Chodí brzy spát

287
27.10.21 11:59

Chodí brzy spát

Zdravím! Máme syna (15m), už poměrně dlouhou dobu vstává kolem 5.00, jenže od té doby, co už má jen jeden spánek denně, tak mu večerní spánek vychází zhruba na 17:00 a 18:00, většinou potom spí až do těch 5.00. zkoušeli jsme mu to i posunout, asi po týdnu se povedlo, že vstával po 6.00 a chodíval spát třeba kolem 19:00, ale potom se to zase vrátilo do starých kolejí, protože se začal budit dřív :nevim: Když v noci spí, tak mi to ani nějak nevadí, že vstává tak brzy, večer mám i dost času pro sebe, na úklid a tak ale přijde mi, že je to dost brzo. Na dva spánky už to ale zase není, vydrží vzhůru pět až šest hodin po spánku. Je tady taky někdo takový, kdo má batole, které chodí spát tak brzy? Srovná se to časem na pozdější hodinu? Děkuji za odpovědi a přeji všem hezký den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10159
27.10.21 12:02

Dcera v tomto věku chodívala spát podobně, vstávala tedy trochu dýl. Vydrželo jí to poměrně dlouho. Můžeš zkusit tedy posunout polední spánek.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.10.21 12:04

@xsaleen Děkuji za odpověď :kytka: No on právě déle nevydrží, po nočním spánku vydrží 5 hodin a po odpoledním maximálně 6 :D No mě alespoň uklidní, že v tom nejsem sama, že mi dítě chodí spát tak brzy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5316
27.10.21 12:14

A počkej, až se změní čas. To ti pak vlastně bude chodit spát mezi 16 a 17 ráno vstávat ve 4 :mrgreen: Já bych to tedy zkusila znovu posunout. Klidně postupně, třeba po 10 minutách každý den. Ale musíš hýbat i s poledním spánkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
27.10.21 12:15

Ano první dcera mi chodila spát v 18h zhruba do roku a půl. pak jsem ji to posunula na 19.00 a vstává v 8. Má 22 měsíců
Druhá dcera chodí spát v 18.00 a vstává v 6 ráno. Má 10mesicu
Obe spí od 11-13hod

• Citovat
  • Upravit
1339
27.10.21 12:19

On si to spis zase časem posune sám …
Dvouletej mi chodí spát mezi 19-20 a vstává 6-7, což je za mě ideál, starší to má dost podobně.
Ale hodně dlouho jsme vstavali okolo te páté a to je za mě vrazedny 8o

Je pravda, ze za chvíli nás čeká posun času, ten s tím taky dost zamíchá :roll: No nemůžu se dočkat :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
27.10.21 12:29

Taky jsme to tak měli. Pak jsem si vybojovala, že chodil spát po obědě kolem 1-2 hodiny a spal max do 3. Pak vydržel vzhůru do 7 do večera, dali jsme vanu, večeři a pak už byl tak vláčný že usnul skoro okamžitě.
Ale v létě, kdy je brzo světlo, tak prostě vstáváme nejpozději v 6 :D Musela jsem si koupit zatmívací závěsy, aby chvíli vydržel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
27.10.21 12:46

není mustr

Hele, každé dítě je jiné :srdce: já jsem sova, naše holky skřivani ;) taky úplně od malička vstávají kolem 6 a já se uklidňovala, že v pubertě je to přejde - A CO MYSLÍŠ :mrgreen: vstávají i jako pubošky v 6.. (a to jdou spát klidně v 10), výhoda toho je, že není problém vstávat do školy (Nikdy nezaspaly apod.), nevýhoda, že se ani o víkendu fakt nevyspíš, páč já bych klidně o víkendu do 9 i 10 spala (přes týden vstávám v 6 a trpím u toho jak PES už 29let), ale stejně tě ten rachot v bytě a telka a tak vzbudí..
takže vše má svá plus a mínus, holt máte skřivánka, třeba se mu to časem posune, ale u nás teda se posun nekonal :mrgreen:
buď ráda, že spí nepřerušovaně, tohle je ještě fakt super.. horší, kdybys byla 5× v noci s ním vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.10.21 12:49

A co se vykaslat na „jeden spanek“, „dva spanky“, JA mu to ne/posunu, a nechat to na nem, at proste usne, kdy potrebuje…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
27.10.21 12:52

Syn chodil spát mezi 18.-19. hodinou skoro do 3 let. Vstával mezi 4. a 6. A i po nástupu do školky chodil spát něco málo po sedmé večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
27.10.21 12:54
@Lucy75 píše:
Hele, každé dítě je jiné :srdce: já jsem sova, naše holky skřivani ;) taky úplně od malička vstávají kolem 6 a já se uklidňovala, že v pubertě je to přejde - A CO MYSLÍŠ :mrgreen: vstávají i jako pubošky v 6.. (a to jdou spát klidně v 10), výhoda toho je, že není problém vstávat do školy (Nikdy nezaspaly apod.),nevýhoda, že se ani o víkendu fakt nevyspíš, páč já bych klidně o víkendu do 9 i 10 spala (přes týden vstávám v 6 a trpím u toho jak PES už 29let), ale stejně tě ten rachot v bytě a telka a tak vzbudí..
takže vše má svá plus a mínus, holt máte skřivánka, třeba se mu to časem posune, ale u nás teda se posun nekonal :mrgreen:
buď ráda, že spí nepřerušovaně, tohle je ještě fakt super.. horší, kdybys byla 5× v noci s ním vzhůru.

Dětičky se, už jako malá pacholata, naučily, že když o víkendu vzbudí maminku moc brzo, tak jim TV, PC a podobné srandičky okamžitě vypne. Takže jsou tiše jako pěny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.10.21 12:56

@Popokatepetla No uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.10.21 12:57
:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.10.21 12:59

@Lucy75 uvidíme, ale je fakt, že když v noci dobře spí tak mi to ani neva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
27.10.21 13:01

@Lucie_Sx No právě, že já se řídím hlavně podle něj, mně spíš jde o to, jestli to je v pohodě, že chodí takhle brzy spát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí