Nejí maso

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
76
25.7.07 13:12

Nejí maso

Ahojte maminky,

začínám mít trochu problém s naším starším. Má dva a půl roku a poslední měsíc a půl odmítá jíst jakékoliv maso. Nenutím mu ho, místo toho ale všechny přílohy polívám šťávou z masa, nebo vařím vývarové polívky a to mu kupodivu nevadí. Když už naprostou náááááhodou mu nějaké maso do pusy zabloudí, tak ho požvýká a vyplivne…
Chci doufat, že je to jenom takové období, že se to za čas zase změní. Máte podobné zkušenosti? Jak jste to řešily?

Díky za rady a názory
Kamila a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
25.7.07 13:31

Mám dvě děti, podobný problém jsme neměli nikdy. Ale já bych se tím teda vůbec netrápila. Vždyť je spousta vegetariánů, kteří dětem maso nedávají, a děti taky neumírají na podvýživu. Myslím, že je to jen takové období a časem maso zase začne v pohodě jíst. Já osobně dětem maso dávám, pokud by ho nechtěly, dělala bych to jako ty - vymyslela bych jídla, ve kterých by jim maso nevadilo - vývar, pomazánka, atd. Bílkoviny bych se snažila dodávat i rostlinné - luštěniny atd., vegetariáni jistě rádi poradí. Hlavně bych dětem nic nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
25.7.07 13:48

Ahojky, taky mám doma nejedlíka masa. Řeším to tak, že máme často mleté maso- v omáčkách, ve špagetách a podobně. Koupím normálně kuřecí, krůtí nebo vepře, doma pomelu a pak to s bídou sní. Někdy v poho jindy to i „vypitvá“ . Přizpůsobila jsem troch naš jídelníček, mě to neva a ani mladší holčičce. Je teda pravda, že když jí manžel delší dobu doma- tvrdí, že si připadá jak v domově důchodců, kde už nic neukoušou!!! Ha ha. Čas od času uvařím normálně kus masa a nabídnu Matýskovi s náma. Kolikrát si vzal, bych lehce spočítala!!! Jo, teda je jedna vyjímka- řízky, ty miluje a s velkou chutí sní, ale ty zase denně nevařím. Jinak myslím, že je lepší nenutit, neupozorňovat, časem to určitě přejde. Majka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
25.7.07 13:57

ahoj, my jste to donedavna meli taky tak. mala odmitala maso, z polivky ho hystericky vybirala… resila jsem to taky mixovanim masa do omacek nebo do polivky. zlomilo se to az posledni dobou, kdy videla bastit maso o rok mladsi sestrenku. ale taky ho neji vzdycky, ale kdyz je u toho jine dite, co ho ji, tak si da s chuti. a co se nam jeste osvedcilo - aje vyhovuje, kdyz ma jidlo na vic talirkach (no, je to trochu prasteny, uznavam, ale funguje nam to :wink: ), na jednom maso, na druhem bramburky, na tretim trochu omacky, na ctvrtem zeleninu. nema rada „zmatek“ v taliri. pak si vzdycky napichne na vidlicku, na co ma chut, smoci v omacce a basti krasne. mame teda vic nadobi, ale kdyz to funguje :lol: . ale asi to nebude univerzalni rada, protoze nase slecna ma trochu specificke chovani - potrebuje mit ve vsem rad, treba na pisku nemuze pisek do cervene babovicky dat zelenou lopatickou, ale potrebuje cervenou, vsechny veci musi mit sve misto a beda, jak nekdo da neco nekam jinam, stejne tak si potrpi na sladenost obleceni (k ruzovemu tricku ruzove ponozticky atd.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.7.07 14:57

Já bych v tom problém neviděla. Každodenní konzumace masa přece stejně není nejvhodnější a ty bílkoviny se nechají nahradit rostlinou formou beze zbytku. A např. můj synovec maso nejedl do 3 let ani ve formě vývaru nebo omáčky, žádné kr. mléko ani výrobky z něj a teď je pro něj „snesitelné“ sníst 100 g ryby tak 1× týdně, víc ani za nic. Dle vyjádření dr. je v pořádku, krev mu vždycky vychází v pořádku, takže bych to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
25.7.07 15:21

Taky bych to nehrotila. Neteř (11let) odmalička maso odmítá. Ségra jí ho nikdy nenutila a snažila se jí bílkoviny dodat v rostlinné podobě. Jí spoustu zeleniny, ovoce atd. Myslím, že nijak nestrádá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
25.7.07 19:35

Já to taky nehrotím, ale štve mě to :roll: . Malý jedl maso, snad naposledy v roce a půl, od té doby ho prostě nesní. Z řízků tak maximálně strouhanku :evil: .
Bohužel, chudokrevný je, protože odmítá i játra, luštěniny, a žloutky z vajíček, jak mi někde v diskuzi radily vegetariánky, že je to vhodná náhrada.

