Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mě bylo řečeno, že to je tím, že mám dost velkou nadváhu a stačilo by zhubnout..
Taky sou ty různý IPL lasery nebo podobné. Pokud sou chloupky dost tmavé, ale jedna metoda funguje prý i na světlejší, ale zkušenost nemám..
Byla jsem - zatím jednou - v lasercentru. Pozvali mě znovu po 3 měsících. Ty nejhorší chloupky narostly znovu. Po jednom sezení malá úspěšnost.
@Anonymní píše:
Mě bylo řečeno, že to je tím, že mám dost velkou nadváhu a stačilo by zhubnout..
Taky sou ty různý IPL lasery nebo podobné. Pokud sou chloupky dost tmavé, ale jedna metoda funguje prý i na světlejší, ale zkušenost nemám..
To je poprvé, co čtu, co slyším o vlivu nadváhy na růst chloupků v obličeji
.
Podařilo se mu zhubnout, chloupky - i po jednom zásahu v lasercentru - rostou stále.
@EMicina může to souviset poruchou tvorby hormonů. Např. v menopauze je tuková tkáň hlavním producentem estrogenů. Prekurzorem estrogenů je testosteron.
Řeším to voskem a pinzetou, laser mi nepomohl (resp. pomohl jen dočasně). Po IPL prý rostou tvrdé chlupy (ale už ne černé, jen průhledné - vidět to ale je) - info od známé. Hormonama je to ovlivněno moc, pokud jsi „jako opička“ (snad tě to neurazí, také s tím bojuji), zašla bych na endokrinologii.
Nejhorší jsou chlupy v nose a chloupky pod nosem. S tímto si připadám jak chlap.
@EMicina můj endokrinolog mi to tak vážně řekl a žádné léky ani nic podobného mi nedal.. řeším to pinzetou nebo se holím když není času nazbyt ![]()
@Anonymní píše:
velký objem tukové tkáně v těle významně zasahuje do hormonálních procesů a to může ovlivňovat i chlupatost.
Ostatně právě třeba syndrom polycistických vaječníků koreluje s obezitou a u toho se dámské kníry objevují.
A nezkoušel jste někdo IPL? uvažuji o Philips Lumea. Chloupky mi rostou z hormonální nerovnováhy, chemické hormony ale brát nechci.
Zhubla jsem 15 kg a výrazné zlepšení v oblasti chloupků není ![]()
Máte někdo zkušenost jak zamezit růstu, nebo jak odtraňit chloupky v obličeji nad horním rtem a bradě, tvářích?