Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já mám zkušenost z jednoho salónu v Karlíně (jméno už si nepamatuju), taky s voucherem.
Objednaná jsem byla 1,5 měsíce předem. přesto jsem čekala 45 minut, než moje kadeřnice dodělá jiné zákaznici PEDIKŮRU (!). pak nás ta nešťastnice obsluhovala 6 najednou a my jsme se pomalu točily podle toho, co bylo potřeba (od zrcadla k umyvadlu atd.)… permanentně si někdo stěžoval, že má na hlavě něco (barvu, masku…) už déle, než byl avízovaný čas, ale kadeřnice vždy odvětila, že je lépe mít to na hlavě delší dobu. že máme být rády
. já jsem tedy byly na nějakém pseudo-keratinu (naprosto bez efektu, což přičítám tomu, že se mohlo jednat o nějaký plagiát, pokud mi tam vůbec daly to správnou věc). ostříhat jsem se nenechala. never more!!!
Jo, já tam přišla (v tom prvním případě) na barvení, a když jsem tam došla, tak tam byly dvě kadeřnice, co nic nedělaly, ta „moje“ mi volala, že přijde o hodinu později, že je někde pryč, a když jsem oznámila, že čekat tak dlouho nemůžu, tak se mě ujala (s velkou nelibostí) jedna z těch, co měla volno. Odbarvovala mě (měla jsem hnědou) a vypadalo to strašně - konečky a kořínky bílé a uprostřed původní hnědá. Dala mi sice 2 odstíny „aby se to vyrovnalo“, ale i tak to vypadalo hrozně.
Já mám dobrou zkušenost s ukrajinskou kadeřníci, ale pravda je, že sem ji nechala volnou ruku. Střih byl perfektní a účes ke mně seděl a slušel. Určitě záleží na osobě a nebylo to na voucher.
@KimL A ty sis nevybírala barvu podle vzorkovníku? Já si teda barvu vyberu podle vzorkovníku a pokud by to dopadlo jinak, tak to snad prostě reklamuju ne? ![]()
@Black Cat Vzorkovním měli, ale bylo tam málo odstínů, chtěla jsem světlejší. Takže jsem ukázala 2 chtěla „něco mezi“. Dál jsem nereklamovala, protože to nevypadalo AŽ TAK hrozně a nechtěla jsem barvit znova. Navíc prachy bych z nich asi stejně nedostala, tak jsem to radši nechala být. Jsem bábovka, ale jestli se to bude v pátek opakovat, tak se asi ozvu ![]()
Myslis, ze to je narodnosti? Ja mam prevazne negativni zkusenosti s vetsinou voucheru, at uz to bylo jidlo nebo cokoliv jineho…jak clovek vytahne voucher, chovaji se kolikrat k nemu jak k otravnemu hmyzu, hlavne at je rychle pryc…cest vyjimkam.
No já jsem na vlasy už opatrná a jen tak bych na sebe nenechala někoho sáhnout
teď mam skvělou kadeřnici a jsem pose. a na nějaký voucher kdo ví kam bych nešla ![]()
@beruska9 Měla jsem dřív voucher do jednoho studia, kde jsem byla velmi spokojená. Když jsem chtěla jít znova (bez voucheru), tak jsem zjistila, že už nejsou
. Jinak bez voucheru je to stejná hrůza. Co mi provedli v jednom nóbl drahém salonu v Brně, za to by se i ty ukrajinky z minula styděly ![]()
Já si koupila voucher a ten zase bylo do nějakého vietnamského salónu. Dost mě to vyděsilo, když jsem tam vlezla
měla jsem nějakou představu, ale chlapík, co mě stříhal velmi špatně mluvil a ještě hůře rozuměl, takže jsem si nakonec nechala přistřihnout konečky a i tak to teda pižlal, jakoby měl nůžky v ruce poprvé
takže za mě už na voucher nikdy více.
Ale dlouhá léta jsme chodily s matkou do centra Prahy, myslím, že to byl tedy ruský salon nez ukrajinky a byly úžasné! Na ty dodnes vzpomínám, byly to kouzelnice
![]()
Se hlavně děsím toho, že řeknu, že chci zastřihnout konečky, a ony mi ostříhají půlku hlavy
.
No, tak jsem tam zašla. Velmi milá kadeřnice… Ruska… a neuměla česky skoro nic (byla v ČR teprve 3 měsíce). Takže jsem jí ukázala fotku, vysvětlila, zdálo se, že pochopila. Moje zadání bylo jednoduché - nechat délku vzadu i na bocích, a jenom sestříhat kolem obličeje. Tak, že zastřihne i konečky.. no.. tak mám vzadu o asi 10 cm míň, vlasy nejen sestříhané vpředu, ale po celé hlavě, a navíc i prostříhané (což je přesně to, co jsem nechtěla). Špatně to nevypadá, ale chtěla jsem svoje delší vlasy, se kterými můžu dělat různé copánky a účesy. Ne tohle, co se dá prakticky nosit jenom rozpuštěné.
Na druhou stranu tohle není jen tím, že je Ruska, protože takhle stříhají snad všechny. Být chlap, tak si vezmu kadeřnici, ta mi bude věřit, že mých 10 cm je 18 ![]()
Pro rejpalky, proč jsem se neozvala - musela jsem mít sundané brýle, takže jsem viděla úplný prd ![]()
Ahoj, no já měla problém i s kadeřnicí češkou. Prostě stříhala jak JÍ se to líbilo.
Nemá smysl chodit k někomu kdo má ego až na půdu. Od tý doby se stříhám, popřípadě barvím sama. Neudělám si sice melír, popřípadě jiný šílenosti, ale vlasy mám dlouhé a konečky si ostříhám taky jak chci.
Jinak bych radši dala na doporučení známých, nebo opravdu prolezla internet křížem krážem a pohledala recenze. ![]()
@Walburga Přesně. Za prvé mi stříhala vlasy na mokro, takže tam prd člověk vidí, navíc mě ještě tak načesala divně všechno dozadu, že jsem nevěděla, odkud přesně ty vlasy bere. Řekla mi, že mám „velmi husté vlasy“, ale vědět, že to myslela stylem „takže je musíme pořádně prostříhat“, tak ji zastavím hned. Bohužel, ve chvíli, kdy už jsem viděla, že opravdu nebere jen 1 cm a není to z vlasů vpředu, tak už fikla. Nejlepší byla jedna kadeřnice, u které jsem kdysi byla, která mě strašně přesvědčovala, že musela ustřihnout tolik, protože mě to přece omladí a měla jsem roztřepený konečky a kdesi cosi. Tohle mě ale nezajímá, 1 cm je 1 cm, i kdybych měla vlasy zničený komplet…
A taky snad neexistuje kadeřnice, která nefouká stylem „helma 50leté ženské z dob komunismu“ ![]()
@KimL píše:
Se hlavně děsím toho, že řeknu, že chci zastřihnout konečky, a ony mi ostříhají půlku hlavy.
nebo Ti udělají účes ve stylu radního Teplic Dominika Feriho ![]()
http://www.obrazky.cz/?…
Tak se mi stalo už podruhé, že jsem si koupila voucher ke kadeřnici, a po zavolání na objednání zjistila, že tam stříhají kadeřnice ukrajinské. Teď jsem objednaná na pátek, ale mám jisté obavy. U kadeřnic je to vždy těžké, protože málokdy opravdu pochopí (a udělají) to, co jim člověk řekne (popíše/ukáže). Jenže, když kadeřnice umí česky, tak se aspoň trochu dá domluvit. Minule jsem tam bez obav šla. Vůbec jsem neřešila, že mě bude stříhat Ukrajinka, hlavně, když bude dobrá. Jenže neuměla pomalu česky a hlavně vůbec nechápala a neřídila se tím, co chci (chtěla jsem „šílenou červenou, dokud jsem mladá a můžu takový experimenty dělat“). Nakonec jsem vyšla s velmi usedlou červeno/hnědou a kadeřnice se chválila, jak je to hezky usedlé, že nebudu jak s cirkusu (to neslyšela, co jsem řekla???). Původně jsem tam šla, že chci modrou, ale tu mi rozmluvila, že mi ji nedá. Nakonec mi udělala úplně jiný účes, než jsem chtěla, a pokaždé, když jsem se ozvala, že „to ne“, tak začala nadávat, že je to potřeba, protože mám hrozně zničený vlasy (ano, to mám, ale lepší se to - proto jsem chtěla „naposledy obarvit na něco šíleného“, a pak přestat barvit úplně). Tak teď jsem teda objednaná do dalšího salonu a docela se bojím. Nechávám si vlasy narůst, a chci si je nechat malinko sestříhat, a už teď se děsím, že mi je (bez ohledu na mé přání) sestříhají a prostříhají, že budu vypadat tak o 20 let starší. Ještě potřebuju vytvarovat ofinu, to se taky bojím nějakých jejich experimentů. Samozřejmě čekám spoustu keců, že mám odrosty atd., ale na to se připravuju tak či tak.
Máte s ukrajinskými kadeřnicemi nějaké zkušenosti? Jinak tamto první studio bylo Ami (v Praze). V pátek jdu do salonu Sevilla (taky Praha).