vyslovovat pořád dokola, celej život. Vyberu Marii a může to bejt jeho první láska, co mu zlomila srdce nebo holka co ho v první třídě šikanovala ve škole (například!!)… Jako - přece není jen „dodavatel biologického materiálu“, tak by se nad tím ZAMYSLET MOHL, když si to dítě už vědomě dělal, ne?
Navíc, po narození to nepůjde - musíme na matriku kvůli prohlášení o otcovství /či jak se tomu nadává) - nejsme sezdaní… a tam se do toho formuláře, myslím, udává i křestní jméno… nebo ne? ![]()
Ale třeba máte pravdu a vidím to špatně… Mně teda na chvíli zatrnulo, že je prostě regulérně retardovanej - mně ta jeho reakce přišla ŠÍLENÁ…
Ale jestli říkáte, že to máte podobně ![]()
@Ronja píše:
Holka zlatá, to vidím na zbouřené těhotenské hormony a srážku s realitou mužského uvažováníZnám, znám, nesměju se tobě, směju se s tebou
Chlap se prostě chová jako normální chlap a ty máš nějaká očekávání, která se nestřetávají s realitou. Navrhuju, aby ses na to vyspala, nechala to pár dní uležet a pak v nějaké příjemné chvíli, kdy bude chlap najezenej a myšlenkově volnej (tj, ne uprostřed fotbalovýho utkání nebo napínavýho souboje ve WoW) mu předestřela na papíře 10 jmen, která ti připadají přijatelná. Buď z nich vyberete, nebo ať chlap taky sestaví svůj papír. klidně si domluvte termín, do kdy. Pak si k tomu sednete a uvidíte. Hlavně v klidu, máte čas a o nic nejde, i když se ti samozřejmě teď zdá, že je to téma, na kterém stojí svět…
To je tak hezky napsané
A máš můj obdiv, pojmenovat 5 dětí stejného pohlaví, žádná prča ![]()
Holky jdu si vyslechnout názory druhých. Jsem neštastná
Ze začátku těhotenství jsme se o ba báli - po předchozí zkušenosti (tak se o tom přirozeně nemluvilo). Pak jsme, někde kolem 20. týdne se o tom trochu pobavili, koukli jsme do knížky o jménech, otevřeli tuto diskusi v širší rodině (z mojí strany)… tak nějak jsme se s partnerem tehdy shodli, že se nám líbí stará, typicky česká jména - tím se diskuse uzavřela. Nyní jsem zkusila si s ním na toto téma popovídat (chci už malou nějak nazývat)… A nevěřila jsem vlastním uším. První reakce „Já nevím, musel bych si vzít kalendář a podívat se do něj, jaký jména existují“…
Když jsem mu říkala, že to si snad dělá ze mně srandu - že to je snad krok zpět, že přece už jsme tohle udělali, tak mi velmi naštvaně řekl, že „O tom nikdy nepřemejšlel“ (jako o jménech!)
…tuto větu následně zopakoval… A pak řekl (opět dosti naštvaně), že „na to nemá fantazii“… Čili - podle mně mě regulérně poslala do pryč, že se se mnou o jménu bavit nehodlá…
Tímto byla naše diskuse uzavřena.
Co s tím jako? Fakt mám to jméno vybrat já?? Je to normální tohle?? Mně to teda normální nepřijde…
Situace je následovná:
Jsem v 7. měsíci těhotenství a nejen, že nemáme vybrané jméno, nemáme ani předvybrané (varianty), ale nejsem ani schopna na toto téma doma rozvést diskusi a dobrat se v ní nějakého konce, domluvy. Můj chlap se prostě o tom bavit nehodlá
A mimochodem - dítě je chtěné (je nám x přes 30 let)!!!