Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj!
Chováte doma někdo zakrslého králíčka? Mám pár otázek než si ho pořídíme.
Naučil se chodit pěkně na záchod nebo dělá bobky všude po bytě? Slyšela jsem, že dost hryže kabely, v tom nevidim problém, půjdou do husího krku, ale spíš mě zajímá jestli ohlodává všechno - jako hračky nebo tak, pořád se tu něco válí… Nějaký tipy a triky pro jeho bezpečnost a pohodlí?
A poslední dotaz - nevíte o někom v širokém okolí Brna, Třebíče, Kyjova, Ivančic kdo chová zakrslíky (ale fakt zakrslý
), krátkosrsté a s ušima nahoru? Prostě bysme chtěli klasickýho králíčka ne teddy a ne beránka. Nedaří se mi takový najít. Děkuji
Ahoj, my máme zajocha doma už druhýho, první zemřel po 5 letech. Jo, je pravda, že se musíš smířit s tím, že bude doma trochu nepořádek, nějaký stéblo sena, chlupy. bobek vyjímečně. První se naučil na záchod a nebobkoval jinde, dokud jsme se nepřestěhovali, pak trochu zvlčela :-/ Druhej je takly čistotnej, ale občas jeden bobvek najdu…
Každopádně je to vcelku nenáročný zvířátko a hlavně mazlivý a přítulný. Měla bys počítat s tím, že bude vyžadovat pomazlení a že bys mu ho měla věnovat…
Tady se mrkni na králíčky, máš to v dosahu, taky máme odsud, ale máme beránka. Kontaktuj paní, řekne ti, kdy se narodí králíčci, které bys chtěla. http://www.kralici-odlesa.websnadno.cz/…-prodej.html
Kdyžtak písni dotazy, odpovím ![]()
Jsou milí, šistotní, přítulní a okusují vše. Náš miluje bačkory
už je máme všichni ohlodané
@Taz diky. mail se mi vratil jak nedorucitelny, tak nevim, jestli je jeste chova
Jinak neporadek tu byva uz tak, tak s tim problem nemam
Jediny co by mohlo kralikovi vadit je to, ze jezdime na chatu a tam by jezdil samozrejme s nama
co myslis? zvladl by to? aby nebyl stresovanej ![]()
edit: zkusim pani jeste poslat sms
@Haninac my bereme občas králíka do práce… hodina v autě a celý den s horou dětí… zvládá s přehledem
No, sice všude píší, že by se to zajochům dělat nemělo, ale my ho taky vozili všude s sebou. Chvíli trvalo, než si zvykla na cestu autem, ale nakonec v poho, jezdila s námi i na dovolenou po ČR…
To taknějak zvládala v poho. Měli jsme vodítko, aby se mohla proběhnout venku na dovolený. Přecijen jsme nechtěli odjíždět z penzionu a platit prokousaný kabely. Tak byla v kleci a ven na vodítku do přírody.
Nepořádek zkousneš, my holt každý den vysáváme.
Jo, ale někdy dělá šílenej binec v noci, je dobré počítat s tím, že ho bnudete muset na noc dávat jinam. My do koupelny, pokud má svůj den a bordelí… Aby se za ní dali zavřít dveře. Jinak nesmí do dětskýho a do ložnice, naučila se to respektovat, ale musí se hlídat… jak zjistí, že nejsme ve střehu, hned tam maže. Má potřebu vše prozkoumat a tak jí to láká
Jen na ní zavolám, hned maže ven a někam se schová ![]()
@sophinka bezvadny… bydlime v byte v brne, tak na vysocine (taky hodina cesty) by mel aspon vybeh venku…
klec uz bude ready, uz jen nekakyho usaka sehnat
Kontakt na paní zjistím. je nemocná, tak má možná zahlcený mail… Dodám sem kontakt odpo ![]()
My cestovali i 4 hodiny autem. V půlce cesty jsme na vodítku nechali proběhnout, pokud nemrzlo a bylo to ok ![]()
@Haninac
Jo, sranda s ní je. přijde mi, že jí to fakt pálí… Ale někdy mě fakt štve a mám na ní vztek ![]()
Jednou jsem jí vzala na gauč, kam normálně nesmí e respewktuje to. Vzala jsem jí tam, protože jsem jí chtěla pomazlit a nebylo mi dobře, potřebovala jsem ležet… A druhej den to už brala jako jasnou věc. jen jsem si večer lehla, už se placatila vedle mě a strkala čumák pod ruku, abych drbala
Takže pozor na výchovu, je to jako s dětma… důslednost, důslednost a důslednost ![]()
Ahoj, my měli zajíčka zakrslího. Cestoval s námi hodně, každý týden skoro trasu Praha Vídeň a zpět, snášel to vpohodě. Byl čistotný, chodil zásadně na záchod. Jako občas jsem bobek někde našla, ale to zcela výjimečně. Byl mazlík a moc miloučký. Ohlodal uplně vše, trafo, mojí koženou peněženku, polystyrenové příčky v rozích stěn, nábytek, kabely atd. No, hlodat jsem mu dávala hodně aby mohla, ale stejně no. Ale určo by se třeba kabnely dali líp zabetpečit. Nám třeba jednou vlez pod kuchynskou linku, vůbec jsme netušili jak, byla tam mrnavá mezírka a on se jí protáh, uhlodal tam kabely k myčce, ta mi dala pokaždé ránu a králík měl spálený čumák, jinak naštěstí OK, na to dávat fakt bacha, oni jsou lídilové a najdou vše a všude, ale byl k sežrání. Jmenoval se snoopy. S ním jsem měla ještě morče a to teda smrdělo, čuralo a kakalo furt a všude, oproti králíčkovi velmi nečistotné zvířátko. No nakonec jsem je oba bohužel musela dát pryč, ale našla jsem jim domov v dětském kroužku u dětí a oba společně. Každotýdenní stěhování bylo neúnosné, pořizovala jsem si je před než jsme takto jezdili a bylo mi jich i líto pak, ikdyž teda byli uplně vpohodě, ale stejně.
No, ted už tak nejezdíme a uvažuji o králíčkovi nebo křečkovi. Manžel nechce ani o jednom slyšet
ale stejně asi tajně nějakého pořídím. Líbí se mi dlouhosrstý tedy, ale úprava chlupů asi děs, tak něco mín náročného. Určo s králíčkem neprohloupíš.
Akorát budeš muset hlídat malýho, aby neubližoval, takhle malé děti, nemají cit a snadno ublíží. Pamařtovala by si to… My jednou neuhlídali, malej měl 8 měs., byl na zemi, chtěl ji pomazlit a měl pěkně drápnutej obličej…
Naštěstí oči stihl zavřít… ![]()
My taky o něm uvažujeme. Jaký máte pro něj pelíšek? Stačí krabice a v tom nějaká suchá tráva?
@MUFICE krabici rozkouše a počůrá, klec bys měla mít, pítko a prostor kde ho necháte volně vypuštěného. My ho naučili na kusový koberec, na plovoucí si netroufne…