Nejí maso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3678
25.1.18 21:07
@Anonymní píše:
Pěkný večer.
Můžete poradit nějaké recepty pro dítě, co naprosto nejí maso? Odmítá maso i ryby a to ve všech úpravách. Zároveň moc nemusí přílohy. Začalo to přibližně měsíc po tom, co nastoupil do školky a já do práce. Protože má zvýšenou nemocnost a i další problémy, tak se bojím, aby mu něco nechybělo.
Moc děkuji za rady a nápady.

Pokud nechce, neřešila bych to, děti mají prostě období, kdy jí a kdy nejí. Mě syn nejedl maso do svých 4 let, teď už maso jí, ale ne pořád, ryby ani nezkusí. Má několik jídel, co je ochoten strčit do pusy. Ve školce jsou z něho na nervy, ale nenutí ho tam jíst, to jsme jim zakázali. Takže někdy nesní za celý den nic a někdy aspoň něco.

@Jahru já jsem synovi pořád maskovala maso do všeho možnýho a on to prostě poznal, jistou dobu nejedl nic mokrýho a slizkýho, takže jedl jen suché těstoviny a k tomu jedl tofu nugetky, to bylo jediné, co si s chutí dal a nebyly to jen sacharidy. Mléčné výrobky mi taky nejí, ovoce a zeleninu taky ne. Bez řečí do sebe nacpe knekebrot, vypije sojový mlíko, čaj a tím končíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
25.1.18 21:12

@michee U nás to bylo taky jeden čas podobné. Teď už je mladýmu osm let a je to výrazně lepší. Hlavně pochopil, že když nebude jíst dost bílkovin, tak mu neporostou svaly a kámoši budou rychlejší a silnější ;) Takže ač maso nemiluje, tak si většinou kousek dá. S výjimkou drůbeže, tu nejí a ryby taky jen kousek. Ta mužská ješitnost je občas k něčemu dobrá :mrgreen: Ale má rád všechny mléčné výrobky, takže to dohání na nich. A luštěniny má taky rád. Ono třeba i v celozrnných obilninách nebo třeba pohance je dost bílkovin, takže když se to přimíchá do jídla, tak to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2898
25.1.18 21:12

Dávat jiné bílkoviny, tj. čočku, hrášek, fazole… Třeba přidat červenou čočku do polívky, dají se udělat cizrnové pomazánky,… Pak tempeh, je sice dražší než tofu, ale zase prošel fermentací.
A masové vývary taky nejí? Udělat poctivý vývar a nechat mu tam jen zeleninu bez masa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
25.1.18 21:29
@GabinkaCh píše:
Já si myslím, že maso, hlavně vepřové a hovězí je spíš ke škodě, než prospěšné

Hovezi urcite ne ale veprove urcite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
25.1.18 22:01
@Anonymní píše:
@Jahru tvaroh nejí a mléko mu nedávám, protože se mu po něm horší kašel. Aktuálně má 4. atb od září.
Maso nedá ani mleté, to řekne „ble“ a odejde. Dřív jedl vývary, ale ty jsou už taky „ble“.
Anonym, protože tu nechci pitvat zdravotní problémy syna, kdyby se to k tomu zvrhlo.

Starší do 2 let nejedl maso, dávala jsem luštěniny, tofu, sojový jogurt, jahly.. Má těžkou ABKM, vadí i vejce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
25.1.18 22:27
@Andy27 píše:
Hovezi urcite ne ale veprove urcite

No nevím, veškeré červené maso je na prd. Drůbež nebo králíka dětem ráda předložím. A ryby jsou u nás oblíbené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.1.18 22:34

Já už od tří let nejedla maso. Za život jsem ozkoušela pouze kuřecí. Masa jsem se nedotkla už dlouho, aktuálně jsem čistě na rostlinné stravě a nemám žádné zdravotní problémy. Všechny rozbory krve na jedničkU. Dcera (7let) též maso nejí. Sice ve školní jídelně je většinou o přílohách, ale po škole jí to vynahrazuji a svačiny přizpůsobuji. Jsem ráda, že je to chápavé a empatické dítě. Nikdy neměla antibiotika, nemocná nebývá a krevní rozbory též v pořádku. Nechápu proč nutit dítě jíst maso, zdraví to rozhodně nepřidá -spíše naopak. Spíš bych se zaměřila celkově na stravu jako takovou. Může v tom hrát role spíše nevyvážená/nevhodná strava a nebo stres z nového prostředí. Teď si vlastně vzpomínám, že dcera reagovala s nástupem do školy alergií na umělou tkaninu. Jednalo se pouze o změnu prostředí a následný stres z té změny. Postupem vymizela. Tak přeji aby se mrňous dal brzy do kupy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
25.1.18 23:27

@Kakamila Já bych byla úplně v klidu. Může to být jen období. Naopak bych mu ho vůbec nenutila, aby si ho nezprotivil. Krom toho živočišnou bílkovinu získá hravě z vejce a mléčných produktů, pak se dá doplnit pochopitelně i rostlinnými bílkovinami. Toto jsme konzultovali s MUDrou a ta mi řekla, že vejce a mléčné produkty bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terte
1.1.21 15:02

Mám to řešit ?