No nevím co s tím, snad nám z toho vyroste :idea: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
25.7.07 20:40

Tak, že nejí řízky, to bych byla spíš ráda, já už je taky asi 20 let odmítám :wink: Jinak u luštěnin nebo obilnin hodně záleží na úpravě, pokud tu „tvoji“ neskousnul, zkusila bych zajít do prodejny nebo spíš restaurace se zdravou / vegetariánskou výživou a třeba by ta jejich úprava malýmu zachutnala a ty se poradíš, jak jinak to upravit nebo dochutit. Někdo má radši kaše, někdo vařené nebo zapečené, těch variant je fakt hodně, ale běžně se to asi nezná.

K chudokrevnosti se doporučuje konzumace i sušeného ovoce, ořechů a pak podpůrně vitamín C a B12 ( nepřímo pomáhají využít želeno ) v citrusech, chřestu, špenát, houby, sóju a pšeničné klíčky, sýr, ryby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
26.7.07 15:14

Můj drahý bratr odmítal jíst maso asi do 10. roku a ani jiným jídlem se mu nikdo nezavděčil. Je nimra dodnes i když se to zlepšilo.
Chudokrevný byl a je také asi do dnes. Moje maminka ho nikdy nic nenutila jíst,co nechtěl, takže se u nás stávalo, že na jeden oběd bylo(je do teď) víc jídel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
26.7.07 15:56

Ahoj, vlastni zkusensot s deckem nemam. Ale nejstarsi synovec mel taky jedno obdobi, kdy odmital maso. I v polevce mu jakykoli kousicek vadil, ze mel hystericke zachvaty. Kdyz pak mladsi braska zacal bastit a daval si s chuti i masinko, tak starsi zacal maso jist taky.
Je ale fakt, ze dodnes maso nevyhledava, ale uz nedela sceny. Kdyz ma maso na taliri, tak aspon kousek sni. Ale stejne ma radsi prilohy a omacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.5.14 12:47

Ahojte, můj šestiletý syn nejí maso odjakživa - až na párky, ty si s chutí dá na večeři i několikrát týdně. Před třemi měsíci jsem byla s malou v porodnici a synátor začal najednou ve školce jíst maso. Měla jsem z toho velikou radost po všech těch letech odmítání. Ale když jsme přijely z porodnice domů, vrátilo se vše do starých kolejí. :think:…Luštěniny taky zbožňuje, hlavně fazole a vypadá že mu nic nechybí, roste stejně jako ostatní děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.18 20:39

Pěkný večer.
Můžete poradit nějaké recepty pro dítě, co naprosto nejí maso? Odmítá maso i ryby a to ve všech úpravách. Zároveň moc nemusí přílohy. Začalo to přibližně měsíc po tom, co nastoupil do školky a já do práce. Protože má zvýšenou nemocnost a i další problémy, tak se bojím, aby mu něco nechybělo.
Moc děkuji za rady a nápady.

• Citovat
  • Upravit
9643
25.1.18 21:01
@Anonymní píše:
Pěkný večer.
Můžete poradit nějaké recepty pro dítě, co naprosto nejí maso? Odmítá maso i ryby a to ve všech úpravách. Zároveň moc nemusí přílohy. Začalo to přibližně měsíc po tom, co nastoupil do školky a já do práce. Protože má zvýšenou nemocnost a i další problémy, tak se bojím, aby mu něco nechybělo.
Moc děkuji za rady a nápady.

Proč anonym? :nevim:
Jinak naše dítko taky nejedlo maso, tak jsem vařila luštěniny, dělala tvarohové pomazánky, tvarohové buchty, vajíčka, mléko a mléčné výrobky. Občas snědlo maskované mleté maso třeba v zeleninové omáčce na těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
25.1.18 21:04

Já si myslím, že maso, hlavně vepřové a hovězí je spíš ke škodě, než prospěšné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.18 21:05

@Jahru tvaroh nejí a mléko mu nedávám, protože se mu po něm horší kašel. Aktuálně má 4. atb od září.
Maso nedá ani mleté, to řekne „ble“ a odejde. Dřív jedl vývary, ale ty jsou už taky „ble“.
Anonym, protože tu nechci pitvat zdravotní problémy syna, kdyby se to k tomu zvrhlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML