Chodítka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
19.10.10 23:17

muchitos, www.nosenideti.cz počti si, poklikej v obchodě, ať máš představu, co všechno existuje. :mrgreen: Investice větší jak do klokanky, ale dlouhodobá, záda mě nebolej, naopak, přestali mě bolet. a nemusí člověk hned vyhazovat kočár, ale je to praktické, třeba vždy když jedu s kočárem, tak si vroucně přeju, aby byl malej v nosidle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.10.10 23:20

Muchitos, ano, ono existuje i něco jiného než klokanky.
Ergonomická nosítka a šátky. Ano, je to drahá „zábava“.
Nosit se dá i v zimě, existuje spousta nosících doplňků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 23:20
Cappy píše:
Angua píše:
Muchitos a co vzít malou radši do nějakého nosítka? Třeba by se jí to též líbilo, bude mít výhled, bude jí to houpat, budeš se s ní různě naklánět… A uděláš toho taky dost.
Angu, pokaždé musíš upřesnit, že opravdu nemáš na mysli klokanku, protože to není žádné nosítko, nýbrž ještě horší bratr chodítka!
Spousta lidí neví, jaký je rozdíl mezi erg. nosítkem a klokankou, hážou to všechno do jednoho pytle :-?

Pardon, příště se polepším :mrgreen: Samozřejmě klokanku nebrat :cert: :lol:

Muchitos, právě, klokanka blomcá, nic s tím neuděláš, zničíš si záda i ty i malá. Ergonomické nosítko je jiné, protože jednak je dítě dobře podepřené, ve správné pozici a jednak ho máš přímo na těle, takže těžiště a spol. jsou úplně někde jinde. Já když si dám na záda 13 kg dítě, tak o něm skoro nevím.

Buď můžeš zkusit šátek, ale je třeba se s ním trochu sžít nebo Manduca, Ergo, Beco, Bondolino, MeiTai… Zkus zagooglit nebo pohledat i tady, určitě něco vybereš. Nebo www.nosenideti.cz Třeba MeiTai je z těch levnějších a dá se i ušít doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.10.10 23:23

Angu :palec: :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
19.10.10 23:25
záda mě nebolej, naopak, přestali mě bolet. a nemusí člověk hned vyhazovat kočár, ale je to praktické, třeba vždy když jedu s kočárem, tak si vroucně přeju, aby byl malej v nosidle :lol:

To jako fakt??? já si to bez kočáru neuím představit.. jdu číst.. dík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.10.10 23:27

Muchitos, potvrzuji, díky nošení jsem si perfektně posílila zádové svaly.
Záda mě nebolí, unesu v pohodě i 2-leté dítě.
Ale ještě jednou zdůrazňuji, že je to drahý koníček.
Dají se samozřejmě sehnat i levná nosítka/šátky, ale většinou je to na úkor kvality (tedy alespoň u šátku to platí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 23:27
Gladys píše:
Angu :palec: :kytka: :dance:

Krásná agitace, což? :lol: :lol: :lol: Teď ještě musím vymyslet, do čeho v létě nacpu to moje nebohé novorozeně :lol: :lol: :lol:

OT okénko: I když teď jsem viděla dítě v babyvaku a musela jsem si najít obrázky, jestli jsem blázen já nebo ta ženská :roll: Měla tam tak 2měsíční mimino, spalo, normálně zády k ní na ležáka, takže prohnuté do luku, vůbec nechápu, kde mělo nohy… No čuměla jsem jak puk :roll: 8-o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.10.10 23:30

Angu, to já též musím vymyslet, zatím váhám nad haipadaipa vakem, elasťákem a nebo zda vystačím s pevným.
Až to vymyslíš, tak řekni, kdybych viděla něco v bazaru na ND, tak bych tě informovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.10.10 23:32

a babyvak je podle mě naprd. ono to kolíbkování je celkově strašně ošemetné, když se to neumí. a přitom je to fakt takový naše specifikum, ve většině světa frčí vertikály od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
19.10.10 23:34

tak jsem se koukala na šátky.. jaký je rozdíl mezi pevným a elastickým??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 23:34

No, jako já bych nejradši Manducu nebo tak, ale myslím, že pro úplného novoše to bude blbé. Ale asi si ji stejně nechám nadělit k narozkám - na později nebo i pro Samíka, když bude kočár obsazen :think:

Taky mám favorita ten haipa daipa vak, ale furt řeším kyčle (jakože to pořídím a bude to na pytel) a jestli v tom miminu nebude vedro :roll: Šátek nechci, ten mě štval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.10.10 23:39

Gladys, jako já bych se tomu vertikálu v zásadě nebránila, ale mám strach, že mi v tom nosítku bude blomcat :roll: :lol: Samík třeba v kolébce být nechtěl ani za boha a v kříži s kapsou byl spokojený…

Muchitos, elastický pruží :mrgreen: Ale výhody a nevýhody nechám erudovanějším, mně šátky moc nepřirostly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
19.10.10 23:42

:mrgreen: takové jelito zase nejsem.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: špatně jsem se zeptala..... zajímají mě ty výhody a nevýhody :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
19.10.10 23:44

ty ceny jsou celkem drsné… na šátek bych si netroufla asi, ale zaujala mě manduca… ale ta cena…

A kde máte všechny věci, když ne břiše máte mimino?? co abych si vzzala na záda ještě batoh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.10.10 23:46
Muchitos píše:
tak jsem se koukala na šátky.. jaký je rozdíl mezi pevným a elastickým??

Do pevného šátku vložíš dítě většinou během ¨úvazu a pak dovážeš. Je potřeba ho dotahovat. S elasťákem se váží špíš předvázané úvazy. Má mnohem menší nosnost než klasický šátek, máš jen omezený výběr úvazů, kvůli přílišné poddajnosti se správně mají vázat jen třívrstvé úvazy. Je to tak na první 4 měsíce, když se člověk učí vázat malé mimi. elasťák odpustí chybičky při vázání.
Elasťák díky krátkému nošení většinou neztrácí na hodnotě, takže se snadno prodává a naopak, koupit elasťák z druhé ruky většinou nevadí, protože se nestihne s jedním dítětem onosit.
Ale když pak nosíš dál v šátku, tak je ten pevný potřeba. Existuje spousta druhů, tlusté, tenké, příměsové… fůra značek, která vyrábí různé druhy, české šátky též existují, jen tedy varuji před značkou medley, je sice extralevná, ale naprosto nevhodná. Šátky (ty kvalitní) se taky snadno dají koupit z druhéruky a hlavně šátek nošením získává na poddajnosti, jemnosti, takže se zanošeným šátkem se pak líp váže jak s novým z krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí