Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, vybíráme dovolenou u moře a docela se nám zalíbila takhle oblast na Pagu, jedeme s dětma, neznáte to tam ?? Preferujeme klidnější dovolenou, hlavně čisté moře a dobrý přístup do vody. Děkuju !!
Na Pagu jsme byli v Novalje. Nevím, jaký typ ubytování by jste volili. My máme obytné auto, tak jsme v kempu a ten je tam luxusní. Ale není tam pořádná městská pláž, takže lidi z apartmánů nevím, kam chodí. My tam jezdíme už koncem května a to je tam dobrý, ale v sezoně to bude asi klasický Václavák. Soudím podle vyprávění známých, ktery tam jezdí i v červenci. Pokavaď píšeš klidná dovolená, tak bych volila termíny mimo prázdniny. My v sezoně jezdíme na Krk a to je taky lidí, jak blech. Kdyby jsi chtěla vědět něco konkrétního, tak se ptej
byli jsme taky v Novaljě - kemp opravdu luxusní… a to jsme byli ve stanu. V sezóně je tam opravdu hlava na hlavě a plážičky jsou spíš menší… moře je ale čisté a i s dětma to byla pěkná dovolená (nebyly naše, známých)
rozhodně je to tam pro dovolenou lepší než oblast kolem Šibeniku, Vodice, kam jezdí opravdu skoro každý (tam jsem byla asi 5×)
my byli přímo ve městě Pag, je to tam moc pěkný, procházky ulicema, … jen veřejná pláž plná lidí a rozvířenýho písku ve vodě, ale to je asi všude, jezdili jsme ale autem za kopec, asi tak 5km, dál to nebylo a tam bylo širý moře a voda krásně čistá, lidí málo a těch mušlí ![]()
Děkuju za odpovědi, my vybíráme termín na cca na 10 dní od 4.9., ubytování je v apartmánech, zatím se nám nejvíc líbí Ap. Silvano. V CK, přes kterou zatím vybíráme a kde jsou moc ochotní mají pěkný popis celé oblasti, píší tam i o pláži Čista Plaža, kam se jezdí autem, což by nám nevadilo a tak. Já byla jen jednou v Primoštenu, ale neměli jsme moc dobré ubytování, pro děti naprosto nevhodné, tak hledám hlavně něco s dětmi. A ten námi zatím favorizovaný apartmán je přímo v Mandre asi 20 m od pláže, tak proto se nám také líbí..
Novalja je taky fajn.My váhali mezi Baškou Vodou a tímto http://hotely.zajezdy.cz/…ja-6626.html
Vzhledem k tomu,že jedeme začátkem června,tak jsme zvolili střední Dalmácii. Liburnija je docela za slušnou cenu a je tam polopenze. ![]()
Koukám,že sháníš spíš apartmán,tak tu mám ještě tyhle stránky http://chorvatsko.2009-2010.cz/
Ještě důležitá věc,že jsem v Novalje a ani v městečku Pag nenarazila na ježky ![]()
Mandre nebrat! Žádný vyžití, je tam úplně mrtvo, přístup do vody hrůza. Bydleli jsme v apartmánu, ten byl hezkej, ale tím to haslo.
Už nikdy ![]()
Jen na konci dědiny byl hotýlek/apartmány, kde to bylo hezky upravený a myslím i pěkná pláž. Možná je to zrovna to, co sis vybrala. Ale říkám, jinak mrtvo… ani na procházku není kam jít…
kačka25 píše:
My tam jezdíme už koncem května a to je tam dobrý
sorry za OT, Kačko a decka vam ze skoly pusti bez problemu? My jsme prave zvykli jezdit taky mimo sezonu, ale zatim se to nemuselo resit, pristi rok teda nevm nevim ![]()
Žížalo-mrtvo v jakém slova smyslu?? Jako úplně nebo tam aspoň něco je?? Já nevím, my jsme hodně výletový, nám by nevadilo jet někam do města, ale podle fotek, co jsem viděla tam snad něco je..A ten přístup do moře - tak zase všude píšou a to i klienti na recenzích, že ok..Tak nevím ![]()
fidlo- u nás pustí bez problému 2× týden za školní rok. Možná by pustili i více, ale to dodělávání je hrozné, jezdíme hodněkrát do roka, tak jsme už nechali školáka doma u babičky, opravdu není ošizený, jsme v Chorvatsku v létě měsíc, ale letos to bude horší, už máme dva školáky. No uvidíme
ahojky,
pag - novalja liburnija byli jsme v loni - dvě rodinky, děti 2,5 a 1,5 roku. Kemp straško byl kousek od nás - termín počátek září, řešila jsem to samé, co ty…
čista plaža - není moc stín, skoro žádný a na casca taky žádný. Kemp straško - suprovní, chodili jsme se tam koupat, hodně stínů, krásná dětská hřiště, zmrzlina a žádní lidé, fakt pohodička…:-) Do té liburnije bych už nechtěla na ubytko - u ní je pláž, ale městská, špinavá, museli jsme chodit 15 min do straška, popř. někam autem pryč a s dětma to bylo náročné, více bych uvítala bydlet rovnou u krásné pláže a nechodit a nejezdit pořád někam - vybalovat, nabalovat, dítě do rozpáleného auta…kdybych měla jet znovu,tak bych už do hotelu liburnija v novalje nejela.Bylo tam navíc rušno - promenáda, diskotéky a děcka špatně spaly. Takže bych volila Pag - je to krásný ostrov, klidný a skalnatý, kemp straško mimo sezonu - a jde tam jezdit na kolečkových bruslích, což jsem si nevzala a strašně jsem litovala
Jinak na Pagu pak na ostatních plážích není stín a nic pro děti, ještě jsme byli na Zrči - taková disko pláž bez stínu, zas šíleně rušno - diskotéky, tak jen na půl dne dobrý, ale jinak ne…Ještě jsme jeli do staré novalji a tam to je takové divné - pláž kamenitá, pak písčitá, skluzavka, ale takové u hlavní cesty, taky hrůůůza…
Hodně štěstí ve výběru. Jo a ještě chválí na Pagu oblast pod novaljou - nevím název - že to tam je dobré.