Ahojky!
Mám 5 letého syna a přestal nám jíst maso… Slyšel že maso je ze zvířete, a bohužel od té doby prostě to jsou šílený scény. Babička ho občas oblbne že to uděláme v grilu. Nevím proč ale myslí že si že když je to z grilu tak že to není ze zvířete. Ale bohužel to jsou neuvěřitelný scény u každýho jídla s masem.. máte nějakou radu?
Nepotřebuju aby ho jedl každý den, ale třeba 2-3 x týdně bych byla ráda.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.21 15:29

Syn nejí maso už 3 roky. Obalamutit se dá jen tím, že mu nameleme maso do omáčky. To dělá babička. Já mu dělám vývary, ale taky méně a méně, protože preferuje jiná jídla. Měli jsme období, že 3× týdně měl maso. Teď to je 2× týdně maximálně a to jen díky vyvarum. Tento týden ho neměl vůbec.
Nejvíc to řeší babičky.
My se snažíme přizpůsobit jídelníček jinak.

• Citovat
  • Upravit
34322
1.1.21 15:47
@Terte píše:
Ahojky!
Mám 5 letého syna a přestal nám jíst maso… Slyšel že maso je ze zvířete, a bohužel od té doby prostě to jsou šílený scény. Babička ho občas oblbne že to uděláme v grilu. Nevím proč ale myslí že si že když je to z grilu tak že to není ze zvířete. Ale bohužel to jsou neuvěřitelný scény u každýho jídla s masem.. máte nějakou radu?
Nepotřebuju aby ho jedl každý den, ale třeba 2-3 x týdně bych byla ráda.. :kytka:

Zkus mu vysvetlit, ze kdyz neji maso, musi jist jine bilkoviny, jako lusteniny, vejce, tvaroh, tempeh apod. Seminka, orisky, zeleninu, aby mel dost zivin.
Pokud tohle vse ji, tak maso zas az tak nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.1.21 15:56

Nas mladsi nejedl maso spoustu let. Delala jsem casto vyvary, nebo omacky, hlavne rajskou nebo svickovou a jeste byl schopny obcas neco snist ve forme kulicek, cevabcivi a karbenatku nebo ruznych placicek. A pak jsem zacala delat lusteniny, pomazanky z cizrny nebo cervenou a cernou cocku. Shodou okolnosti starsi mel pak nekolikalete veganske obdobi, nebylo to a tim jidlem jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
1.1.21 16:01
@Terte píše:
Ahojky!
Nepotřebuju aby ho jedl každý den, ale třeba 2-3 x týdně bych byla ráda.. :kytka:

To tak dopadne, když se maso kupuje jen v obchodě vakuově balené a dítě je potom v šoku, že maso je ze zvířat.
Dřív se dětí účastnili zabíjaček, u babiček zabíjení králíku a slepic a nikomu to nevadilo.
V 5 letech jsem se účastnila zabíjačky, u sousedu jsme zabíjeli krůty, kamoška stahovala králíky, protože ji to bavilo a umělo to líp než rodiče
A ve své věkové kategorii a starší neznám žadného vegateriána. To až ty mladší než my, si myslí, že když to nebudou jíst, že zvířatka přežijou. Nepřežijou je to prostě koloběh přírody

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.21 16:08

@smajlik345 můj syn je vesnické dítě, které od útlého dětství ví, že maso je ze zvířat. Ve 3,5 letech kvůli tomu přestal jíst maso, i když ho má rád.
A nevím, kolik ti je, ale v mě věkové kategorii znám i vegany. Kamarádka byla od 10 do 35 vegetariánka, pak přišlo těhotenství a začala jíst maso. Bylo to že stejného důvodu, jako u syna.

• Citovat
  • Upravit
2144
1.1.21 16:09

Od dvou let jsem maso nejedla a zůstalo mi to dodnes ;). Myslím, že i kdyby tohlr období nepominulo, tak se vulbec nic neděje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí