Kolik mlíka v roce a půl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
25.7.07 13:56

Kolik mlíka v roce a půl

Ahojky, můžete mi napsat Vaše zkušenosti? Mám dcerku rok a 7 měsíců. Pijeme mlíčko pokračovací trojku, myslím, že kvalitní, a to 3× denně 250 ml. Ráno, po obědě, před spaním. Teď jsme byly na kontrole v roce a půl a paní doktroka s tím nesouhlasí. Prý je to nápřah na žaludek po ránu naráz vypít 250 ml. A také, že bysme měli dávat už jen 2×.
Zkusila jsem dát dceři k snídani kukuřičné lupínky nebo chleba se sýrem, nechce. Lehne si na gauč a čeká na flaštičku. Pak je spokojená. Myslíte, že mám trvat na těch lupínkách a nechat ji hlady?
Oběd normálně slupne a do postýlky jí pak dám ještě flaštičku, kterou většinou vypije a ještě zapije vodou. Večer nejíme kašičky, nikdy je nechtěla, takže většinou ovoce a rohlík a pak před spaním zase mlíčko. Odpoledne ještě ovoce, jogurt, pár sušenek atd.
Děkuji moc za Vaše rady. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6927
25.7.07 14:14

Ahoj,

my jsme o neco mladsi a mudra nam rikala, ze by mela mit tri mlecne davky za den. Nemusi to byt mleko. A rano Bara vypije 260ml mleka a pak si da jeste treba trosku caje a chlebik se zervem, ale to jen malounko. Tak nevim, zda je to moc, ale od mala pije 210ml a pila je i 5krat denne. Dr nic nerikala, ze by to vadilo. urcite bych ji hlady nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
25.7.07 14:20

My jsme ve vašem věku dávali 2× 260ml, ráno a večer, po obědě ne. Pokud by malá bez toho neusnula, tak jí dávej 3× ale míň. Co vím, tak by měla mít 500ml denně, ale počítá se do toho i jogurt, sýr atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
25.7.07 14:21

Katy, my mame 26 mesicni dceru a porad jeste rano vypije 270ml mleka. Flasku ji dam do postele, takze je to jeji prvni jidlo. Potom uz nesnida, az s nami obvedva. Nevim, kdyz jsem zkousela neco zmenit, tak jsme neuspeli s nicim a vratili se k tomu mleku. A vecer to same, zase do postele dostane 270 ml a celou ji vypije. V poledne jak kdy, kdyz nespi doma, tak nedostane nic, kdyz je doma, tak 120ml vody nebo mleka, podle situace a toho, co predtim jedla.
Mleko na prazdny zaludek ji nic nedela, jen okolo druheho roku zacala UM v noci ze spani zvracet, tak jsme zacali davat normalni a je zase v pohode.

Nakonec ja rano vypiju na prazdny zaludek kavu s mlekem a potom nesnidam a jinemu by to nesedlo.

Zrovna tak jak dospeli, tak i deti jsou ruzni a pokud si myslis, ze ji to mleko prospiva, tak bych ji ho klidne nechala. Bud rada, ze to mleko pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.7.07 15:11

Ahoj Katko, vůbec neřeš množství mléka. Naše malá je stejně stará jako Tvoje holčička a je stále mooooc mléková. Ráno vypije taky těch 250 ml mlíka. Sice na 2×, ale jakoukoliv snídani odmítá. Ještě někdy dopoledne vezme na milost jogurt nebo pečivo namazané se sýrem a pak si dá zase mlíko ( tak 120 ml), potom obědvá. Zdřímne si a jede zase nanovo: cca 120 ml mlíka, nějaká svačinka (přesnídávka, ovoce nebo puding), v podvečer zase mléko a večeři. Pak se vykoupeme a než usne, hádej, co si dá? :D :D Správně. Zase mlíčko. Během dne tak vypije zhruba 800 ml mlíka. Pijeme Hami 3, náramně nám chutná a naše doktorka to jenom schvaluje. Prý si nemám lámat hlavu, ona z toho vyroste. Když mám pocit, že má jenom žížeň (musím podoknout, že mi moc ale nepije jiné tekutiny, těch do sebe dostane za den tak asi 200 ml!! Jenom.), tak jí nedám do vody na mlíčko tolik odměrek, kolik jich tam patří, ale třeba jenom dvě. Takže je to spíš taková mléčná voda. Mléku zdar a netrap se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
25.7.07 16:43

Ahoj,

obe dve dcery maji stale jeste 3× denne mliko. Rano, vpoledne a vecer. Starsi vypije pokazde 270ml a mladsi 240ml. Kdybych dala min, se zlou bych se potazala. Predstava nedat vubec…No, mladsi by to nevadilo, ale moc nepije jine tekutiny, takze mliko beru jako zachranu. U starsi bych se dockala desiveho revu. Zkousi na me mliko i vicekrat denne, ale dostava ho proste jen 3×.

Ja bych to neresila. Ja mam naopak radost, ze to mliko maji rady. Ja mlecna nejsem.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
25.7.07 20:25

Ahoj,
mám rok a půl stará dvojčata, v úterý jsem se ptala naší dr. a řekla mi, že stačí ráno a večer 150ml (dávám ráno 180 a večer 150 s tím, že někdy to vypijou a někdy ne, střídáme ochucené a neochucené Sunary) plus potřebují ještě třetí mléčnou dávku - jogurt, tvaroh, mléčná kaše.
Tak se tím řídím.
Ahoj
Jana s dvojčaty

• Citovat
  • Upravit
18
26.7.07 12:33

Díky moc za Vaše odpovědi. Nebudu to prostě řešit a když z toho nezvrací a nebolí jí bříško, nechám jí ty tři flaštičky. Jo k tomu mlíku 3× 250 ml vypije ještě tak minimálně litr a půl tekutin. Teď v létě vodu. Po mně to nemá, já nejsem taková „vodová“, bohužel. Tak díky moc a zdravím všechny maminky. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.7.07 13:24

Já mám taky dotaz na tohle téma, ikdyž z opačné strany.Naše 14měsíční slečna zase umělé mléko odmítá, takže i když už bych chtěla přestat kojit, tak jí pořád ještě nechám po ránu a před spaním trochu přisát, aby jí nic nechybělo.Proto bych se chtěla zeptat, pokud bych přestala kojit, kolik té mléčné stravy bych do ní měla za den dostat ve formě jogurtů, sýrů apod, když UM odmítá.On je taky trochu problém, že ona toho za den sní hrozně malinko, takže se bojím, že do ní nedostanu potřebnou dávku ani ve formě „tuhé stravy“.Díky za případnou radu.Evropanka

• Citovat
  • Upravit
17
30.7.07 20:46

Ahoj Evropanko!Taky jsme meli podobný problém,malý mi odmítal ráno mléko,nevypil nic,tak jsme to konzultovali s naší dětskou lékařkou a ta nám řekla,že to absolutně nemá smysl lámat přes koleno a máme zvýšit přísun mléčných potravin přes den,tj.třeba rohlík-sýr,jogurty,mléko do polévky apod.,ovšem pokud by odmítal i to,měli bychom na krevní odběry zkontrolovat hladinu vápníku.. :) ale jaksi to sám přehodnotil a po měsíci úplného vynechání mi ráno vypije 250ml bez problémů,ale musí to mít s Grankem,mlsoun :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí