Vlaky a vláčky

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
20.12.10 22:27

Vlaky a vláčky

Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat - projevují vaše děti zájem o vlaky, malé nebo skutečné? Tím nemyslím ježdění s mašinkou Tomášem doma po koberci, ale spíš takovou tu dětskou fascinaci při procházce podél železniční trati…
Máte doma někoho takového? Pojďme si o tom popovídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
20.12.10 22:47

Juro to je tvá vláčkodráha?
Jako malá sem měla podobnou.Moje dítě není ve věku kdy by ho bavilo se jen tak na to koukat,ale občas navštěvujeme ruzné exkurze kde zrovna vláčkodráhy maj být vystavené.Bohužel z 90% se vláčky nerozjedou a odcházíme s brečícím dítětem že to nejezdí :-?
Nevíš kde bych sehnala seznam kdy kde jak atd.. se vláčky budou vystavovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.12.10 22:51

Taky máme doma vláčkového nadšence. Denně se chodíme dívat na ty skutečné a ještě ho to neomrzelo. Už to sice není ta euforie, kdy viděl vlak a ječel, skákal, mával rukama a smál se, ale ještě teď nadšeně mává a jemu zpátky celej vlak. :mrgreen:

Takovou podobnou vláčkodráhu má můj brácha, sestavoval si ji před dobře dvaceti lety. Krásnou, vymakanou, vláčky jezdili. Dlouhou dobu odpočívala v krabici a teď ji sestavil dvouapůlletému synovi, bohužel mu půlku kolejí vyrval a vláčky rozbil, prostě to ještě pro něj není, nemá tu trpělivost jen koukal, chce zkoušet. Tak holt zatím mají kluci dřevěné koleje a dřevěné mašinky :palec:

Kamčo, vím určitě, že taková vláčkodráhá se vystavuje v Domažlicích, ale to je pro vás z ruky. Potom ve vedlejší vesnici tady u nás má pán malinké muzeum - na zahradě koleje a staré drezíny - ne modely, skutečné. Tam se chystáme v létě, vozí v nich děti :palec:

• Citovat
  • Upravit
18305
20.12.10 22:54

Kamčo to není moje, to je z výstavy brněnského klubu železničních modelářů. Toto je tak jedna pětina kolejiště. Kdyby si dneska chtěl někdo postavit to, co vidíš na fotce (včetně příslušné řídicí elektroniky), tak to odhaduju na dvě mega…

Jinak železniční modeláři jsou (viděno zvenku) skupina vůči zbytku populace dost uzavřená (aspoň to tak vypadá). A nějaký celorepublikový seznam, co se kde a kdy vystavuje, to asi neexistuje. Nejlepší je asi si zjistit, kde funguje jaký klub nebo parta nadšeců a pak se jich přímo zeptat.
Teda existuje třeba v Lužné u Rakovníka Muzeum Českých drah - a tam mají teda taky modelové kolejiště. Ale to je na dlouhé povídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
20.12.10 22:56

Juro tak muj syn je vláčkama uplně posedlej,mašinku Tomáše má sice doma ale nějak zvlašt ho nebere,chce tu pravou vláčkodráhu,napsal si Ježiškovi takže dostane startovací sadu a pak se bude dokupovat.
Jo nedavno jsme byli v Praze jen nevzpomenu kde,ale byla to pořádná vystava modelu.
Jinak nejraději má prochazku k nádraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.12.10 22:59

Madi, nevíš jestli se nějaká taková atrakce nachází taky na trase někdejší koněspřežné dráhy České Budějovice-Linec? Tam by turistický potenciál určitě byl…
Jinak mě napadá, že krásná železnice na turistiku je taky úsek Rybník-Lipno. Na trase leží kromě jiného klášter ve Vyšším Brodě - kromě jiného je tam Poštovní muzeum… :wink:
A navíc ty patrové vagóny s výhledem z horního patra nahoru, to je fakt nostalgie… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.12.10 22:59

domažlice jsou už z ruky,ale Rakovník mám při cestě.Juro stojjí to teda za to.Rozjede se jim to určitě? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.12.10 23:00

Mišáček: nebyli jste v Království železnic - u stanice metra Anděl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
20.12.10 23:02
Jura007 píše:
Mišáček: nebyli jste v Království železnic - u stanice metra Anděl?

Jj Juro,přesně tam vubec jsem si nemohla vzpomenout,bylo to tam super,Kubik uplně nadšený.

Kamčo vláčky tam jezdili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

Kamčo, já jsem tu narážku na Muzeum Českých drah myslel spíš na nevyužitý turistický potenciál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

Juro, netuším, i když tuhle trasu mám projetou. Pracovala jsem před mateřskou v cestovce, která dělala zájezdy vlakem :wink:
Ta cestovka dělá super zájezd, já tam tedy nebyla, ale viděla fotky, železničáři jsou z toho nadšení - v Polsku se převáží lodě po kolejích, taková rarita.

Kamčo, v Plzni přece taky vystavujou nějakou vláčkodráhu. Teď matně tuším, že jsem to někde viděla a říkali jsme si ,že tam nepůjdeme, malý je divoch, ještě by jim tam něco rozbil :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18305
20.12.10 23:04

Jinak webové stánky toho „Království železnic“ by měly být tady:

www.kralovstvi-zeleznic.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.12.10 23:06
madi píše:
Juro, netuším, i když tuhle trasu mám projetou. Pracovala jsem před mateřskou v cestovce, která dělala zájezdy vlakem :wink:
Ta cestovka dělá super zájezd, já tam tedy nebyla, ale viděla fotky, železničáři jsou z toho nadšení - v Polsku se převáží lodě po kolejích, taková rarita.Kamčo, v Plzni přece taky vystavujou nějakou vláčkodráhu. Teď matně tuším, že jsem to někde viděla a říkali jsme si ,že tam nepůjdeme, malý je divoch, ještě by jim tam něco rozbil :mrgreen:

ano vystavována byla v techmániii a ani jednou nešla. :evil: Zaplatila sem 600 za vstup 2× a zbytečně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.12.10 23:07

Madi, to není taková rarita… V Německu mají něco podobného, na kanálu Mohan-Rýn. Tam mají taky „výtah“ pro lodě… A jak myslíš, že překonávají lodě nejvyšší bod Panamského průplavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
20.12.10 23:11

Bydlím na nádraží a denně tu vidím děcka s rodičema, co čekají třeba půl hodku než projede vlak, pak nadšeně mávaj Němčourům, co v něm jedou a zas jdou domů :lol: U nás očekávám, že až bude syn větší, tak bude taky vlakomil, vzhledem k tomu, že celá jeho famile včetně tatínka pracuje u drah..Už pokukuju po hračkách -železnicích :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí