Chlapecké oblečení pro holčičku?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Chlapecké oblečení pro holčičku?
Ahoj holky, jak se díváte na použití chlapeckého oblečení pro holčičku? Mám spoustu neobnošeného (jako nové) oblečení po synovi a váhám, jestli ho dát malé (bude mít 2 roky).
Na doma, na zahradu, k babičce na vesnici a tak to neřeším (oblíkám chlapecké), bylíme ve měste, a když vidím, jak chodí děti kolem nastrojené, tak váhám. Jasně, že mám i „holčičí“ věci, ale postupně přicházím na to, že nosíme jenom tyhle a věci po malém leží ve skříni a narazím na ně, až když vyřazuji ty, do kterých už naše princezna nevejde.
Jde mi to to, že některé věci, jsou fakt jednou, některé vůbec nošené a přijde mi líto je nechat ve skříni a kupovat nové, když by je malá mohla unosit. Co myslíte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám holku 6 měsíců a skoro pořád jí kupuju oblečení na bazárku co je po klukách
![]()
Já moc nejsem na ty sladké růžové věci, takže asi proto jí raději koupím modré, zelené atd.
Ale až bude starší tak předpokládám že jí budu kupovat šatičky a sukýnky atd.
Já bych to neřešila
- ale já jsem prostě taková - spíše klučičí typ a malá to se mnou bude mít těžké ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já v tom nevidím problém, záleží jen na tobě.
My jsme zdědili holčičí i klučičí věci. Ale i tak jsme si na syna dost věcí pořídili. Teď máme holčičku, teď je jí měsíc, ale myslím, že ji klučičí věci taky neminou
, i když samozřejmě bude mít i holčičí. Nebo to budu kombinovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my budem mít holčičku… a dostala jsem od švagrové ohromnou bednu plnou oblečení a věcí, jenže po klucích. Ale jako… no a? Pár kousků se určitě časem přikoupí, na těch poděděnejch není nikde napsáno „jsem klučičí“, a taky zrovna nejsem na to, oblíkat dítě jako barbínu nebo miniaturní miss. Tak si ponosí a jak začne mít vlastní vkus, můžem se řídit podle něj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my mame starsi holcinu,tak mala to ma po ni,ale davaji mi znamy,napr,mama po brachovi.ma 2 roky,takze kdyz jsme doma nebo na dvorku nebo jedem nekam na nastevu kde nas dobre znaji,tak ji treba strcim i modrou mikcu,ale do mesta bych ji to teda asi nedala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím že je to jedno.Naše malá nosí holčičí i klučičí a nevidím v tom problém.
Samozřejmě není celá v modrém,ale proč nemít modré body skombinované se žlutýma tepláčkama a tak.
Ani se mi nelíbí když je mimi celé navlečené v růžové s krajkama-to není nic pro nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám sice jen syna, tak nemluvím z vlastní zkušenosti, ale neviděla bych v tom problém. Kamarádka má dcerku a obléká jí taky do chlapeckých věcí po jejích bratrancích a sluší jí to. Samozřejmě to střídá i s holčičími věcmi, ale vysloveně na růžovou nebo nějaké šatičky se nepotrpí
Pokud to nevadí tvé dcerce nebo tobě, tak bych okolí neřešila.
Já mám 16m syna a od malička mu kupuji barevné oblečení a ne jen „určenou“ modrou, takže má i červené, žluté, oranžové, zelené mikiny a trička a na léto i barevné kalhoty. Jasně, růžová a fialková tam není a nejsou to žádné holčičí věci,ale nesnáším zařazení pohlaví dle barev ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když můžou ženský chodit v džínách, mikinách s kapucí a teniskách, proč by nemohla malá holčička?? je škoda věcičky nevyužít a pokud ti nebudou říkat „Jééé vy méte krásného chlapečka.“ tak bych to vůbec neřešila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petka.konecna píše:
Mám holku 6 měsíců a skoro pořád jí kupuju oblečení na bazárku co je po klukách![]()
![]()
Já moc nejsem na ty sladké růžové věci, takže asi proto jí raději koupím modré, zelené atd.
Já bych to neřešila- ale já jsem prostě taková - spíše klučičí typ a malá to se mnou bude mít těžké
Kestli bude druhé mimi holčička, tak budeme mít to samé. Já vyrůstala jen v klučičím, protože už ve 3letech jsem dělala mamce scénu, že šaty nééééééééé
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacerval píše:
tak ji treba strcim i modrou mikcu,ale do mesta bych ji to teda asi nedala
Já klidně i do města, a jelikož malá ještě nemá ani náušničky, tak nám hodně lidí říká, jé vy máte krásného chlapečka
- z toho si nic nedělám. Já prostě nerozlišuju modrou a růžovou na holce, klukovi bych růžové věci asi dala jen doma ![]()
- Citovat
- Upravit
petka.konecna píše:kacerval píše:Já klidně i do města, a jelikož malá ještě nemá ani náušničky, tak nám hodně lidí říká, jé vy máte krásného chlapečka
tak ji treba strcim i modrou mikcu,ale do mesta bych ji to teda asi nedala- z toho si nic nedělám. Já prostě nerozlišuju modrou a růžovou na holce, klukovi bych růžové věci asi dala jen doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verca182 píše:
když můžou ženský chodit v džínách, mikinách s kapucí a teniskách, proč by nemohla malá holčička?? je škoda věcičky nevyužít a pokud ti nebudou říkat „Jééé vy méte krásného chlapečka.“ tak bych to vůbec neřešila
Mě by nevadilo asi ani kdyby mi říkali, že mám hezkýho kluka…
Když jsem byla malá já, tak jsem byla jeden čas na ježka (kvůli vším asi), a jela jsem s mámou autobusem, jedem pán mě začal chválit, jak jsem hezkej kluk, a jak se jmenuju, tak jsem mu prej řekla, že jsem Mireček, a bavila jsem se s ním celou cestu. ![]()
BTW následky to na mě nenechalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky píše:petka.konecna píše:Kestli bude druhé mimi holčička, tak budeme mít to samé. Já vyrůstala jen v klučičím, protože už ve 3letech jsem dělala mamce scénu, že šaty nééééééééé
Mám holku 6 měsíců a skoro pořád jí kupuju oblečení na bazárku co je po klukách![]()
![]()
Já bych to neřešila- ale já jsem prostě taková - spíše klučičí typ a malá to se mnou bude mít těžké
![]()
Vidím v tom i výhodu toho, že věci na malé miminko mám opravdu neutrální a spíše klučičí a jestli druhé bude kluk, tak si má co oblíknout ![]()
Před porodem u nás doma nebyl nachystaný jediný růžový kousek oblečení (věděli jsme že čekáme holku), a teď má plnou skříň růžových oblečení co dostala
od babiček, protože ty jsou nešťastné z toho že je furt v modrém
(no jo stará generace
)
- Citovat
- Upravit
Já to teda vůbec neřeším. Od narození Máji mi z kočárku vykukuje hlavička v modrý čepičce s růžovým dudlíkem. Ta modrá čepička jí totiž TOLIK sluší ![]()
Babičky sice sem tam koupijou něco pro radost v růžové, ale mám tolik oblečení po Matýskovi, a tolik hezkých věcí, že počítám, že to prostě Máji budu běžně oblíkat ![]()
Holka v modré je vždycky lepší než chlapeček v růžové. Navíc mě osobně taky většinou potkáš modře oblečenou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, holce když byla malá tak modrá slušela, taky jsem ji klíďo do modra oblékla a když už se mi to zdálo moc, tak jsem hodila nějakej růžovej doplněk, nebo tak něco. Asi bych to neřešila. Si myslím, že u holky v modrým se to snese,ale kluk v růžové s volánkama by byl chudák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit