Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojik zdá se mě že moje malá má asik ploché nohy. Co s tím??? Dík za radu Petra
Ahoj, není ještě moc brzy to sledovat? Zhruba do tří let mají všechny děti ploché nohy…Až kolem tří let věku taková ta tuková vrstva na ploskách nohou mizí a pak až se zjišťuje stav nožiček ![]()
Byla bych zatím v klidu a nebo se obrátila na pediatra a následně ortopeda… ![]()
Jo, slyšela jsem to samé, co Janinka … do třech let prý ani nemá cenu dávat dětem ortopedické boty s klenbou, protože tam mají ten tuk, který vlastně tu klenutou botu nahrazuje.
Ahoj. tak jak psaly holky do 3 let se neresi, ale je to dedicne. Predchazet se tomu da prave a pouze kvalitnima a zdravyma botama . Rikala nase Dr.
Taky jsem stresovala.
Nat
Holky tak jsem byla u dětské mudr. koukla a řekla že eli má fakt zvláštně stavěné nožičky hlavně paty takže nás poslala na ortopedii tak zitra uvidim.
Diky za rady etra
Jo ale určitě dál kupujte kvalitní kotníkové botky s pevnou patou. Dáváš nožičkám dobrý základ…
Nepřihlášená janinkaz…
ahoj
kvalitní boty s pevným kotníčem - i sandálky s pevným kotníčkem nejen s páskem vzídu přes patu a chůze na nerovném terénu… když nemáš příležitostž, tak zkus nasypat oblázky do nějaké větší misky nebo plechu a formou hry na ně doma občas šlapejte, chůze po špičkách.. s dětmi se provádí i cviky, ale věk kolem 2 let je vůbec nejhorší.. dítě ještě nespolupracuje, takže je to vesměs kn ičemu…
holky sice máte pravdu že o plochých nohách se sice zatím mluvit nedá, ale zkušené oko už pozná kod má náběh na plochonožku… MIchal třeba evidentě chodí po vnitřní straně chodiděl,, jakoby měl vyvalenou nohu dovnitř..
Tak přesně tohle sme řešili nedávno. Taky se mně zdálo, že má malý jakoby kotníčky směrem k zemi a nožky trochu do X. Šli jsme k dětské a ta nás rovnou poslala na ortopedii. Malý dostal ortopedické vložky. Myslím, že řešit to ve třech letech, by bylo docela pozdě. Pokud má prcek nožky normálně „rovné“ a na pohled v pořádku kotníčky, šlapka je „plochá“, protože jak píšete, jsou tam ty tukové polštářky, tak myslím není co řešit. Ale pokud je trochu „netradiční“ postavení kotníčků a to okem pozná myslím každá mamina (já sem si toho taky všimla, aniž bych se na to nějak zaměřovala), je blbost čekat do tří let, jestli tukový polštářek zmizí…L
Tak jen aby jste vedeli jak jsme dopadli. Eliska ma nabeh na ploche nohy jeste o nejni tak znatelne ted budeme chodit na kontroly kazde dva mesice. Zatim nam nedal zadne pomucky do bot prej je to zatim zbytecne ale bude ji peclive sledovat.
Zatim se mejte a dekuji za vase reakce Petra
Vždy jsem byla pouze čitatelkou a od dnešního dne jsem se musela registrovat. Dnes jsem u syna zjistila, že má ploché nohy, nějaké nové typy? Nemáte nějaké zkušenosti, pročítám si weby a těch informací je ohledně toho tolik.