Chodí převážně po špičkách.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
4.8.07 20:42

Chodí převážně po špičkách.

Ahoj všechny.
Mám 20 měsiční ceru,která převážně chodí po špičkách.Třeba když jde pomalu,nebo když cupitá na místě.
Když se učila chodit,tak normálně aji v roce na kontrole v pořádku.Začala to dělat tak ve 14měsicich.
Jdeme teď na očkování k doktorce,tak jestli se jí mám optat,nebo to řešit pozdějc,třeba to sama pochopí.
Všem moc díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
4.8.07 21:05

Apajo,
na psychomotorickém vývoji nám říkali, že chození po špičkách je způsobeno nadměrným drážděním plosek chodidel v ranném věku - lechtání atd.
Co s tím ale nevím.
Od kamarádky kluk chodil taky po špičkách a přešlo ho to někdy na základní škole.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
4.8.07 21:58

ahoj,

mně dcerka chodí po špičkách ještě teď. Občas vypadá jako baletka. Když má botičky, tak to nedělá, ale když je doma naboso, tak takhle trajdá.
Když byla malá, tak jsme ji určitě nelechtali, tak nevím, čím to je. Ale zatím bych to nějak nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
4.8.07 22:45

Nepíšeš, jestli to dělá jen na boso nebo i v botičkách. Pokud by to dělala jen na boso, tak bych jí asi důsledně doma dávala bačkůrky. Pokud to dělá i v botkách, pak nevím, jak to řešit - třeba z toho vyroste.

Ale znám kluka, kterému to chození po špičkách vydrželo i do 18 let 8O - teď je mu skoro 30 a dlouho jsem ho neviděla, tak nevím, jestli to pořád dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
5.8.07 13:52

Ahoj, tak my máme taky baleťáka. Chodí po špičkách skoro pořád. Někdy venku ne, ale to jen když běhá, nebo pospíchá, jinak pořád.
Možná by pomohlo, kdyby doma nechodil bosky, ale ona se mu hodně potí nožka, takže i po chvilce v bačkůrkách je má obě zpocené.
Paní doktorka říkala, že zatím to nevadí, tak to nehrotím.
Jo a nevím, že bychom Matese nějak moc lechtali :lol: .
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
5.8.07 14:24

ja bych se doktorce urcite zminila … :-)

nechci strasit, protoze to treba nemusi nic znamenat, ale na druhou stranu to chozeni po spickach muze mit i vaznejsi pricinu. od zkracenych svalu az po neurologickou poruchu … ale to jen v krajnim pripade. zacina se to projevovat u deti prave mezi 2.-3. rokem :-) , takze jestli mas pochybnosti, doktorce o tom rekni :-) , tim se nic nezkazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí