Chov andulek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1566
22.7.14 16:50

Holky, tak dneska ze mě leje jak z vola díky andulákovi :D koukám do klece a říkám si, že by to potřeoval umejt, jako čístím ho ale měl to už ošklivé, jenže problém jak ho dostat ven :D hodinu sedím u klec nic, pak si vlezl na žebřík tak jsem ho vyndala se žebříkem…jenže jsem ho dala k akvárku kde je křeček, takže nejdřív se mi sápal do akvárka jenže náš křeček je mrcha ten by ho hned kousnul, takže zabarikádovat křečka, pak jdu umýt tu spodní část a on mi mezitím zdrh do jiného pokoje, takže teď ho dostat zpátky :D no sedl si na batoh takže jsem milostpána přenesla na batou na gauč, mezitím vše mu vyčistila připravila, pak jsem si k němu sedla a on nic nic a najedou frr a sedí mi na hlavě, hlavou hýbu jak se dá on si sedí vesele dál :mrgreen: pak jsem dala proso na batoh a šup s ním do klece…jenže zavřená okna aby neulítl, a bylíme pod střechou takže ze mě leje jak z vola :mrgreen: :mrgreen: ale pořád se bojí :nevim: akorát mi přijde jak kdyby mu přerostl zobák, ale sépiovou kost má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.9.18 11:47

Dobry den, mam takovy problem mam doma uz rok andulku ze zverimexu, ale nejde ochocit prosedela jsem u jeho klece a mluvila na nej hodiny, nabizela mu pamlsek, ale nic nezabira furt se hrozně boji… a tak me napadla jedna vec jestli kdybych mu neporidila kamarada druhou andulku od chovatele ktery by se nebal a byl by zvykli na lidi jestli by se treba prestal bat kdyby videl ze se me neboji. Je to jen napad uz fakt nevim co mam delat a tak se ptam prosim jakekoli rady… muzete mi kdyz tak napsat i na muj email leontyna.star­kova@email Dě­kuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.18 12:29
@leaaaron píše:
Dobry den, mam takovy problem mam doma uz rok andulku ze zverimexu, ale nejde ochocit prosedela jsem u jeho klece a mluvila na nej hodiny, nabizela mu pamlsek, ale nic nezabira furt se hrozně boji… a tak me napadla jedna vec jestli kdybych mu neporidila kamarada druhou andulku od chovatele ktery by se nebal a byl by zvykli na lidi jestli by se treba prestal bat kdyby videl ze se me neboji. Je to jen napad uz fakt nevim co mam delat a tak se ptam prosim jakekoli rady… muzete mi kdyz tak napsat i na muj email leontyna.star­kova@email Dě­kuji

Když je andulka ze zverimexu, už bývá starší, proto nejde tak dobře ochočit, mám doma stejného paličáka, nenechá na sebe sáhnout, ale občas přiletí na rameno nebo hlavu. Pokud chceš pořídit kamaráda, doporučuju ho dát zvlášť do klece, než si ho ochočíš. Když ho dáš rovnou do klece s první andulkou, budou se věnovat sobě a ta nová po tobě nestěkne a neochočíš ji. :mavam: Já si takhle jako první pořídila korelu, ochočila, a pak k ní přidala do klece andulku právě ze zveriexu, ať není sama, a jak jsem psala výše, neochočila jsem ji už. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.9.18 16:57

Paní ve zverimexu nám říkala že ho tam dala chovatelka která ho měla doma a dala ho do zverimexu kvůli tomu že ho nepřijali jeho sourozenci tak nevím… Údajně když jsme si ho pořizovali tak mu prý byli 2 měsíce tak nevím jestli je to pravda. A mám ještě dotaz když bych si tedy pořídila druhou andulku do druhé klece a už by byl ochočeny tak ho dát právě k němu aby byli spolu v kleci a když tak, zvyknou si na sebe nebo je to o povaze ? A ještě jestli kdyby byli spolu v kleci a už ho měla ochočeného toho druhého tak jestli by ten nový nechtěl ven kvůli tomu že by byl v kleci ten první :D je to hrozně zamotané pardon :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.18 18:01
@leaaaron píše:
Paní ve zverimexu nám říkala že ho tam dala chovatelka která ho měla doma a dala ho do zverimexu kvůli tomu že ho nepřijali jeho sourozenci tak nevím… Údajně když jsme si ho pořizovali tak mu prý byli 2 měsíce tak nevím jestli je to pravda. A mám ještě dotaz když bych si tedy pořídila druhou andulku do druhé klece a už by byl ochočeny tak ho dát právě k němu aby byli spolu v kleci a když tak, zvyknou si na sebe nebo je to o povaze ? A ještě jestli kdyby byli spolu v kleci a už ho měla ochočeného toho druhého tak jestli by ten nový nechtěl ven kvůli tomu že by byl v kleci ten první :D je to hrozně zamotané pardon :zed:

Ano, po ochočení dát k první andule. ;) A máte samečka nebo samičku? Když ji koupíte mládě, tak ještě nebudete vědět, co to je za pohlaví. Pokud je nechcete nutně na chov, tak stejná pohlaví si spolu taky rozumí a štěbetají. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.9.18 18:21

Ted mam samce a chov bych teda asi úplně nechtěla  :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.18 18:24
@leaaaron píše:
Ted mam samce a chov bych teda asi úplně nechtěla :P

I když to bude samička, neznamená, že budeš muset. Holt budou zamilovaní, ale nedáš jim budku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.9.18 21:31

@Korela chocholatá
No kdybych jim budku poridila aspon bych ty male mela ochocene :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
8.2.19 17:10

Ahoj mám dotaz. Mám Andulku holku a ta mi přes noc spí na dně klece pod novinami. Napadlo mě ji pořídit košík aby měla kde spát, ale nevím, zda by pak neměla pocit, že by měla hnízdí. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2849
8.2.19 22:20

Noviny vyhodit, tiskařská barva pro ni může být jedovatá. A klidně bych ji tam nějaký hnízdečko dala, pokud takto spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný