Chloupky v obličeji

Anonymní
2.5.16 15:30

Chloupky v obličeji

Máte někdo zkušenost jak zamezit růstu, nebo jak odtraňit chloupky v obličeji nad horním rtem a bradě, tvářích?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.5.16 15:34

Mě bylo řečeno, že to je tím, že mám dost velkou nadváhu a stačilo by zhubnout..
Taky sou ty různý IPL lasery nebo podobné. Pokud sou chloupky dost tmavé, ale jedna metoda funguje prý i na světlejší, ale zkušenost nemám..

• Citovat
  • Upravit
22491
2.5.16 15:36

Byla jsem - zatím jednou - v lasercentru. Pozvali mě znovu po 3 měsících. Ty nejhorší chloupky narostly znovu. Po jednom sezení malá úspěšnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22491
2.5.16 15:37
@Anonymní píše:
Mě bylo řečeno, že to je tím, že mám dost velkou nadváhu a stačilo by zhubnout..
Taky sou ty různý IPL lasery nebo podobné. Pokud sou chloupky dost tmavé, ale jedna metoda funguje prý i na světlejší, ale zkušenost nemám..

To je poprvé, co čtu, co slyším o vlivu nadváhy na růst chloupků v obličeji :?.
Podařilo se mu zhubnout, chloupky - i po jednom zásahu v lasercentru - rostou stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.5.16 15:45

@EMicina může to souviset poruchou tvorby hormonů. Např. v menopauze je tuková tkáň hlavním producentem estrogenů. Prekurzorem estrogenů je testosteron.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.16 15:57

Řeším to voskem a pinzetou, laser mi nepomohl (resp. pomohl jen dočasně). Po IPL prý rostou tvrdé chlupy (ale už ne černé, jen průhledné - vidět to ale je) - info od známé. Hormonama je to ovlivněno moc, pokud jsi „jako opička“ (snad tě to neurazí, také s tím bojuji), zašla bych na endokrinologii.

• Citovat
  • Upravit
22491
2.5.16 16:01

Nejhorší jsou chlupy v nose a chloupky pod nosem. S tímto si připadám jak chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.16 17:56

@EMicina můj endokrinolog mi to tak vážně řekl a žádné léky ani nic podobného mi nedal.. řeším to pinzetou nebo se holím když není času nazbyt :(

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
2.5.16 20:19
@Anonymní píše:

velký objem tukové tkáně v těle významně zasahuje do hormonálních procesů a to může ovlivňovat i chlupatost.

Ostatně právě třeba syndrom polycistických vaječníků koreluje s obezitou a u toho se dámské kníry objevují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.16 08:15

A nezkoušel jste někdo IPL? uvažuji o Philips Lumea. Chloupky mi rostou z hormonální nerovnováhy, chemické hormony ale brát nechci.
Zhubla jsem 15 kg a výrazné zlepšení v oblasti chloupků není :-(

• Citovat
  • Upravit
92
24.1.25 09:31
@Anonymní píše: Více

Ahoj po pár letech, pomohlo ti něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...