Chodí po špičkách- má to některý vaše dítě taky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9306
31.12.10 07:48

Chodí po špičkách

Ahojík všem

Nevím jestli jsem našla vhodnou místnost, kam vložit dotaz :oops:

Můj 3 lůetý syn chodí po špičkách. Od vlastně tý doby co začal chodít, takže 12měs. Když ho upozorním, tak jde normálně. Ve 2,5 letech jsem byla u dětský a ta řekla že má nohy v pořádku, jen zvyk. A na 3 leté náš radši poslala na ortopedii. Zrovna včéra jsem na něj koukala a šel normálně. Má to některý vaše bobátko taky?? A jak se to vyšetřuje? My jdeme s nim v pondělí a už teď se hrozně bojím co tam budou s ním dělat, matka citlivka no :roll: Navíc on se hrozně bojí dr, ale šíleně, ten slyší dr a už pláče. Tak mám stažený žaludek. Prý se dávají nějaké vložky do bot, máte někdo zkušenosti? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1176
31.12.10 07:56

Taky chodí po špičkách, zatím jsem neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
31.12.10 07:56

Ahoj.dělal to synovec.dr říkala,že má zkraceny ty staly na lytkách.takže nutit chodit normálně.dělal to hlavně když chodit bos,takže musel chodit v bačkorách.jinak stále ho upozorňujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 07:59

Ono to je prý u dětí dost častý.. Chůze se snad vyvijí do 4 let mě řekla dětská, ale tím jak takhle chodí tak si ničí nožku. Ještě se cejtí vysoký :twisted: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
31.12.10 08:03

Tam dost pomáhá na to upozorňovat.uvidíš co ti řekne na ortopedii.kuba to občas zkouší,ale to je vidět,že to zkouší.Vojta chodil spíš jak baletka a pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 08:17

Věr, že ho upozorňujeme pořád a nic. To právě nepomáhá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
31.12.10 08:20

zajímalo by mě jestli jste používali chodítko, nebo něco na pomoc při učení chůze, vypozorovala jsem ve svém okolí, že tenhle problém mají bohužel maminky co používaly chodítka, dítě se nezapírá totiž celou ploskou nohy a tím se zkracují ty šlachy vzadu, boghužel jim to pak přetrvává do několika let, někdy se to musí řešit i operativně :think: , švagr kudy chodí tudy na ty krámy nadává, je dětský chirurg a tyto věci pak napravuje . my tedy chodítka nepoužívali nikdy, a holky s tím problém nemají a neměly. Je to jen dotaz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 08:23

Tak v chodítku nebyl ani jednou. :nevim: Jo vlastně jednou u ségry když mě ho chtěla dát :zed: a já řekla že ne. :think: U všem sem vypadala jak blb že nemáme doma chodítko, :nevim: a teď čekám druhý a nedám ho tam taky. :evil: Tak tam byl a jestli 2minuty. Jinak jsem ho nechtěla. Dr mi řekla, že je hodně urazů a to právě pro děti není dobrý. A to zase já dr poslechnu, :oops: takže v chodítku nebyl vůbec. I doktorka se mě na to ptala. Uplný začátky chůže vlastně měl když byl v ohrádce a přešel jí. Jinak jsem mu nepomáhala. :nevim:

Příspěvek upraven 31.12.10 v 08:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
31.12.10 08:25

U synovce ho nepoužívali.taky to doma nechci ani vidět!on se tak ale začal stavět už od malička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 08:28

Je fakt, že David stál už v 8 měs v postýlce. Byl od miminka nějaký jako rychlejší. Chodít teda začal dva týdny před 1 rokem. A to jsem byla ráda že nechodíl dřív. Kámošky malá třeba chodíla v 10měs a to mě přijde hrozně brzo..

Chodítko taky doma nechci ani vidět. Mám známou co tam dávala holku jak začala sedět, to je šílenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
31.12.10 08:28

Jo ted jsem si vzpomela,že jim taky řekli,že na jezdit na tříkolce,nebo kole.ne odrážedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
31.12.10 08:31

To máme to odrážědlo bez šlapek. Takový to kolo a jezdí na něj jak drak. Má špapací traktor a šlape. :nevim: Má i kolo a taky šlape. :nevim:

Jinak ještě k tomu chodítku. Večně od lidi slyším dřív to taky bylo a dítě tam bylo, a ted je zase nová doba. Já prostě tyhle názory( hlavně rodičů, že ) nesnáším. Mě prostě příjde, jak kdybych posazovala novorozence. Až bude připravený na to se postavit a jít, tak půjde. Chodítko prostě nemám ráda. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
31.12.10 08:36

:think: aha, tak to bude možná tím zkrácením šlach, možná k tomu měl dispozice už od narození, to see taky stává, jen je mi záhadou, že na to pediatrička přišla až teď, Je na to totiž cvičení, ale bude ho to zpočátku asi bolet, v menším věku to natahování šlach ty děti vnímají trošku jinak, je to škoda, že na to nepřišli dřív, my natahujeme taky zkrácené šlachy na chodidle na příč, starší dcera to měla od narození a občas ji to taky zlobí, ale je to dáno geneticky, manžel to má v rodině, projevuje se pak, že prsteníček je přes palec- děsně blbá vada pro děvčata co budou jednou nosit lodičky :-? , uvidíš, tím cvičením se to zlepší, neli odstraní, jen říkám ze začátku si asi bude stěžovat že ho nožky bolí :hug: tak pak hodně mazat nějakým gelem po zátěži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
31.12.10 08:37

Taky to nesnáším.teď máme takové spory s jídlem.hlavně se máti zastává ségra,která je těhotná,tak jsem zvědavá,jak v osmi měsících bude jíst třeba rybí polévku!jinak zkuste poresit tu tříkolku.na tom odrážedle taky jezdí po špičkách:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
31.12.10 08:41

Starší syn sice nechodí po špičkách, ale zase stáčí nožičky dovnitř, takže když si nedává pozor, jakoby si po špičkách šlape. Chodili jsme půl roku na rehabilitaci, ale výsledek je stále stejný, cvičíme teda poctivě i doma. Byli jsme i u dětského ortopeda, ale dle něj má nožičky v pořádku. Jinak vyšetření probíhalo tak, že mu nožičky prohlídl(asi jestli nejsou ploché), zkontroloval takovými krouživými pohyby jestli nemá zatuhlé šlachy a pak se tam malý několikrát prošel, aby dr. vidědl, jak chodí. Závěr byl ten, že nožičky odpovídají věku a že se chůze vyvíjí do pěti let věku, takže máme přijít po pátých narozeninách na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí