Chlap neumí projevit city

Anonymní
15.3.22 10:24

Chlap neumí projevit city

Zdravím holky, ženy.
Mám na Vás takový dotaz. Jsme s partnerem už spolu nějaký ten měsíc a oznámil mi, že neumí projevovat city. Setkala jste se už některá s touto situací a jak jste se k ní postavily?
Osobně mě to dost zarazilo, jelikož já projevuju city podle mě až moc…

Krásný den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33836
15.3.22 10:30
@Anonymní píše:
Zdravím holky, ženy.
Mám na Vás takový dotaz. Jsme s partnerem už spolu nějaký ten měsíc a oznámil mi, že neumí projevovat city. Setkala jste se už některá s touto situací a jak jste se k ní postavily?
Osobně mě to dost zarazilo, jelikož já projevuju city podle mě až moc…Krásný den.

To sis toho nevšimla, že ti to musel říct? Každý to má jinak, někdo je projevuje moc, někdo vůbec. To ale neznamená, že tě nemá rád přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.3.22 10:43

Trendem vychovy našich rodičů bylo naučit dítě neprojevovat emoce (nebrec, nevztekej se). Dítě se naučí, že projevovat emoce je špatně, přeci musím poslouchat rodiče. V dospělosti to pak u někoho takhle dopadá, že neumí projevit ani ty hezké emoce.
Asi bych mu dala najevo, že když před tebou projeví emoce, že ti to nevadí a vytvořila pro něj v tomto směru bezpečné místo :).
Známe ale přísloví starého psa novým kouskům nenaučís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
15.3.22 10:50

Ano, můj partner mě s tím obeznámil hned na začátku. Ale mě to vůbec nepřijde, necítím se vedle něho nemilovaná, dává mi to totiž najevo víc činy než slovy. Musím přiznat, že je mi to mnohem milejší, než když mi předchozí partner říkal,,miluji tě,, a podobné věci stokrát za den a přitom nebyl schopen jediného malého kompromisu a muselo být neustále po jeho.

Doporučuji knihu 5 jazyků lásky. Tam je to hezky všechno napsáno…

Tady dám jedno malé srovnání…

Bývalý přítel - jsem nemocná, je mi zle a on mě budí v noci kvůli sexu a ještě se cítí dotčený, že já nechci. Ale při tom mi stokrát připomene jak mě moc miluje a nemůže beze mě být.

Můj snoubenec - jsem nemocná, sice mi neřekne jak mě moc miluje, ale on si udělá zajížďku, aby mi koupil ovoce a moji oblíbenou čokoládu ( aniž bych ho požádala), v noci mě nechá vyspat, protože dle jeho slov,,jsem vyčerpaná a musím si pořádně odpočinout''

Bývalý přítel :,,miluju tě, jsi úžasná, krásná, dokonalá ¨Máme doma sestavit nábytek a odnést ze zahrady nějaké kamení a upravit schody…Nepomohl, odešel na koncert. Nábytek jsem postavila sama. Sekat dřevo se mu nechce.

Můj snoubenec - ne neřekne stokrát jak mě miluje, dokonce to neřekne vůbec. Ale plánujeme, co budem dělat o víkendu a on, že by měl přijet k nám na zahradu posekat to dřevo ( to jsme spolu ještě nebydleli), přeci to podle něj nebudu dělat já sama.

Bývalý přítel - strašně tě miluju, nemůžu bez tebe být. Plánujeme výlet…On: Půjdeme tam tam a tam, nezajímajíc, kam bych chtěla já.

Můj snoubenec: - ne neřekne mi, jak moc mě miluje, ale zeptá se : Kam by ses chtěla podívat? Co by Ti udělalo radost?

Bývalý přítel: miluju tě miluju tě…Cože?? Jdeš s kamarádkama? A naštve se. Přitom jsme spolu byli každý den a bydleli.

Můj snoubenec : ne neřekne, jak moc mě miluje, ale donese mi kytičku a pustí mě s kamarádkou na vandr, nevadí mu, že učím němčinu muže ( bývalý by mi řekl, jak strašně moc mě miluje a jak si můžu vůbec dovolit učit cizího chlapa), nechá mě vydechnout, když příjdu vyřízená z práce a nevyžaduje po mě okamžitě sex, když jsem unavená. Nenaštve se, když nechci. Pohladí mě a obejme mě…

Takže ano…city neprojevuje, jak je ženám asi zvyklo, ale pro mě je to takto mnohem opravdovější a milejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.3.22 10:52

@NEITIRI Skvělý chlap!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
15.3.22 10:53
@polojasno píše:
@NEITIRI Skvělý chlap!!

Ano, vím :kytka: Ten nejbáječnější v celém vesmíru :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.3.22 11:03

Tak jedna dobrá věc je, že Ti to řekl a ví to o sobě.
Byla jsem na tom jako Ty s jedním Rakušákem. Já jsem pomalu jako klíště a on studený čumák. Když jsme byli někde s přáteli, my byli jak obchodní partneři a já kamarádům párům záviděla, jak pěkně se k sobě chovají. Po sedmi letech jsem to utla a lituju toho, že jsem to neudělal už dříve.
Ted to mám opět, taky to o sobě ví, ale neumí ukazovat city jen na veřejnosti, v soukromí je to lepší, ale tady aspon vidím snahu. V tom prvním případě by k žádné změně nikdy nedošlo.
Někdo se změnit může, někdo ne.
A to ani v soukromí city neukazuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.22 11:07

@Ivet1977
Když někde jsme nebo jsme doma, tak samozřejmě mě objímá, dává mi pusy, chová se ke mě hezky, to o tom žádná. Ale neslyšela jsem od něj „mám tě rád, miluju tě“ apod.

• Citovat
  • Upravit
596
15.3.22 11:17

@NEITIRI diky za tvuj prispevek. Take si nekdy stezuji ze mi to nerika. Ale kdyz mi pak zakazuje vyluxovat protoze jsem po nemoci, nebo mi rekne at se obliknu, ze je venku zima a nebo kdyz vidim ze ho mrzi ze s nim nejdu koukat na telku. To je asi fakt laska :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
15.3.22 11:24

@Hvezda70
Každý projevuje city jinak a toto je třeba milé. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.3.22 11:32
@Anonymní píše:
@Ivet1977
Když někde jsme nebo jsme doma, tak samozřejmě mě objímá, dává mi pusy, chová se ke mě hezky, to o tom žádná. Ale neslyšela jsem od něj „mám tě rád, miluju tě“ apod.

Tak to spíš ti alibisticky oznámil, že miluju tě neumí říkat. Kdyby neprojevoval emoce, tak se nechová tak jak píšeš. Můj chlap neumí projevovat emoce vůbec, myslím ty hezký, to že je nas.ra.nej poznám. Je ke mě milej, chová se hezky, to jo, ale aby mi dal pusu na odchod, příchod, objal mě, to jsem ho musela naučit. To že mě má rád mi párkrát řekl, „miluju tě“ jsem neslyšela nikdy, ale ani on ode mě. Nemyslím, že je nutný to říkat. Neměl ani rád doteky, pochází z velmi komplikovaný rodiny, u nich se tohle vůbec nepěstovalo, navíc je jedináček, já jsem zvykla se i se sourozenci obejmout, dát si pusu a tak. Já na něj netlačila, ale občas jsem ho otlapkávala, šimrala a sám mi řekl, že je to vlastně hrozně příjemný. Dá se s tím pracovat. Ale nemyslím, že je to tvůj problém.

Edit - jsme spolu čtyři roky, že mě má rád mi řekl asi dvakrát, když jsem měla olbřímí krizi a zvažovala rozchod. No obměkčilo mě to :mrgreen:

Příspěvek upraven 15.03.22 v 11:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.3.22 11:36
@Hvezda70 píše:
@NEITIRI diky za tvuj prispevek. Take si nekdy stezuji ze mi to nerika. Ale kdyz mi pak zakazuje vyluxovat protoze jsem po nemoci, nebo mi rekne at se obliknu, ze je venku zima a nebo kdyz vidim ze ho mrzi ze s nim nejdu koukat na telku. To je asi fakt laska :srdce:

Ty jo a já bych tohle třeba nesnesla. Je to jak z červený knihovny a hezky se to čte, to jo, ale už jen to „pustí mě s holkama na vandr“ - já se neptám nikoho, jestli mě pustí, prostě jdu. A ani bych to tak neformulovala. Tohle co píšeš by mi vadilo hlavně proto, že by se ke mě choval spíš jako otec. Aby mě někdo komandoval, byť ve jménu lásky, že se mám oblíknout, protože je venku zima - nejsem tupá, vím jak se oblíkat, že bych neměla vysávat když jsem po nemoci taky sama vím a kdybych se na to necítila, rozhodně mi to nemusí nikdo zakazovat, protože by mě to ani nenapadlo. Nevim no, na mě je to moc, ale já jsem nikdy nebyla žádná princezna, jsem spíš studenej čumák a můj chlap říká, že jsem poloviční kluk :mrgreen: a ono na tom něco fakt je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
15.3.22 11:47
@Azeretereza píše:
Ty jo a já bych tohle třeba nesnesla. Je to jak z červený knihovny a hezky se to čte, to jo, ale už jen to „pustí mě s holkama na vandr“ - já se neptám nikoho, jestli mě pustí, prostě jdu. A ani bych to tak neformulovala. Tohle co píšeš by mi vadilo hlavně proto, že by se ke mě choval spíš jako otec. Aby mě někdo komandoval, byť ve jménu lásky, že se mám oblíknout, protože je venku zima - nejsem tupá, vím jak se oblíkat, že bych neměla vysávat když jsem po nemoci taky sama vím a kdybych se na to necítila, rozhodně mi to nemusí nikdo zakazovat, protože by mě to ani nenapadlo. Nevim no, na mě je to moc, ale já jsem nikdy nebyla žádná princezna, jsem spíš studenej čumák a můj chlap říká, že jsem poloviční kluk :mrgreen: a ono na tom něco fakt je.

Tak to,,pustí mě s holkama na vandr'' jsem blbě formulovala. Neberte to tak doslova. Já se ho samozřejmě neptám, jestli mě,,pustí,, na vandr. Jenom mu řeknu, že jsme si domluvily s holkama vandr (samozřejmě, když vím, že není třeba nic jiného udělat, nebo když vím, že není nic jiného v plánu) a on mi na to prostě řekne,,ať si to užiju, že je to super'' Bývalý přítel by brblal, naštval by se a přitom by se mnou na žádný vandr nešel a ještě by mi u toho stihl stokrát říct, jak mě moc miluje. ( to samozřejmě zase chápu já, každý není na to spát venku pod širákem). Myslím, že na červenou knihovnu to snad ještě není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
15.3.22 12:01
@NEITIRI píše:
Tak to,,pustí mě s holkama na vandr'' jsem blbě formulovala. Neberte to tak doslova. Já se ho samozřejmě neptám, jestli mě,,pustí,, na vandr. Jenom mu řeknu, že jsme si domluvily s holkama vandr (samozřejmě, když vím, že není třeba nic jiného udělat, nebo když vím, že není nic jiného v plánu) a on mi na to prostě řekne,,ať si to užiju, že je to super'' Bývalý přítel by brblal, naštval by se a přitom by se mnou na žádný vandr nešel a ještě by mi u toho stihl stokrát říct, jak mě moc miluje. ( to samozřejmě zase chápu já, každý není na to spát venku pod širákem). Myslím, že na červenou knihovnu to snad ještě není :mrgreen:

Jo, taky jsem měla týpka, co mi říkal neustále, jak mě miluje. No byl ženatej, doma ženu a děcko. A když jsem to nezopakovala, hned v tom hledal co se děje a jestli mám ještě někoho dalšího. Jsou to někdy fakt jen slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
15.3.22 12:19
@Azeretereza píše:
Jo, taky jsem měla týpka, co mi říkal neustále, jak mě miluje. No byl ženatej, doma ženu a děcko. A když jsem to nezopakovala, hned v tom hledal co se děje a jestli mám ještě někoho dalšího. Jsou to někdy fakt jen slova.

Nebo ten rozdíl v tom, když tito dva rozdílní muži zareagovali na to, že nemůžu mít vlastní děti…Bývalý přítel řekl, že mě miluje a že to snad nějak přežije, protože pro muže je důležité mít pokračovatele rodu vlastní krve a že není vše ztraceno, že nám pomůže třeba umělé oplodnění, že by cizímu nezvládl dát tolik lásky jako vlastnímu.

Když jsem mému snoubenci sdělila, že nemůžu mít děti a posléze, že nebudeme úspěšní ani při IVF, tak nad tím mávl rukou a řekl, že pro něj není až tak důležité mít potomka vlastního, že prý my ženy to asi řešíme víc :mrgreen: A ještě mě pak utěšoval, když jsem byla smutná, jak mi doktor řekl, že ani to IVF nepůjde. Dokázal vyjmenovat asi sto výhod toho, když nebudu rodit :))) a že by to pro mě stejně bylo náročně a možná i nebezpečné ( i jiné zdravotní komplikace). Zkrátka ten pocit bezpečí a toho, že všechno se dá vyřešit a nezblázníme se z toho, že se na něj mohu spolehnout, opřít se o něj, když je mi fakt zle, je pro mě stokrát důležitější, než když mi stokrát za den předvede nějaké emocionální výlevy.

Jo a když jsem se rozcházela s bývalým přítelem, tak ten zahlásil,, A ty si jako myslíš, že se svými zdravotními problémy si někoho najdeš?¨ A ještě mě chtěl přesvědčit,, že lepší než on neexistuje a jak moc mě miluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí