Chodí po špičkách- má to některý vaše dítě taky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1648
31.12.10 08:43

šemo to brzké chození prý na to nemá vliv, naše holky chodily bez držení jedna v 9 měsících a druhá v 9,5 m, někdy to tak je, ale s nohama to prý nemá nic společnýho, ta třetí mi doufám dá alespoň do těch 10-11 měsíců oddych, jinak se zblázním :mrgreen: , ta chůze je taky daná částečně geneticky, některé děti třeba přeskočí lezení jako ty moje, učil je to až manžel skoro ve dvou letech, musel si je uvázat pod břicho, aby pochopily na co jsou kolena :oops: . Spíš ta dřívější chůze víc namáhá záda a páteř, muselo se to pak víc hlídat, toho se švára nejvíc bál a pak když se mu narodila dcera, a v 9,5 měsících začala chodit taky sama tak z toho byl totálně hotovej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
31.12.10 08:46

Levi já bych šla raději ještě k někomu jinému.právě proto,že se chůze ještě vyvijí aby se s tím dalo neco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
31.12.10 08:48

levi cvičíte to natahování šlapky do stran? To je zajímavé co vám doktor řekl, my cvičíme dvakrát i třikrát denně, holkám na to pomohl balet- doporučeno švárou, ale bez piškotů, nesmí se stahovat špičky, aby nedošlo k deformitě jinde, po 3 letech máme relativně pokoj u té mladší, u té straší se bohužel projevil problém s růstem a nedokrvováním pat, takže jsme od baletu přešli na plavání, bolely ji paty i při delší chůzi, ale prý by mělo odeznět tak kolem 14 let :nevim: Jó nohy to je dlouhodobý problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
31.12.10 08:51

Taky o tom přemýšlím. I když jak dr. tak rehabilitační se shodli na tom, že je vše v pořádku. Taky si hlavně myslím, že je to, jak tu bylo psáno, dědičné. Prý sem tak chodila já i sestra. Obě jsme kolem pátého, šestého roku začaly chodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 09:08

No právě dětská mu na ty nohy koukala a říkala že kdyby měl zkrácené šlachy tak nebude chodit po celé noze :nevim: ani když ho upozorním :nevim: a to on fakt jde. I mu s nima jakoby cvičila a říká že to fakt má v pořádku, tak snad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
31.12.10 09:49

Ahoj,
po spickach chodi neter(2r),a jeste k tomu vtaci nohu dovnitr.Smajda strasne,porad na zemi.Ona je ale choditkove dite,posazovane,tahane za ruce..takze takove ukazkove :evil: .Dr.jim rekla,ze to nebudou resit do tri let.. :nevim: ,doufam,ze se zlepsi.Bohuzel si bracha nedaji rict ani u mladsi,ac s ni cvicili jako s miminkem vojtu,uz je zase v choditku… :cert:
U vas,Sema,si myslim,ze pujde spis o zlozvyk,protoze kdyz ho upozornis,jde normalne,tam si to proste asi navykl.Hlavni je,ze to videl odbornik a zkontroloval slachy,tak snad jen castym upozornovanim(snad i uplacenim :oops: ?)z toho vyroste.Drzim palec :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
31.12.10 09:52

nám na to lékařka poté co konstatovala ,že nemá zkrácený svaly ani achylovku doporučila koupit tvrdší kotníkové papučky ,aby mu v nich nebylo pohodlné chodit po špičkách .
Dál taky upozornovat a ukázala nám protahovací cvičení na nožky ,protože se mu prý, když bude dále preferovat tu chůzi po špičkách zkrátit můžou ,což je pravda -to znají asi všechny co chodí pořád v botech na potpatku ,že jim pak rovná bota není pohodlná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
1.1.11 15:23

jak to tu čtu, tak mám docela obavy o malou
Co se začala stavět (6. měsíc), tak je furt na špičkách. Někdy jako baletka a někdy použije celou nožku, když obchází nábytek.
Chodítko sice máme, ale když je v něm, tak dává naopak celou nožku.
No ještě brzo na závěry ale dám si na ní pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hellena 84
3.6.13 10:19

Holky já už jsem z toho neštastná malej je 16m a pořád chodí po špikách když jí bylo 5m poslali nás na neuro nechtěla pást koně ale než jsem tam přišli tak už všechno uměla ted tam pořád musíme chodit ikdyž jí nic není minule mi doktor řekl že bude hiperaktivní těd zase že je možná autista protože chodí po špičkách no jsme ztoho na palici

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
13.6.13 17:06

@Šema tak potom, prosím, písni, co ti dr. řekl. naše 3letá tak chodí po špičkách - a top jsem udělala pro její zdárný vývoj vše nejlépe, jak jsem mohla - dle knižky… až se mi všichni smáli, že přeháním :roll:
po upozornění jde chvíli normálně, jinak plácá nohama. jako by šla v ploutvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
13.6.13 17:13

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale vzpoměla jsem si na bráchu. ten jako malý taky chodil po špičkách, časem to zmizelo :-)

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
25.9.13 15:18

.

• Citovat
  • Upravit
zrzana2
25.9.13 15:20

Zdravim holky,
dcerka se stavi od 7mesicu, samostatna chuze od 10m. ted je ji neco pres rok a posledni tri dny chodi jednou nohou hlavne po spicce, ale umi i normalne. ja nevim jestli mam plasit a letet za deckou, nebo pockat. Nemate nekdo zkusenost

• Citovat
  • Upravit
9306
4.10.13 13:49

Ahojky :)
Tak dneska ma nas kluk skoro sest let a už po spickah nechodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
17.3.14 13:38

Ahoj maminky,
mám dceru 2 roky a 8 měsíců a hodně chodí po špičkách. Prakticky od mala, začala sice chodit normálně, ale pak za krátko přišel tento nešvar. Pokud je bosa je to nejhorší, proto se jí snažím bosou nenechávat. Nešmajdá, špičky nevtáčí ani nevytáčí.
Venku také chodí po špičkách, ale když ji upozorním začne chodit normálně, než na to zase zapomene a je to tu nanovo. Většinou jde na špičky, když jde pomalým krokem, jakoby se pohupuje a někdy proto zakopne. Jinak běhá, skáče normálně. Stojí na celé ploše nohy.
Mám čekat do tří let na poradnu se svým pediatrem nebo už teď zajít k odborníkovi? Kamarádky dcera to sem tam taky dělá i ta starší.
A také existuje nějaké cvičení na podporu chození na celé plosce nohy?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect