Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Písčitou pláž najdeš v Chorvatsku jen hodně vyjímečně… Většinou uměle navezený u hotelových pláží nebo jsem na jednu mini narazila na Bolu na ostrově Brač..
Většinou byly pláže oblázkové nebo čistě jen vybetonovaná mola
Já tam byla několikrát a pro děti se mi to zdálo nic moc. Určitě bych mu pořídila boty do vody, už kvůli ježkům.
Ubytovaní jsme byli vždy v soukromých apartmánech a dobrý. Kamarádka s rodinou si dokonce ubytko domlouvali až na místě. Stan nevím, ten jsem nezažila, nevím, jaké jsou podmínky v kempech ![]()
Jedeme na ostrov Rab - poloostrov Lopar. Jsou tam piscite plaze, a pozvolny vstup do vody, pro prcky idealni. Ubytko jsme si sehnali v apartmanu na techto strankach: http://www.lopar-apartments.net/cz/ ![]()
Před 3 rokama jsme byli na ostrově Rab, poloostrov Lopar, kemp San Marino od CK Victoria.
Krásná dlouhá písčitá pláž s mělkým mořem.
Na fotce je pohled na kus pláže
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jakou máte zkušenost cestování s 2,5 letým dítětem autobusem do Chorvatska.Chtěli by jsme jet,ale máme strach,když si malý postaví hlavu a bude řvát,aby nám druzí cestující nenadávali.Díky za odpovědi.
Ivoja, to holt je riziko
My jednou jeli s podobně starým dítětem, docela dost plakalo, máma z něj byla nešťastná, cestující nervozní ![]()
Na druhou stranu jsme zas jindy jeli s 9měsíčním a tom nikdo nevěděl ![]()
lleennttiillkkaa píše:
Před 3 rokama jsme byli na ostrově Rab, poloostrov Lopar, kemp San Marino od CK Victoria.
Krásná dlouhá písčitá pláž s mělkým mořem.
Na fotce je pohled na kus pláže
To je nádhera, to skoro ani nevypadá jako Chorvatsko ![]()
Ivko taky si myslím, že to je risk.
Co jsem zažila já, tak největší problém byl, když večer usínalo, většinou hrál nějaký film a dítě to rušilo a pak v noci, když se zastavilo. Ale mnohem víc mě rozčiloval spolucestující, který za večer vyžahl asi pět piv, pak nechutně krkal a v noci chrápal jako medvěd.
No náš malý je vcelku živý a když si postaví hlavu tak to je dílo,ale zase tam s námi pojedou jeho sestřenice,tak si myslím,že by to mohlo být v pohodě.No ,ale přeci chci slyšet i něčí názor,kdo to zažil.Jo a má takové mimčo v autobuse autosedačku?
U nás to dítě právě taky nemohlo usnout a když už zabralo, tak v úplně blbé krkolomné pozici na mámě, chudák musela být celá dřevěná. A usnulo pět minut předtím, než jsme dorazili na hranice a museli vystoupit
Naštěstí celníci měli pochopení a nechali ji být, jinak by byl koncert znova ![]()
S takhle malým dítětem bych jela autem ![]()
Ivoja píše:
No náš malý je vcelku živý a když si postaví hlavu tak to je dílo,ale zase tam s námi pojedou jeho sestřenice,tak si myslím,že by to mohlo být v pohodě.No ,ale přeci chci slyšet i něčí názor,kdo to zažil.Jo a má takové mimčo v autobuse autosedačku?
hmm? Podle mě asi ne, leda by měl nárok na vlastní sedačku což se rovná peníze navíc. Zatím jsem nic takového neviděla.
Ivoja, to mimčo autosedačku vajíčko mělo, větší dítě ne. Ale to se musíš domluvit přímo v cestovce, jestli to jde
A samozřejmě zaplatit jízdenku i pro dítě
Příspěvek upraven 27.05.11 v 13:36
No manžel si sám netroufá autem a nutit ho nechci.A letecky je to hrozně drahé.
my jedeme v září s rok a půl starou holčičkou sem: http://www.adriadatabanka.com/…arden/248/1/ Máme samé pozitivní reference na ubytování, vybírali jsme i podle toho, že tam může být pes, který jede taky, písečná pláž kousek, příjemný majitel atd. Cestu máme naplánovanou v podstatě na 2 dny, abychom těch 13 hod.v autě nějak rozumně rozložili.
Tak vám nezbývá než to risknout a v případě potíží co nejvíc ignorovat spolucestující
Vždycky se najde někdo tolerantní a někdo, komu dětský pláč vadí. To s těmi filmy jsem taky nepochopila, proč to vůbec promítají, beztak na obrazovku vidí polovina cestujících ![]()
Maminky kterou destinaci by jste doporučily s ani ne dvouletym mimčem?Aby byla pokud možno písčitá pláž,s postupným přístupem k moři.díky
A jake ubytovani je nejlepsi,jestli by mohl byt i vybaveny stan v kempu?byli jsme ve stanu jeste bez prcka,a bylo to v poho,ale nevim jestli je to vhodne,i kdyz je jeste takhle maly?