Chov axotrotlů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
14.7.21 08:33
@g.sandova píše:
@Baba diky za tip. Ja to zítra ukazu muži, tak uvidíme. Mne se to fakt líbí, je to takový zvláštní a vypadá to jako ufoun

Stock z covidu jim rika vosklivaci a sklebaci. Ale ona tomu nerozumi :mrgreen:

Jsme ted pryc, stara se moje mama a zvlada. Pilne posila fotky :mrgreen: Vodu nevymeni, ale tyden to vydrzi. Prostredni se porad stara jak se ma Hugo. To je jediny oficialni Hugo II. s pohrbem. To byl takovy rev, ze sem si to zopakovat nechtela, proto sem dalsi umrti zatloukla.

Snaha ale byla, ve sluzbe sem 2× cely odpoledne shanela nejaky uz vzacne pouzivany ATB a potom zas nejaky antimykotikum, koupali jsme je v tom, meli je v lednici, ale stejne to nezvladli. Nejaka plisen, co napada oslabene tvory. Buhvi, co jim bylo, chudackum.

Kazdopadne na veterine sem si pripadala s takovou nohatou cudlou trochu divne. A jediny veterinar, ktery o nich neco vedel, je ze ZOO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.7.21 08:42

@Baba ježiš, tohle půvabné stvoření chtěla loni dcera, ano, to jí bylo oněch sedm let. A jako dá se chovat jeden? Nebo nutně potřebují nějakého kámo na dělání ksichtů?

• Citovat
  • Upravit
81532
14.7.21 08:45

A jak to vypadá teda v té dospělé formě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23964
14.7.21 08:53
@Baba píše:
Tmavy je prirodni, svetly umele vyslechteny. Pry jsou oblibeny laboratorni zvirata, kvuli te regeneraci. Jim ty chybejici casti dorostou komplet. A kdyz secjim ubira voda nebo daji hormony stitne zlazy, tak se zmeni na suchozemskou formu. Ktera je mmch pekne hnusna :jazyk:

A dokážou se změní zase zpět na vodní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44643
14.7.21 08:55
@Netopirek píše:
A dokážou se změní zase zpět na vodní?

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.21 08:59
@JanaDaR píše:
@Baba ježiš, tohle půvabné stvoření chtěla loni dcera, ano, to jí bylo oněch sedm let. A jako dá se chovat jeden? Nebo nutně potřebují nějakého kámo na dělání ksichtů?

Nejsou socialni zvirata, kamose nepotrebujou.
Kdyz jsou mali maji navic dost kanibalisticky sklony :twisted:

Pry pro jednoho staci 50litrovy akvarko, to mi prijde strasne malo. Nekde na zahranicnich strankach sem nasla, ze pro jednoho 100, pro kazdeho dalsiho 60. My mame tech 240 pro 3, tak snad budou spokojeni. Slizounci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.21 09:01
@Lama Lama píše:
A jak to vypadá teda v té dospělé formě?

Hnusne. Jako neco ze Stranger things :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
14.7.21 09:07

@Baba ale to je dobrá zpráva, jeden takový dacan by mi bohatě stačil. :palec:

• Citovat
  • Upravit
6706
14.7.21 09:17
@Baba píše:
3 haranti, 3 trotli :mrgreen:Akorat mam podezreni, ze Fidorka je kluk a Bobix s Hugem holky :mrgreen:

Já jsem si říkala, že ten „překlep“ v titulku je tak dobrý, že musí být naschvál. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.21 09:35
@klamonožka píše:
Já jsem si říkala, že ten „překlep“ v titulku je tak dobrý, že musí být naschvál. :lol:

Me se axotrotl libi :mrgreen:
Nejmladsimu ne, furt me nedutklive opravuje, ze axotrotli neexistujou. Puntickar :mrgreen:
Ani axici jim nesmim rikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18691
14.7.21 09:39

Dily za rozsireni obzoru a milou diskusi :D Domu to nechci, ale po procteni diskusi typu Dluh na splatky, Co muzu cerpat, Vypocet ciste mzdy ap. je to oaza klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.21 09:51
@Eliška píše:
Dily za rozsireni obzoru a milou diskusi :D Domu to nechci, ale po procteni diskusi typu Dluh na splatky, Co muzu cerpat, Vypocet ciste mzdy ap. je to oaza klidu :palec:

Pockej, zkopiruju sem prispevek od stock a mas po klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65754
14.7.21 09:52

@Baba já si toho v nadpisu ani nevšimla :mrgreen:
Včera, jak jsem byla se synovcem koupit axika, tak pak volám Segre večer a říkám, tak co???
A ona prý, co za příšeru si to koupil, že si mohl jít chytit ven mloka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.21 09:53

@Eliška tady to mas :mrgreen:

@stock píše:
Tak jsem o nich něco konecne vyhledala a ejhle: Nakonec není nutné, aby se hýbal, i když opravdu chcete draka. Jedná se o delikátní výtvor, při kontaktu s lidmi u salamandru dochází k velkému stresu, navíc může snadno kousnout svého zivitele.

Je třeba říci o kousnutí obojživelníka. Jak říci akvaristům, aby se nedotýkali salamandrovy strany, stále se je snaží kontaktovat. A zvíře může kousat. Ve většině případů je to pro člověka neškodné, spíše pro axolotla, který při takovém kontaktu podléhá stresu. Ale není to, vyloučeno, ale i alergická reakce, a pak musíte vzít antihistaminikum. Kromě vyndavani obojživelníků z vody to může způsobit nejen psychicky, ale i docela fyzické zranění - jedná se o velmi citlivé zvíře. Obojživelnik může onemocnět. Mezi běžné diagnózy o Axolotl - anorexie, ascites, nedostatek vitamínů, střevní obstrukce. Pokud však řádná péče, vhodné podmínky a mloci nejsou nemocni, budou v akváriu žít až 15 let. Je pravidlem, že pokud není příšera bezejmenná, vymyslí mu akvaristé přezdívku. Ze společných jmen, nahlédnutim do fór, vás napadne následující: Lottie, Axon, Phoebe, Dormidont a Kuzma.

Dal tam pisi, ze jim mas házet do vody kostky ledu, nemít tam maly sutry a šnecci ulity, pac jsou blby, sežerou to a chcipnou. Ze to ma zuby, Ty tvrdíš, ze ne. Ze se jim nema svítit, ohřívá jim to vodu a oni stejne blbe vidi( ne aby ses jim pokoušela koupit brejle). A maji mit dekl na akvarku, pac obcas si usmysli procházku. Jo a kazdej ma mit 76 l vody. Takze u Vas to za chvili bude fakt jistit vana :mrgreen:. Este furt sou ňuňuňu??? Ja to cejtila v kostech, ze nic normálního to néjni.
Jo, a ze davat jim žrát jenom 3× tydne. Az se budes nudit, nebo se Ti po nich bude stýskat, tak tady mas länk: https://easyladys.com/sv/issues/26847
Jo, a k tem „tlapkam“. Mas pravdu, maji spis padla, než nohy. A zkus si vzit padlo na procházku, nebo tomu obout boty :mrgreen: Smarjanko, je na čase procitnout, jsou to zakerny vohavy :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18691
14.7.21 10:26

@Baba Anorexie a Kuzma me dostaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie